Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kuba95 ciężko mi ocenić , bo bezpośredniego porównania nie robiłem, ale Citrus robi to robotę na pewno. Mowa oczywiście o pianowaniu z PA, nie z oprysku.

Opublikowano

@pawelus668 spróbuj może ADBL textile rinse. Trochę go już przelałem i jak dla mnie póki co faworyt. Nie jest to co prawda typowy zapach, ale fajnie sie utrzymuje i jest "świeży". Kwestia ile chciałbyś żeby sie utrzymał po praniu.

Opublikowano

Hej, roztwór ocet + woda zdemineralizowana do odtłuszczania po polerce zamiast IPA - co o tym sądzicie?

Opublikowano
30 minut temu, powerf napisał:

woda zdemineralizowana

Po co się ograniczać? Użyj wody święconej ... 

No a tak serio , to po co kombinować jak 1L zmywacz silikonu kosztuje 13zł , a nawet Wipe  out od RR 25zł ?

Opublikowano
3 minuty temu, powalla napisał:

Po co się ograniczać? Użyj wody święconej ... 

No a tak serio , to po co kombinować jak 1L zmywacz silikonu kosztuje 13zł , a nawet Wipe  out od RR 25zł ?

Nie chodzi mi o koszty tylko chociażby o to, że IPA przy dłuższym używaniu w miejscach z kiepską wentylacją jest szkodliwa.

Ocet również posiada właściwości odtłuszczające, dlatego zastanawiam się nad skutecznością tego roztworu jako alternatywy dla IPA.

Opublikowano

@KUBA46  ProElite Evotec, naprawdę mocny w oprysku, nawet 2 minuty mu wystarczają. Oczywiście do auta bez woskow bo zasadowy 

Opublikowano
[mention=5848]daniel87[/mention] korzystam z Maxifi i chodzi mi czy istnieje sam zapach dodawany do innych srodkow

Z maxi nie, ale np. Koch chemie ma, szukaj koch chemie himberee czy jakos tak

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
16 godzin temu, KUBA46 napisał:

Pytanko o wybór piany.

Potrzebuje kupić do swojego arsenału pianę mocniejszą od klasycznych neutrali jak Shiny czy Yeti. Coś mocowo na poziomie Citrus Oil(lubię go, ale w formie oprysku) żeby polezało z 5-8min i coś tam domyło, a nie tylko naruszyło brud. 

Autofoam lub Magifoam

• Lubię to 1
Opublikowano

Panowie zmieniłem błotnik bo była ruda, kod lakieru ten sam 199A ale odcień mocno się różni..
Czy mogę coś zrobić bez malowania? fd68b4cb2dc0008a9872d48893c36be6.jpg98f99e6121971972c96eadb9f5afba80.jpg

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
22 minuty temu, Marcin Gugu33 napisał:

odcień mocno się różni..
Czy mogę coś zrobić bez malowania

Wygląda jak by akryl wypłowiał,

Spoleruj lakier by przywrócić polysk i zabezpiecz po taniości np Finiah Kare 1000p hi temp 22pln

• Lubię to 1
Opublikowano
Wygląda jak by akryl wypłowiał,
Spoleruj lakier by przywrócić polysk i zabezpiecz po taniości np Finiah Kare 1000p hi temp 22pln
Dzięki!
Mam adbl roller 8mm
Gąbki 80/120 czerwone żółte i futro
Pasta Manzerna 3in1
Koch h8 heavy cut
Koch antihologram
UC ale małe pojemności
Jak to zaaplikować ?
bo wydaje mi sie że auto wpada w ceglasty kolor albo było malowane..

A do zabezpieczenia mam Fusso i SSW

Opublikowano

Witajcie, powoli szykuję się do pierwszego polerowania mechanicznego. Przeszukałam forum, ale podobnego pytania nie znalazłam, a mianowicie: czytałam, że nie powinno się polerować auta na dworze ze względu na zmienność parametrów temperatury i wilgotności, które z kolei w pomieszczeniu zamkniętym są stałe. Jednakże mój garaż za szeroki nie jest i obawiam się, że przy polerowaniu paneli bocznych mogę mieć problem, by się tam na spokojnie poruszać (przy woskowaniu to już było wyzwanie, mimo drobnej postury). I stąd moje pytanie - czy w pochmurny dzień bez wiatru mogę wypolerować auto na zewnątrz? A przynajmniej jedynie boki auta... Czy lepiej nie ryzykować?

Opublikowano

W polerowaniu pod chmurką jest ryzyko, że wiatr coś nam przywieje i pod pad dostanie się jakiś paproch, który narobi bałaganu.

Opublikowano

@Inka14 to już ryzyko jest twoje. Ważne żeby nie w słońcu, bo Ci pasta będzie podsychac. A co do wiatru to uważaj żeby ci nie zakurzał syfu pod pada bo narobisz bałaganu.