Pioter83 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Jaki jest czas odparowywania preparatów typu IPA, zmywacz silikonowy i płyn inspekcyjny? Pytam pod kątem kiedy mogę położyć wosk lub ceramike po użyciu tych płynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko009 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 xadamx, Banshee, dzięki za informacje, to na początek w takim razie potraktuję to Ecapsulatorem od Excede i zobaczymy co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freestyler Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam. Pytanie trochę z innej beczki. Żona użyła do mycia podłogi w domu (płytki i panele) środka Kaercher RM 770. Nie wiem czy źle go rozcieńczyła czy coś ale po umyciu i wysuszeniu robią się na podłodze straszne ślady od chodzenia. Jakaś rada co z tym zrobić? (woda octem nie dała rady :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Godzinę temu, freestyler napisał: Witam. Pytanie trochę z innej beczki. Żona użyła do mycia podłogi w domu (płytki i panele) środka Kaercher RM 770. Nie wiem czy źle go rozcieńczyła czy coś ale po umyciu i wysuszeniu robią się na podłodze straszne ślady od chodzenia. Jakaś rada co z tym zrobić? (woda octem nie dała rady ) Sprobuj plynem do mycia naczyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 23 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 12 minut temu, wanraf89 napisał: straszne ślady od chodzenia. Jakaś rada co z tym zrobić? (woda octem nie dała rady ) Płyn do szyb - np Glass GT od ProELite. Świetnie odtłuszcza kafle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inspire Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 22 godziny temu, Pioter83 napisał: Jaki jest czas odparowywania preparatów typu IPA, zmywacz silikonowy i płyn inspekcyjny? Pytam pod kątem kiedy mogę położyć wosk lub ceramike po użyciu tych płynów. IPA i zmywacz to psikasz, ścierasz i możesz woskować. Płynu nie używałem więc nie wiem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy ktoś z forumowiczów miał okazję bawić się jedną z następujących polerek: Kraft&Dele KD1773 lub MSW PSM400AKK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 23 godziny temu, Pioter83 napisał: Jaki jest czas odparowywania preparatów typu IPA, zmywacz silikonowy i płyn inspekcyjny? Pytam pod kątem kiedy mogę położyć wosk lub ceramike po użyciu tych płynów. Po typowych plynach inspekcyjnych daje godzine zeby zdażyło wszystko odparowac. Jezeli chodzi o ipe to przecieram cale auto i dopiero wtedy zaczynam woskowac wiec tez ma jakis czas na dokladne odparowanie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Siema! W temacie latarek i ogólnie oświetlenia przy pracach czy to wewnątrz czy z zewnątrz auta jestem totalnie zielony, dopiero zaczynam zgłębiać swoją wiedzę w tej kwestii. Dlatego chciałem zacząć od wyboru latarki czołowej, jeśli to możliwe szukam latarki uniwersalnej, która przyda się przy korekcie lakieru, aplikowaniu wosków/powłok, jak i przy czyszczeniu wnętrza pojazdu, oraz posłuży też przy pracach mechanicznych z autami. Czy w ogóle taka istnieje, czy do każdej z tych trzech prac jest potrzebna inna latarka? Co do budżetu to nie chcę wydać 200-300zł. Jeśli jest coś sensownego do 100zł to chętnie taką kupię, a jeśli trzeba dołożyć do 150-200zł to tak zrobię. Czekam na propozycje oraz opisanie trochę różnic między danymi latarkami, dzięki z góry za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabbcc123 Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @Gold_Car w debicy kupilem... mozesz tez przez allegro, ale cena razy trzy plus 10zl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy na wkrętarkę do podłogi w aucie nada się i tylko tu: https://www.castorama.pl/szczotka-polerska-wolfcraft-80-mm-id-1026398.html Czy za twarda czy za miękka czy akurat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @V1RU$ Właśnie o niej Tobie mówiłem jest bdb 11 minut temu, rudi0018 napisał: zacząć od wyboru latarki czołowej jakość = cena - to szukaj pod hasłem Scangrip Latarka czołowa 150lm Cob Led ZONE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @V1RU$ na ali zestaw szczotek zamówisz za jakies ~20zł nie wiem czy ta jest taka super, ewentualnie w action tez widziałem zestaw szczotek z ali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @Streat Zestaw szczotek z ali to jest do.... Co najwyżej do WC i do targania opon maszynowo Pozwolę sobie zacytować kolegę @rygryss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 24 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @david2888 te z castoramy sa lepsze? Nie mialem ich w recach wiec ciezko mi powiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @Streat macałem i jest lepsza ktoś tutaj z forum, w jednej z swoich relacji używał jej i polecał Zapadła mi w pamięci 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V1RU$ Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Te z ali miałem i jest wszytko na YT na filmie rygryss'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Z casto mam i jest OK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy ktos z Was uzywa scangrip multimatch 2? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy ktos z Was uzywa scangrip multimatch 2? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu TapatalkaJa używam ale multimach 3Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 @PiterG ja uzywam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Czy Perla można kłaść na mokre - nie do końca wyschnięte opony? Nie znalazłem na forum jednoznacznej odpowiedzi, a auto ma być gotowe do jutra - czekać aż jako tako doschną czy mogę próbować (Perl prosto z butelki)? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 27 minut temu, MMCzysci napisał: Czy Perla można kłaść na mokre - nie do końca wyschnięte opony? Nie znalazłem na forum jednoznacznej odpowiedzi, a auto ma być gotowe do jutra - czekać aż jako tako doschną czy mogę próbować (Perl prosto z butelki)? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Oczywiście, że można. Tylko wtedy trzeba się liczyć z rozcieńczaniem produktu. A opone zawsze mozesz dotrzeć MF przed aplikacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 10 godzin temu, V1RU$ napisał: Czy na wkrętarkę do podłogi w aucie nada się i tylko tu: https://www.castorama.pl/szczotka-polerska-wolfcraft-80-mm-id-1026398.html Czy za twarda czy za miękka czy akurat ? Ja kupiłem tutaj 8312992095 + taka mała 8047377861. Parę prań już przeszły. Dają radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 25 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Czy DJ LP nadaje się do oczyszczenia szyby czy jest za tłusty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi