KoloSolo Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Mam zwykłe świetlówki w oprawach z zapłonem elektronicznym. Świetnie się sprawdzają. Wcześniej miałem ledy ale z nich zrezygnowałem ponieważ po kilku godzinach świecenia latem zaczynaly mrugać z przegrzania.
Strus Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Godzinę temu, KoloSolo napisał: Wcześniej miałem ledy ale z nich zrezygnowałem ponieważ po kilku godzinach świecenia latem zaczynaly mrugać z przegrzania. LED się nie przegrzewa o ile się orientuję. Przegrzewać się może złącze a co za tym idzie nie jest to wina samego LEDa a na przykład złego odprowadzenia ciepła albo podania zbyt dużego prądu. Ale może mnie ktoś poprawi
Kukson Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dzięki za odpowiedz ale już wcześniej się zdecydowałem na świetlówki
Wog104 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Chciałbym zrobić w najbliższym czasie swoją pierwszą korektę, ale miejsce w którym mógłbym na spokojnie myć/glinkować/itp. samochód znajduje się jakieś 25km od garażu gdzie będę polerował lakier. Czy po przejechaniu tego dystansu w suchych warunkach wystarczy jakoś przetrzeć karoserię IPĄ czy czymś i zabrać się za polerowanie? Może macie jakieś inne porady jak to sensownie zrobić?
Kozaa Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 Może spróbuj mycie bezwodne po przyjeździe do garażu
ghost Opublikowano 9 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2018 19 minut temu, Wog104 napisał: Chciałbym zrobić w najbliższym czasie swoją pierwszą korektę, ale miejsce w którym mógłbym na spokojnie myć/glinkować/itp. samochód znajduje się jakieś 25km od garażu gdzie będę polerował lakier. Czy po przejechaniu tego dystansu w suchych warunkach wystarczy jakoś przetrzeć karoserię IPĄ czy czymś i zabrać się za polerowanie? Może macie jakieś inne porady jak to sensownie zrobić? Jak dobrze umyjesz i ostrożnie zrobisz po tym małą trasę to obleć samochód jakimś QD i powinno dać radę... Powinien się tu sprawdzić Ech2o - qd z opcją mycia bezwodnego
MlodyKoguT Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 Panowie czy zestawy naprawcze do opryskiwaczy cisnieniowych typu kwazar czy marolex sa dostepne w jakis konkretnych sklepach/supermarketach czy tylko na portalu aukcyjnym je dostane?
damiano2007 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 15 minut temu, MlodyKoguT napisał: Panowie czy zestawy naprawcze do opryskiwaczy cisnieniowych typu kwazar czy marolex sa dostepne w jakis konkretnych sklepach/supermarketach czy tylko na portalu aukcyjnym je dostane? Sprawdź w OBI. Tam kiedyś widziałem
powalla Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 22 minuty temu, MlodyKoguT napisał: sa dostepne w jakis konkretnych sklepach/supermarketach https://www.obi.pl/ogrodowe-narzedzia-reczne/opryskiwacze-cisnieniowe/c/1490
paperson Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2018 @MlodyKoguT dostępne również w Mrówce.
Michał82 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy roztwór APC lub gotowy interior cleaner można aplikować na plastiki pianowniczką czy lepsze efekty daje przy użyciu atomizera? Chciałbym uniknąć ściekania środka czyszczącego
paperson Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 @Michał82 sam sobie odpowiedziałeś. Piana=nie ma problemu ściekania. Piankę najlepiej wypracowuje się szczoteczką.
Birkhof Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy roztwór APC lub gotowy interior cleaner można aplikować na plastiki pianowniczką czy lepsze efekty daje przy użyciu atomizera? Chciałbym uniknąć ściekania środka czyszczącego Piana na szczoteczkę i heja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mumins Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 13 godzin temu, Michał82 napisał: Czy roztwór APC lub gotowy interior cleaner można aplikować na plastiki pianowniczką czy lepsze efekty daje przy użyciu atomizera? Chciałbym uniknąć ściekania środka czyszczącego W związku z tym, że mam tylko jedną pianowniczkę i używam jej do cleanerów do skór i nie chce mi się jej za każdym razem przelewać/czyścić, używam miękkiego pędzelka o gęstym włosiu, w którego bezpośrednio "wpsikuję" roztwór APC i wypracowuję produkt,. Tworzy się fajna piana i nic nie ścieka. Także ten sposób również się sprawdza
D@ViD Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 @Mumins Zobacz sobie w Lidlu "mydło w pianowniczce". Mydło zużyjesz, a pianowniczka naprawdę spoko do APC
FilipO Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Małe pytanko czy Fusso na masce żyje? Na dachu leży od ponad tygodnia QD od RRC. Fusso nakładane 30 października, tego samego dnia ten QD od rrc i co ciekawe nie zjadł go SG Citrus Oil podczas mycia. po myciu dach jeszcze na szybko spryskalem QD i jak na razie daje radę .
Balzac Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 @Eidos71 tak jakoś @Domel tak wiem że właśnie na tego typu produkty trzeba uważać. Spróbuje Chu Sola zobaczymy jak się sprawdzi na kleju pod tymi listewkami. Mam jeszcze krążek do ściągania kleju jako środek pomocniczy. Jak po korekcie lakier w tym miejscu będzie wyglądał tragicznie to wrócimy w ostateczności do listewek.
Michał1989 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 Cześć wszystkim! Jestem tutaj nowy więc proszę o wyrozumiałość. Szukam opinii na temat marki 4Detailer, co warto kupić a czego nie. Mam swoje domowe "spa" i chciałbym należycie zadbać o auto przed zimą. Słyszałem dobre opinie ale nie wiem jak to jest w praktyce, ceny też mają przystępne. Dziękuję za rady
Moderator Domel Opublikowano 12 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 1 minutę temu, Michał1989 napisał: Szukam opinii na temat marki 4Detailer, c są na forum https://kosmetykaaut.pl/forum/317-4detailer/
Michał1989 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 2 minuty temu, Domel napisał: są na forum https://kosmetykaaut.pl/forum/317-4detailer/ Dzięki za informację ale na ich stronie nie ma żadnych informacji na temat kosmetyków..
Moderator Domel Opublikowano 12 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 12 minut temu, Michał1989 napisał: Dzięki za informację ale na ich stronie nie ma żadnych informacji na temat kosmetyków.. Tak, czekamy az sie ujawnią z konkretną oferta i opisem ;) Troche testów na forum juz było. Zapraszam do lektury :)
Michał1989 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 10 minut temu, Domel napisał: Tak, czekamy az sie ujawnią z konkretną oferta i opisem Troche testów na forum juz było. Zapraszam do lektury Dzięki wielkie! zabieram się do czytania
Michał82 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2018 9 godzin temu, Mumins napisał: W związku z tym, że mam tylko jedną pianowniczkę i używam jej do cleanerów do skór i nie chce mi się jej za każdym razem przelewać/czyścić, używam miękkiego pędzelka o gęstym włosiu, w którego bezpośrednio "wpsikuję" roztwór APC i wypracowuję produkt,. Tworzy się fajna piana i nic nie ścieka. Także ten sposób również się sprawdza Można i tak ale lepiej dokupić drugą pianowniczkę. Są dostępne w sklepach detailingowych oraz np w Hebe i Rossmanie
Rekomendowane odpowiedzi