Lukaso Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Wtedy to już raczej kwasik.
mk4tdi Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 [mention=20985]mk4tdi[/mention] i nie wydaje Ci się że pojedyncze aplikowanie produktów nie zajmuje Ci więcej czasu ? Samego w sobie 601 nie lubię bo nie widzę gdzie aplikowałem... Wiadomo że zajmuje, jakby nie było raz więcej trzeba auto oblecieć, ale 601 nakłada sie szybko i nie trzeba bawić się w odmierzanie, mieszanie, a na drugą warstwę i tak idzie sam 105/111, więc ewentualnie jak nam zostanie mix 601 z 105/111 to nadaje się do wyrzucenia... no ale można tak i tak i w niczym to nie wadzi
Birkhof Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Jeżeli zdarza się wam robić felgi szczury gdzie sam iron albo np. excede uwc nie daje rady na raz albo nawet na dwa razy to jak do nich się zabieracie? Lepiej zaczynać od chemia typu uwc czy deiron najpierw? Jaki macie system żeby chemia doprowadzić to do super stanu jeżeli oczywiście się da.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaVp blue gel, kenotek 400, alux strongWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pablo15005 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Mam pytanie odnosnie gdzie sie wybrac na szkolenie "Uber Detailing - Profesjonalna kosmetyka auta - (uber academy)" czy Detailing Academy ?
Michał126 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 12 godzin temu, Patryk14 napisał: Jaki macie system żeby chemia doprowadzić to do super stanu jeżeli oczywiście się da. No właśnie Ja może nie robiłem nigdy tragicznych szczurów, ale dziesięcioletni pył od wewnątrz ramion czyściłem i w mojej ocenie lepiej jest precyzyjnie psikać deironem oraz go dokładnie wypracowywać (oczywiście po usunięciu luźnego brudu), bo to bezpieczne dla tego, co odsłonimy. W pogotowiu mam też Aluxa, ale rzadko go używam. Niemniej uważam, że najlepiej właśnie radzić sobie z pyłem deironami, a mocny wheel cleaner jak Alux trzymać w pogotowiu i sobie pomagać, bo każdy przypadek jest inny. Jeśli o deirony chodzi, to mój nowy faworyt to Cartec i chyba już nic lepszego nie znajdę.
ktm950 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @Patryk14 przy mega szczurach robię tak: 1. Mix Tenzi Aluxa+VP Blue Gel'a+wody(250 ml:250ml:500 ml) 2. APC 1:10 3. Coś na smołę 4. W razie potrzeby na końcu deiron. I nic więcej nie potrzeba.
magal Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 Czołem wszystkim, Czy możecie polecić kogoś sprawdzonego co naprawi mi dach materiałowy w cabrio? Chodzi dokładnie o dwa przecięcia. Najlepiej Warszawa i okolice ale się nie upieram
Patryk14 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @ktm950 Powiedz mi po co APC 1:10 po mixie z tenzi alux + VP? Według mnie takie apc to już nic nie zdejmie, jeżeli miało zdjąć to ten mix. Chyba że się mylę?
ktm950 Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2018 @Patryk14 APC raz, że zneutralizuje mocny kwas, a dwa - że usunie zabrudzenia/film z którymi kwaśny odczyn sobie nie poradził.
pablo15005 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 WORK STUFF BEAST Drying Towel uzywal ktos? Jak w porownaniu do monstera?
cinek1 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Witam czy umycie samochodu ipa wystarczy przed nalozeniem ceramiki ? Jesli tak w jakim stezeniu rozrobic
orzech_1983 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 IPĄ samochodu się nie myje Jeśli przygotowałeś lakier zgodnie ze sztuką to przed położeniem powłoki najlepiej użyć zmywacza. Na rynku jest już duży wybór np. Carpro Eraser, Gtechniq Panel Wipe, ADBL Wipe Out, Gyeon Prep. Są to preparaty, które mają lepsze właściwości odtłuszczające od IPY i przed położeniem powłoki warto takiego zmywacza użyć aby powłoka mogła odpowiednio związać się z lakierem.
ghost Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 1 godzinę temu, cinek1 napisał: Witam czy umycie samochodu ipa wystarczy przed nalozeniem ceramiki ? Jesli tak w jakim stezeniu rozrobic Nie wystarczy, musisz zrobić pełne przygotowanie, wybierz sobie przebieg z góry na dół, który zawiera odtłuszczanie:
cinek1 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Zle moze napisalem chodzi mi po etapie dekontaminacji glinkowania korekty chodzi tylko o ostatni etap przed nalozeniem bo mam ipe i nie wiem czy zamawiac specjalnie cos innego ? Jak wystarczy czy robic nierozcienczona czy dac jakies stezenie
Birkhof Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 14 minut temu, cinek1 napisał: Zle moze napisalem chodzi mi po etapie dekontaminacji glinkowania korekty chodzi tylko o ostatni etap przed nalozeniem bo mam ipe i nie wiem czy zamawiac specjalnie cos innego ? Jak wystarczy czy robic nierozcienczona czy dac jakies stezenie Jaka powłoka?
orzech_1983 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 @ghost bardzo fajny schemat @cinek1 kup zmywacz, a ipę zostaw do wymywania past polerskich. Czy ktoś z Was używał już RR Customs Wipe Out ???
ghost Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 2 godziny temu, cinek1 napisał: Gtechnic c1 c2 gtechniq panel wipe jest dość drogi zeby trzymać się marki 60zł/250ml bardziej opłaca się gyeon prep 60zł/500ml a jeszcze bardziej Shiny Garage Scan Inspection Spray 37zł/500ml
Strus Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Godzinę temu, orzech_1983 napisał: Czy ktoś z Was używał już RR Customs Wipe Out ??? Tak. Ja. 2 dni temu. Dość przyjemna rzecz. Nie śmierdzi jak ADBL a swoje robi. Mam wrażenie ze ciut wolniej odparowuje ale za tą kasę siuwax jak najbardziej na tak. 1
RafalB Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Spotkał się ktoś z taką sytuacją, że po użyciu na ceramice mixa (echo + reload + woda ) powstały mazy ? Niestety nie udało mi się tego uchwycić telefonem bo połysk czarnego lakieru odbija mnie bardziej niż defekt. Wygląda to jak niedotarta ceramika, natomiast wcześniej tego nie było i stało się to tylko w miejscu gdzie użyłem mixa czyli klapa i tylny zderzak.Wydaje mi się że może to być nie dotarty reload.W moim przypadku tak było.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
orzech_1983 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 @Strus dzięki. Muszę kupić i sprawdzić jak się będzie z nim pracowało.
Marcin Gugu33 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Adbl nie dał rady..Czym to usunąć i wymyć ten czarny nalot?Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
rafalk Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Pozostałość po kleju od znaczka, benzyna ekstrakcyjna powinna pomóc. 1
cinek1 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Mam na 2 elementachqwarcowa powloke 2 miesieczna TAC system i chce polozyc teraz ceramike. Dzis wziolem DA miekki pad menzerme 2500 ale jakos woda dalej kropelkowala zmienilem na zolty nadal potem wziolem cutmax sonax i zolty pad i chyba dalej zrzuca. Jak sprawdzic inaczej czy jest powloka nie polewajac woda? Jakis pomysl jak jej sie pozbyc ;))
Marcin Gugu33 Opublikowano 9 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2018 Pozostałość po kleju od znaczka, benzyna ekstrakcyjna powinna pomóc.To sprawdzę bo akurat gdzieś mam.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi