Pioter83 Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 3 godziny temu, FilipO napisał: ADBL Roller 9mm -> jaki jest rozmiar klucza do wymiany talerza na 75mm ? Ktoś może posiada drugą sztukę klucza / zalega mu / gdzie można go dostać? Bądź poznać jaki jest poprawny wymiar klucza ? ANB twierdziło że "załatwimy" i cisza, @ADBL twierdzi że w autoryzowanym sklepie partnerskim można dostać,, a w praktyce nigdzie nie ma. Klucz ma 14 mm i 2 mm grubość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Soul Red Mazdy, 3 fotka maska lakierowana -> 3d One + żółty pad na start będzie okej? Czy za twardo i startować z czerwonego? Reszta auta nielakierowana i są to 2 pierwsze fotki. Tu chyba od razu bym szedł w pada evo od ADBL, tak jak w przypadku drugiej Mazdy. W cieniu fajnie, słońce - idzie się za głowę złapać, a i tak część rys przykryta GS Show Detailer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 @FilipO Nie rozumiem Twojego trudnego pytania hmmmm Zacznij od czerwonego pada, jak stwierdzisz że słabo to łapiesz za żóltego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 @SuperShine @boT inni.. Jak różnią się w pracy pady SuperShne: NeoCell Blue Finishing NeoPad Red Finish Wiem o różnej technologii wykonania, teoria mnie nie interesuje. Tylko praktyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Chodzi mi o to w jaki sposób zacząć przy lakierze który ma druga warstwę (270-330 mikronów). Od którego pada +/- zacząć. Na drugim aucie srebrny lakier i żółty słabo ruszył i evo pad dopiero dał radę. Tutaj kompletnie nie mam pojęcia czego się spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olox Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Filip, spróbuj najpierw od najsłabszej kombinacji i sprawdź efekt, lakier mazdy miękki więc może usunie tyle rys ile oczekujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 17 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 @FilipO Jakby Ci to powiedzieć - Ani ja, ani Ty tego nie wiemy i się nie dowiemy do momenty aż nie odpalisz maszyny i nie zrobisz próby To jest wróżenie z fusów za dużo nie analizuj tylko do roboty bo nikt ci nie odpowie na to pytanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Kupiłem w promocji DA Hamrona i będzie to moja pierwsza przygoda z polerką. W związku z tym mam pytanko, jakie pady i pasty powinienem kupić na początek? Pacjentem będzie 3-letnia kia sportage, nie widziała bezdotyków ani szczotek, więc lakier nie powinien mieć większych skaz, myta raz w tygodniu, z tym że metodą na 1 wiadro (dopiero ostatnio udało mi się przekonać tatę do metody dwóch wiader ). Zależy mi, żeby odświeżyć powłokę, pozbyć się swirli i drobnych rys, które pewnie tam są. Nic wielkiego Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @Sinus NAT zółty i NAT czerwony. po 3-4 sztuki na całe auto. 3D Car Care ONE HYBRID Compound&Polish lub Sonax Ex04/06 lub Koch F06 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Każdy poleci Ci inny zestaw. Jeden powie menzerna, drugi sonax, a trzeci carpro. Ja ze swojej strony bym polecił 3d one i żółty i ewentualnie czerwony nat. Ewentualnie 3d speed na tych samych padach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Trzy szybkie pytania: 1. ADBL T&G czy Prickbort 124? Miałem brać Prickobrta ale wystraszyłem się ze zrobi mi jakiś bałagan na plastikach. Jak to z nim jest naprawdę? 2. Na pierwsze glinowanie Soft99 SMOOTH EGG będzie czy VALETPRO ORANGE MILD czy ValetPRO Blue Traditional ? 3. Aplikator mikrofibrowy do ręcznego nałożenia będzie git czy użyć czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 zabawne jest to jak większość podłapała określenie "bałagan" po oglądaniu filmów MX Nowicki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 4 godziny temu, david2888 napisał: @Sinus NAT zółty i NAT czerwony. po 3-4 sztuki na całe auto. 3D Car Care ONE HYBRID Compound&Polish lub Sonax Ex04/06 lub Koch F06 Ze swojej strony polecam pastę 3d one, zmieniasz tylko pady. Resztę koledzy już napisali więc nie będę się powtarzał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @Sodol jaki bałagan robi mac124? używam od 2 lat ale może czegoś nie dostrzegam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serun Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Potrafi zostawić ślady jakby odbarwienia. Wystarczy po aplikacji przeleciec wilgotna fibra plastiki, tak w ramach prewencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Zna ktoś firmę z Częstochowy i okolic która zajmuje się renowacją tepicerek skórzanych Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areq Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Witam wszystkich, Chciałbym prosić o pomoc i podpowiedź jak usunąć ślad po przyssawce z deski rozdzielczej. Dość długo jeździłem z przyssawką wykonaną z materiału podobnego do podkładek Gekon no i został mi taki ślad. Materiał w tym miejscy ma takie pory i jest dość miękki, nie jest to typowy plastik. Próbowałem to wypracować pędzelkiem i APC PRO od ADBL, ale trochę jeszcze to widać pod niektórym kątem. Macie pomysł czym to ruszyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_king Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 23:53, KUBA46 napisał: Dodaj się do rabatowej grupy któregoś z naszych partnerów i w tej cenie dorwiesz nowego Extreme Drying Towel od Shiny Garage. Gdzie można zapisać się do grup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 6 godzin temu, Pioter83 napisał: Ze swojej strony polecam pastę 3d one, zmieniasz tylko pady. Resztę koledzy już napisali więc nie będę się powtarzał Czyli w zasadzie tak jak z każdą inną pastą ............... @Sodol Jest to jeden z bezpieczniejszych środków do usuwania smoły dostępnych na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 11 godzin temu, marco80 napisał: Czyli w zasadzie tak jak z każdą inną pastą ............... Każda pasta jest w stanie skutecznie pracować z każdym rodzajem pada od futra (i sporo usuwać) do finishingu (wykończenie/wysoki połysk) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 W dniu 17.03.2020 o 17:25, Pioter83 napisał: Klucz ma 14 mm i 2 mm grubość. Dzięki za odpowiedź. Kojarzysz może gdzie dostać tak cienki klucz? Jakikolwiek sklep posiada coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew-mks Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 12 godzin temu, marco80 napisał: Czyli w zasadzie tak jak z każdą inną pastą ............... @Sodol Jest to jeden z bezpieczniejszych środków do usuwania smoły dostępnych na rynku Nie powiedziałbym ,że zrobisz taki sam finisz na miękkiej gąbce np. menzerną fg 400 co 3d-one. Natomiast cięcie na twardej gąbce/futrze mają bardzo podobne. Zrobiłem już 2 auta pastą 3d-one i chyba przy niej zostanę na one-stepach - jest kozak Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilipO Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 1 godzinę temu, audicoupe napisał: @FilipO a np Nie ma podanej grubości klucza. 14 jest uniwersalna, ale grubość pasująca pod Rollera już nie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 @FilipO jest to cienki blaszanych klucz cienszego nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sodol Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 @CarlosBlack czytałem trochę na forum o MAC124 i niektórym blakły jakieś może słabszej jakości plastik jak na przykład od tablic rejestracyjnych, więc wolałem spytać. Ale tak dochodzę do wniosku ze na takie delikatne plastiki z każdym T&G trzeba poprostu uważać i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi