damiano2007 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @rygryss Uuuu... trochę drogo. Wychodzi kolo 10 zeta za mycie. No ale do testów to co innego, niż na codzień Co do pian Proelite, mam podobne zdanie. Cena/jakość jest the best.
lukeu Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Środki typu "interior cleaner" różnią się czymś od delikatnie rozcieńczonego apc?
damiano2007 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @lukeu interior cleanery nie wymagają wypłukiwania - to są słowa producentów. Jak z reguły wolę "zdrowe" stężenie APC i nim popracować, wraz z wypłukiwaniem. Później widzę jaka jest woda. Sam inside cleaner bez wypłukiwania wg mnie nie da takiego doczyszczenia, bo nie wypłuczemy tego brudu. 1
smerf91 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Ja tam do bieżącego czyszczenia używam interior cleanerów, dużo szybciej i wygodniej. No chyba że mam do czynienia z naprawdę brudnym plastikiem to wtedy APC
analyzator Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Widzę, że się nieźle rozbujaliśmy z prewashem. NanoFactor ma Ph12,5 robocze, na karoserię czy silnik? Te środki to chyba do odszczurzania czy mainstreamu żeby szybko było. Nie godzi się to z moim poczuciem detailingu.
mieczyk701 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Po korekcie zawsze myjecie auto na dwa wiadra w celu wymycia pasty ?
mieczyk701 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @Malwin41 dziękuję ślicznie Jaki polecacie szampon to tego zabiegu FX ?
Malik87 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 @mieczyk701 na jedno wiadro bo nie ma czego wypłukiwać (brak brudu w rękawicy). Tak pomarańczowy FX proetect. Można teraz detailers magic reset. 1
inspire Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2019 Próbował ktoś do polerowania szyb użyć jakieś pasty zmieszanej z tlenkiem ceru?
Oliwierrr Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Istnieje możliwość wykonania korekty przy temperaturze około 5 stopni na plusie? Czy zbyt niska temperatura i z tego powodu pasty polerskie źle się rozprowadza
Oliwierrr Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 To jaka najlepsza temperatura ? Ewentualnie jaka minimalna do pracy przy lakierze
PszemekWawa Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Piana aktywna do mycia sprzętu rolniczego ( ciągniki, przyczepy itd) może być mocne tutaj nic nie popsuje lakieru a ma umyć. Ktoś coś ? Dimer ?
V1RU$ Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 12 godzin temu, PszemekWawa napisał: Piana aktywna do mycia sprzętu rolniczego ( ciągniki, przyczepy itd) może być mocne tutaj nic nie popsuje lakieru a ma umyć. Ktoś coś ? Dimer ? Pro Elite NanoFactor. Jest też dedykowana typowo ale po za tym że więcej ubędzie $$$z kieszeni to brudu nie specjalnie - jak znajdę opakowanie napiszę Ci co to było. Ok. Mam HYPERIN agri. Ale cena sporawa. Na mnie wrażenia nie zrobiła.
DZIADZIA Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 21 godzin temu, Oliwierrr napisał: Istnieje możliwość wykonania korekty przy temperaturze około 5 stopni na plusie Nie polecam, pasty będą się "brylować" 1
PszemekWawa Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 10 godzin temu, V1RU$ napisał: Pro Elite NanoFactor. Jest też dedykowana typowo ale po za tym że więcej ubędzie $$$z kieszeni to brudu nie specjalnie - jak znajdę opakowanie napiszę Ci co to było. Ok. Mam HYPERIN agri. Ale cena sporawa. Na mnie wrażenia nie zrobiła. hmm w cenie pro elite 5l mam tenziego 10l i pytanie czy faktycznie bedzie dwa razy lepszy ? Ten hyperin to już całkiem drogo wychodzi gdzie pod pa muszę dać 15% to drogi interes
V1RU$ Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 1 minutę temu, PszemekWawa napisał: hmm w cenie pro elite 5l mam tenziego 10l i pytanie czy faktycznie bedzie dwa razy lepszy ? Ten hyperin to już całkiem drogo wychodzi gdzie pod pa muszę dać 15% to drogi interes Nie wiem tenzi nie miałem. A NanoFactor ostry zawodnik. U mnie tylko na sprzęt ciężki idzie.
damiano2007 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 @PszemekWawa ja mam i proelite i tenzi. Tenzi bardzo szybko spływa. Proelite ma super pianę jak piany neutralne. Obie ściągają w jakimś stopniu brud. Ja myłem tym samochody swoje, które na pewno nie były tak brudne jak traktory, więc nie dostrzegłem jakichś kolosalnych różnic.
zibi-M Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Tenzi używam do mycia nadkoli i 1:4 bardzo łatwo radzi sobie z mocnym zabrudzeniem. Ostatnio przypomniałem sobie o jego sile żrącej jak przelałem trochę do butelki i na drugi dzień patrze nie ma nic, rozpuściła spód butelki
mat231 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Czy wystraczy apc wytrzeć suchą fibrą czy lepiej zmoczyć? Czy warto odkurzacz piorący zalewać wodą przegotowaną?
damiano2007 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 59 minut temu, zibi-M napisał: Tenzi używam do mycia nadkoli i 1:4 bardzo łatwo radzi sobie z mocnym zabrudzeniem Ale to w formie oprysku mam rację?
czesiu2020 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Jaki polecacie nie drogi dobry wosk koloryzujący do brązowego lakieru? Jest takis fajny bezbarwny wosk.? Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 2 minuty temu, czesiu2020 napisał: wosk koloryzujący jaki jest powód, że ma być "koloryzujący"?
czesiu2020 Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 jaki jest powód, że ma być "koloryzujący"?Nie tylko mam brązowy lakier taki kawowy kolor koloryzujący by zacieral jakieś małe odpryski od kamykow tak myślę ale ogólnie chodzi mi o dobry i w miarę tani żeby dobrze się nanksil jak dla mnie początkującego Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 17 minut temu, czesiu2020 napisał: Nie tylko mam brązowy lakier taki kawowy kolor koloryzujący by zacieral jakieś małe odpryski od kamykow tak myślę ale ogólnie chodzi mi o dobry i w miarę tani żeby dobrze się nanksil jak dla mnie początkującego możesz sobie fundnąć jakiegoś sonaxa, albo k2, ale większosć koloryzujących to ogólnie bez szału delikatnie mówiąc, ewentualnie dodo juice ma barwione ale to nie są typowo koloryzujące. Na pewno na ciemnym Woski Typu BlackFire BlackIce albo AngelwaxDarkAngal nie będą uwydatniac odprysków jednak właściwa droga to: jak jest mało to porobić zaprawki, jak dużo polakierować cały elemet, a potem kłaść dowolny wosk 1
Rekomendowane odpowiedzi