Adaszek96 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Czy po rotonie schodzi wosk?Wosk na czym? Lakierze? Prawdopodobnie roton ma pH bliskie neutralnemu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Zehell Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 9 godzin temu, Adaszek96 napisał: Wosk na czym? Lakierze? Prawdopodobnie roton ma pH bliskie neutralnemu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Z tego co wyczytałem ma kwasowe pH Wiec dobierze Ci się do wosku na felgach.
Adaszek96 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2018 Z tego co wyczytałem ma kwasowe pH Wiec dobierze Ci się do wosku na felgach. W karcie charakterystyki nie ma podanej przez producenta pH. Gdzieś był temat poruszany, że jest między 6 a 7Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Tomas-sg Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Zasada dzialania wtryskiwaczy w aucie. Powinny caly czas dostawac prad? Czy pulsacyjnie ?
sT3VE Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Tenzi Neutral Magic FOam PINK zostawia ślady na kostce brukowej?
kivlov Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Chciałbym sobie oczyścić auto (lakier) rotonem, bo wiadomo pełno syfu jest, a po rotonie trochę tego schodzi. I pytanie brzmi cyz schodiz przy tym wosk bo mam nałożone fusso, ale chyba i tak na dniach będe nakładał ceramikę, ale kurcze nie wiem czy warto to na zimę nakładać?
Adaszek96 Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Chciałbym sobie oczyścić auto (lakier) rotonem, bo wiadomo pełno syfu jest, a po rotonie trochę tego schodzi. I pytanie brzmi cyz schodiz przy tym wosk bo mam nałożone fusso, ale chyba i tak na dniach będe nakładał ceramikę, ale kurcze nie wiem czy warto to na zimę nakładać?Deironizacje powinieneś zrobić przed położeniem fusso Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 @kivlov którymś z deironów Każdy tutaj poda Tobie swój typ, który akurat lubi/sprawdza się najlepiej. Ostatnio często używam ADBL Vampire (dzięki żelowej konsystencji dłużej leży na pionowych powierzchniach) oraz młodszego brata ADBL Vampire. Równie dobrze sprawdzi się: K2 Roton, RRC Car Wash Wheel Gel, itp.
kivlov Opublikowano 16 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2018 Dzieki zatem będę stosować rotona 1
kudlaty86 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Chciałbym spróbować odświeżyć nieco przednią szybę za pomocą maszyny DA 8mm. Ceriglass będzie dobrym wyborem na początek czy od razu kupować tlenek ceru? Wiem że nie usunę wszystkiego, ale mam na szybie mnóstwo delikatnych rysek i jak usunę choć część z nich to będę zadowolony. Co polecacie?
Ari Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 23 minuty temu, kudlaty86 napisał: Chciałbym spróbować odświeżyć nieco przednią szybę za pomocą maszyny DA 8mm. Ceriglass będzie dobrym wyborem na początek czy od razu kupować tlenek ceru? Wiem że nie usunę wszystkiego, ale mam na szybie mnóstwo delikatnych rysek i jak usunę choć część z nich to będę zadowolony. Co polecacie? Jeśli zabierasz się do tego z maszyną 8mm to Ceriglass będzie dobrym wyborem. Gotowy produkt do użycia.
kudlaty86 Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 Jeśli zabierasz się do tego z maszyną 8mm to Ceriglass będzie dobrym wyborem. Gotowy produkt do użycia.Dzięki wielkie, za szybką odpowiedź. W takim razie spróbuję coś podziałać i podzielę się efektami 1 pad filcowy wystarczy czy konieczna większą ilość?
Ari Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2018 20 minut temu, kudlaty86 napisał: Dzięki wielkie, za szybką odpowiedź. W takim razie spróbuję coś podziałać i podzielę się efektami 1 pad filcowy wystarczy czy konieczna większą ilość? 1 spokojnie.
