siws00n Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca @siws00n ECH2O do podłogi to kiepski pomysł, grozi poślizgiem, wiem to z doświadczenia:) blaty, meble, sprzęt rtv, lustra, szyby - jak najbardziej. Ale podłoga nie Jeszcze mam DIY rinselessa, on chyba takiej śliskości nie nadaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKRZ Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca Czy Kocha PSS można dać na dywaniki gumowe czy będzie za ślisko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca @PawelKRZ nie jest on do dywaników tylko do plastików zewnętrznych. GUF od kocha jest do dywaników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelus Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca @makazkinn Ruper Mark V jest najcichszą prawdopodobnie maszyną na rynku, więc jak na tym Ci głównie zależy to bierz zdecydowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca od jakiegoś czasu szukam po internetach bez powodzenia, ktoś/coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Marca Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @CarlosBlack zajrzyj do nas za 3-4 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Co byście wybrali do zabezpieczenia lakieru: Turtle Wax ICE Seal and Shine czy Auto Graph Sapphire? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @RAZERS Ice się nie bawiłem, ale Sapphire polecam z całego serca. Mega ekonomiczny i w zimę trzyma bardzo długo jak na qd/sealant w płynie. Wyprzedaje moje qd i pozostawiam sobie właśnie jedynie Sapphire i Poorboysa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @RAZERS Az tak sie nie bawiłem Sapphire ale na pewno Turtle Wax to mocny zawodnik, nawet na słabo przygotowanym lakierze, produkt nastawiony na zrzut, calkiem dobre samoczyszczenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werty51 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Optimum no rinse jako interior QD, ktoś używał ? Jak się sprawdza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @werty51 do bieżącego czyszczenia wnętrza - w sam raz! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SerowyCheetos Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @werty51 Żeby przetrzeć z kurzu jest okey ale nie licz że wyczyścisz tym mocniej pobrudzone miejsca 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca Hejo, dwa pytania dzisiaj. 1. Polecacie jakiś tani uchwyt na kask motocyklowy/samochodowy zamknięty do kamerki sportowej? (GoPro/Xiaoyi) Potrzebuję na gokarty i być może w przyszłości na trackdaye. 2. Pytanie do kolegów, którzy ogarniają folie i wrapping - jak wyciąć folię w konkretny kształt? W moim przypadku prawdopodobnie płomień. 3M Knifeless zdaje egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.sienkiewicz91 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca @imola33 najlepiej żeby ktoś wyciął na ploterze. Duży ten płomień? Chcesz samemu mu nadać kształt czy masz projekt? Jak nie duży kształt i jest kawałek projektu, to ja bym szedł w kierunku wydrukowania go na papierze naklejkowym, nakleiłbym na folię i wyciął nożykiem. Można też nakleić papier transportowy na folię, ołówkiem narysować i po linni ciąć nożem. Uda Ci się ten knifelesem ale to musiałbyś idealnie nakleić i w odpowiedniej kolejności wycinać potem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Cześć Trochę wypadłem z detailingu Szybie pytanie - co w zamian Ultra Glaco, bo chyba nawet na przednią szybę już mi nie wystarczy? Ma być dobrze nie najlepiej. I przede wszystkim produkt pewny, sprawdzony. UG mam, lubię i mi odpowiada. Jak propozycje będą zdecydowanie lepsze, kupię. Różnice kosmetyczne - wracam do UG. Edit Może to być produkt w postaci jak ug, może być i powłoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @Saczi bierz śmiało ug jak ci pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @Saczia jak chcesz potestować to Monsterka od Prostaffa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZERS Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Szukam deironizera ale o płynnej konsystencji (nie pół-żelowej). Póki co znalazłem Cartec Iron Wash oraz CarLab Iron Fall-Out (co ciekawe oba wyglądają dosyć podobnie) Czy coś jeszcze ciekawego jest dostępne na rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, AndrewZS napisał(a): a jak chcesz potestować to Monsterka od Prostaffa @Saczi stary Prostaff 240 dłużej leżał niz jakiekolwiek Glaco. Wg mnie możesz wypróbowac nowość od Prostaff. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @xadamx ile ci leżał ten prostaff? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 41 minut temu, imola33 napisał(a): @xadamx ile ci leżał ten prostaff? Nicałe 12 miesięcy na przedniej szybie i w tym czasie jeszcze nienajgorsze hydro wystepowało ale już przy prędkości 100km/h. Na bocznych 2 lata bez najmniejszego problemu. Ile dłużej na bocznych? Nie wiem bo auto zostało sprzedane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @xadamx u mnie ultra glaco 13 albo 14 miesięcy na przedniej. Po dziesiątym miesiącu zrzut tak jak piszesz powyżej 100 kmh. Podczas mycia czy deszczu nadal kształtne krople. Po takim czasie po prostu go ściągnąłem z szyby. Tylko, że przez te 14 miesięcy ani razu nie użyłem płynu do spryskiwaczy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Ktoś pisał, że UltraGlaco przeszło jakąś zmianę bodajże. Osłabło. Mam starszą wersję i rok spokojnie siedzial u mnie i na innych autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @zeea na pewno na opakowaniu jest zmiana z 12 na 6 miesięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi