CarlosBlack Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 przedwczoraj na felgi kładłem FK (z testera) przy użyciu takiego Bilt Hamber. nieco "twardy" jednak nie aż tak jak aplikatory dołączane do wosków soft99. praktyczny kształt.
gold_edition Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Panowie, jakie macie wielkości garaży? Chcę postawić garaż blaszany o wymiarach 4x6,5m (ocieplony styropianem 5cm) i zastanawiam się czy 4m szerokości będą wystarczające? Głównie praca bardziej hobbistyczna-weekendowa. Pranie tapicerek + polerowanie one step (Przygotowanie aut do sprzedaży) Co o tym myślicie?
MMCzysci Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 4 m może być mało do wygodnej pracy, ale ja się nie znam Ode mnie takie pytanie: interior cleaner vs interior quick detailer - czym to się różni? Cleaner to coś jak APC, ino słabsze?Do tej pory myślałem, że sprawa jest prosta: raz czy dwa w roku APC+dressing, a potem co jakiś czas QDek, coby się nie zapuściło... a tu jeszcze jest taki wynalazek... nie ogarniam Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 1 godzinę temu, MMCzysci napisał: Ode mnie takie pytanie: interior cleaner vs interior quick detailer - czym to się różni? Cleaner to coś jak APC, ino słabsze? Do tej pory myślałem, że sprawa jest prosta: raz czy dwa w roku APC+dressing, a potem co jakiś czas QDek, coby się nie zapuściło... a tu jeszcze jest taki wynalazek... nie ogarniam Pomyśl o QD tak jak w kontekście lakieru, produkt trochę takie 2w1. Gorzej czyści niż dedykowany cleaner. Gorzej chroni niż dedykowane zabezpieczenie. Ale jest szybciej i coś tam odświeży.
MMCzysci Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A APC vs. cleaner? Opłaca się go kupować czy używać takiego zestawu jak opisałem?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
wanraf89 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Apc trzeba wyplukac woda badz przetrzec mokra mikrofibra pozniej na sucho i dopiero dressing. Cleaner to gotowy produkt nie trzeba go wyplukiwac.
MMCzysci Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Nie wystarczy samo wytarcie do sucha? Tak robiłem do tej pory.W takim razie nie będę póki co wydawał kasy. DziękiWysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
ptasznikos Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Macie jakiś sprawdzony sposób na odnowienie mocno porysowanych plastików wewnętrznych? Twardy plastik, fiat ducato.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Pioter83 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Czy ktoś z Was używał poniższe lampy? Jeśli tak, to czy opłaca się kupić do inspekcji lakieru?
asaledr Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Czy kładąc ceramike na plastiki zewnętrzne wystarczy APC wyczyszczenie i potem IPA i lecimy z powłoką? Czy tak jak przy lakierze dekontaminacja plastików pełna T&G, Deiron etc? 1
Michał126 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Postanowiłem zapytać o technikę udrażniania układu spryskiwaczy przedniej szyby, bo pewnie wielu z Was to robiło w swoich autach. Otóż jakiś czas temu (w tym roku) spadła skuteczność spryskiwaczy przedniej szyby w New Beetle. Tam są dysze mgłowe i kiedyś świetnie rozpryskiwały płyn - od razu praktycznie po całej powierzchni szyby. Teraz pryskają obficie, ale punktowo, mniej więcej do 2/3 wysokości szyby i dopiero wycieraczki za pierwszym przejazdem rozchlapują płyn po całości. Jutro mam wolne, będzie ciepło i akurat wykończyłem płyn, więc idealnie. Myślę o demontażu jak największej liczby elementów układu. Chcę np. zajrzeć do zbiorniczka, czy tam nie ma na dnie jakiegoś syfu z roztworów koncentratów letnich: Technika pewnie będzie zależała od tego co zastanę, ale chciałbym poznać doświadczenia osób, które to już robiły. Myślę na przykład, że dobrze do przetkania dysz nada się roztwór odkamieniacza do ekspresów do kawy. Oczywiście po wszystkim bardzo dokładnie to przepłuczę, nim naleję płynu i zacznę używać spryskiwaczy. @DaV, pamiętam, że Ty to robiłeś u siebie - jak do tego podszedłeś i czy korzystałeś z czyichś porad?
Gardor Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 W dniu 31.10.2019 o 14:46, ghost napisał: Tac System Aqua Wireless Rozumiem że produkt nie do dostania u nas w kraju?
ghost Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 8 minut temu, Gardor napisał: Rozumiem że produkt nie do dostania u nas w kraju? Miało być Aqua Waterless. Hehe słownik podmienił. Może być ciężko. Hmm musiałbyś zapytać w SCS czy mają coś spod lady Z unikalnych produktów, które udało się dorwać mnie i kilku kolegom, to TS Shinee póki co.
MMCzysci Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 1. Czy APC w środku koniecznie trzeba zmywać mokra fibra, a dopiero potem trzec do sucha? Czy można poprostu psiknąć i wytrzeć (ewentualnie pędzelek)?2. "Sprzątacze" na YT wyciągają do prania/odkurzania przednie fotele z samochodów. Pomysł dobry, ale mam pytanie do osób, które też to praktykują: rozlaczacie akumulator przed odpieciem kabli od fotela (konkretnie obawiam się o poduszki)?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
MMCzysci Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @1 właściwie... czemu? Chyba nie widziałem na filmach żeby ktoś tak robił do tej pory... albo źle patrzyłem Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
misz.czu Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @2 Jak nie włączysz zapłonu to nie będzie błędu poduszek.
D@ViD Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Po 1. Nie ktore APC bez wypłukania lubią zostawić ślady - mazy Po 2. Jak nie wypluczesz, to potem jak deszcz popada na boczki drzwi to mogą ukazać się "dziwne plamy" Po 3. Chemikiem nie jestem, ale chodzi też o Twoje i Twoich bliskich bezpieczenstwo. Alergeny. Uczulenia. No dzieci lubią wszystko wkładać do buzi albo lizac
MMCzysci Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Na powierzchni po "suchym APC" i dressingu tez takie plamki mogą wyskoczyć? Zrobiłem taki zestaw w obu autach.Przekonaliscie mnie. Czyli potrzebuję od teraz do środka dwóch fibr (sucho +mokro) + pędzelka lub magic sponge w razie potrzeby, tak?@2 Błąd to nie problem, gorzej jakby coś mi się zdetonowało przed twarzą Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
stpsn Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @MMCzysci pędzelek do rozprowadzania APC czy tam szczoteczka, przecierasz jedną fibrą na mokro, potem drugą na sucho i będzie lux. -------------- Czy Koch Chemie Refresh Cockpit Care ma w sobie jakieś właściwości czyszczące? Na forum jest zestawiany z typowymi dressingami, dodatkowo na necie widziałem dwa różne opisy - z jednego wynika, że to jest QD do wnętrza - i czyści i zabezpiecza, a w drugim jest opisany głównie jako dressing - tylko zabezpiecza i pielęgnuje... Używał ktoś z Was i może powiedzieć jak jest? 1
JJZS.KAM Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 4 minuty temu, oscc napisał: Czy Koch Chemie Refresh Cockpit Care ma w sobie jakieś właściwości czyszczące? Na forum jest zestawiany z typowymi dressingami, dodatkowo na necie widziałem dwa różne opisy - jednego wynika że to jest QD do wnętrza - i czyści i zabezpiecza, a w drugim jest opisany głównie jako dressing - tylko zabezpiecza i pielęgnuje... Używał ktoś z Was i może powiedzieć jak jest? Koch Chemie Refresh Cockpit Care - to preparat typu QD do tworzyw sztucznych i gumy wewnątrz samochodu. W jednym kroku zarówno czyści jak i zabezpiecza pielęgnowane elementy. Naturalny, świeży wygląd długo się utrzymuje jednocześnie chroniąc przed promieniowaniem UV. 1
stpsn Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @JJZS.KAM No to właśnie jest jeden wspomniany opis ale dzięki, zaufam i spróbuję Z braku dużej ilości wolnego czasu trzeba się przerzucić na jakieś rozwiązanie "aio" ... 1
DaV Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 2 godziny temu, Michał126 napisał: @DaV, pamiętam, że Ty to robiłeś u siebie - jak do tego podszedłeś i czy korzystałeś z czyichś porad? Porad żadnych nie obczajałem na necie. Zanurzyłem dysze w occie i zostawiłem na cały dzień, potem wyjąłem je czyszcząc igłą otwory i przedmuchałem pompką rowerową. Różnice było widać od razu bo łatwiej się pompowało. Od octu silniejszy będzie kwas cytrynowy lub jak ci się chce zamawiać coś specjalnie na tę okazję to polecam kwas szczawiowy. Co zostanie to nada się doskonale do odrdzewiania metalu. Moje dysze po tym zabiegu mają się nadal bardzo dobrze Ocet jest najsłabszy z wymienionej trójki więc polecił bym potrzymać przynajmniej z 2h-4h. Jak coś odrdzewiam to trzymam i po kilka dni ale nie wiem jak plastik zniesie takie traktowanie. Prawdopodobnie nic mu nie będzie ale gwarancji nie daję.
Michał126 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @DaV, potrzebuję to zmontować tego samego dnia. Myślę o rozcieńczonym odkamieniaczu do ekspresów do kawy. Jest całkowicie bezpieczny dla tworzyw, a znacznie lepiej odkamienia.
DaV Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Nie mam pojęcia co to za chemia ale domyślam się, że zwykły kwas z jakimiś dodatkami. Koniecznie poinforumuj jak poszło. Może kup strzykawkę z gumową rurką i wtłaczaj wielokrotnie płyn do dyszy?
Rekomendowane odpowiedzi