Insainee Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Skąd mogę pozyskać magifoam od autobrite w dobrej cenie. Na eBayu mam za 27 funtów czyli +-120zl a szukam czegoś na miejscu u nas a jedynie co znalazłem to baniaki po 230-260zl
Strus Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 O jakim e-bay mówisz ? Bo na angielskim najtańszy baniak 5l jest za 32 funty czyli +- 150zł..... Za 27 jest na stronie Autobrite ale wysyłka 23funty do Polski i 6,50 funta na terenie UK. Więc nijak nie idzie kupić 5l za 120zł Jak wpiszesz sobie w google (https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=NiShW8zuGsTHrgT0m7nQBQ&q=autobrite+magifoam+5l&oq=autobrite+magifoam&gs_l=psy-ab.1.0.0i71k1l2.0.0.0.440914.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.odnnZobydO4) to zobaczysz że nie ma takich cen jak podałeś bo max to 200zł a w 2 sklepach z pierwszej strony koszt to 170zł...... Także słabo z szukaniem. Tyle że aktualnie jest w zasadzie nie osiągalna w takiej pojemności na dzień dzisiejszy.
Lewus089 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 DJ LP nakładany maszynowo, impregnować cleanerem pad przed pracą? Wydaje mi się, że nie, ale wolę się upewnić.Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
lukasz_byd Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Panowie, Wiosna, lato, jesień mam na aucie PB Natty Paste Wax black Zimą mam Soft99 Fusso Chodzi mi po głowie zakup pianownicy. Za każdym razem na myjni myje auto gąbką. Chciałbym ukrucić ten proceder o 2-3 razy tj. 2x mycie aktywną pianą 3 - mycie gąbką 2x mycie aktywną pianą 6 - mycie gąbką Czy tak da rade i auto będzie czyste ? Czy wycierać/suszyć auto po myciu tylko aktywną pianą ? No i finalnie - jaka najbardziej wydajna pianownica ręczna. Niestety nie mieszkam w domku a....myć trzeba.
JPZ Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Szybkie pytanie, czy można używać gąbek z otworem od DA na rotacji?
Kostek88 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 43 minuty temu, JPZ napisał: Szybkie pytanie, czy można używać gąbek z otworem od DA na rotacji? Pady do rotacji też zdarzają się z otworem Ale do niektórych lakierów nawet lepsze na rotacji są gąbki pod da, wolniej miękną.
kudlaty86 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2018 Chodzi mi po głowie zakup pianownicy. Za każdym razem na myjni myje auto gąbką. Chciałbym ukrucić ten proceder o 2-3 razy tj. 2x mycie aktywną pianą 3 - mycie gąbką 2x mycie aktywną pianą 6 - mycie gąbką Czy tak da rade i auto będzie czyste ? Czy wycierać/suszyć auto po myciu tylko aktywną pianą ? Absolutnie nie wycieramy auta tylko po samej pianie. Auto niestety domyte nie będzie, więc lepiej nie ryzykować z wycieraniem. Niestety nic nie zastąpi prawdziwego mycia.
lukasz_byd Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 8 godzin temu, kudlaty86 napisał: Absolutnie nie wycieramy auta tylko po samej pianie. Auto niestety domyte nie będzie, więc lepiej nie ryzykować z wycieraniem. Niestety nic nie zastąpi prawdziwego mycia. Okej - tak myślałem. A teraz chyba główne pytanie moich rozważań. Czy mycie w stylu aktywna piana + płukanie, będzie bardziej skuteczne niż mycie standardowe na myjni bezdotykowej tj. woda z proszkiem czy jak to tam się odbywa + płukanie ? - Dawno tak nie myłem. Płukanie po aktywnej pianie oczywiście na myjni za pomocą cisnieniowki i wody teoretycznie zdemineralizowanej - starsznie z tym leca w kulki w Bydgoszczy. Pod Bydgoszcza niby jest przycisk na myjni aktywna piana, ale albo nie działa albo nie jest to aktywna piana Smutne realia
Fredi88 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 My o pre washu a ty ciągle o myciu. Piana to nie mycie, to pre wash. Chcesz auto UMYĆ to zrób to rękawicą (a nie gąbką) i wodą z szamponem. Metodą na 2 wiadra oczywiście. Przeczytaj poradnik dla początkujących zamiast zadawać banalne pytania na które odpowiedzi padły setki razy. 1
Moderator Domel Opublikowano 19 Września 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Września 2018 OT: Jest tu może jakiś spec od BMW i dekodowania VIN'u ? Ale nie chce dekodowania ala autodna.pl etc, tylko kompletną historię serwisu auta z ASO. Auto trochę podejrzane i chce wyciągnąć full info.
Rekomendowane odpowiedzi