PawelRDM Opublikowano 22 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2021 8 godzin temu, lukeu napisał: Co do tej rękawicy CarPro to uważam, że jest bardzo dobra (nawet moja ulubiona dopóki nie spróbowałem Microfibre Madness), ale ja miałem z nią dziwny problem. Porobiły mi się po jednym praniu takie dziwne zbite, twarde "kulki" na końcach włokien. Nawet reklamowałem do MRC, ale wyczesali i niby zniknęły, ale niesmak pozostał. Mam to samo dodatkowo czesanie nie pomaga a tylko wychodzi z niej wełna (garściami). Niestety ale ja odstawiłem w kąt. Nie wiem czego to wina bo nigdy jej nie prałem.
blazej Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2021 No ale czy te kulki się same nie "rozjeżdżały" po kontakcie z wodą?
Skav Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 Szukam jakieś rękawicy do powiedzmy ogolnego zastosowania (czytaj bardziej i mniej zadbane lakiery) do ok 50 złociszy. Obecnie posiadam takie cuś https://pl.aliexpress.com/item/33006603100.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.9042311.0.0.27425c0fP6l1l3 w czarnej wersji, wszystko spoko jakiś zastrzeżeń nie mam oprocz jednego - jak nasiaknie to troche waży. Z takich wymagan jakie bym miał to żeby była jakaś lżejsza od tego chinczyka (ponieważ i tak strasznie czesto mocze rękawice, wiec po co targac wiecej towaru), byla dwustronna i fajnie by bylo jakby nie bylo przeszycia po srodku, ale jak bedzie to przezyje. Myślałem albo nad FX premium washem albo WS storm, tylko własnie nie wiem jak one wypadaja wagowo w porownaniu do chinola
penkus5 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 @Skav Storm jest bardzo chłonny, przez co i jego waga jest wyczuwalna... dla mnie to jednak atut FX nie używałem...
Moderator Streat Opublikowano 28 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 Większość dobrych rękawic po namoczeniu będzie swojej ważyć bo będą pić dużo wody. Rękawice syntetyczne będą lekkie ale one nie trzymają nic praktycznie wody. Z takimi wymaganiami to chyba rękawica megsa będzie najlżejsza bo ma krótkie włosie plus jest stosunkowo cienka
lukeu Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 @blazej nie, wyglądały trochę jakby je przypalił zapalniczką i się nadtopiły
D@ViD Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 7 godzin temu, Skav napisał: Szukam jakieś rękawicy do powiedzmy ogolnego zastosowania (czytaj bardziej i mniej zadbane lakiery) do ok 50 złociszy. Obecnie posiadam takie cuś https://pl.aliexpress.com/item/33006603100.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.9042311.0.0.27425c0fP6l1l3 w czarnej wersji, wszystko spoko jakiś zastrzeżeń nie mam oprocz jednego - jak nasiaknie to troche waży. Z takich wymagan jakie bym miał to żeby była jakaś lżejsza od tego chinczyka (ponieważ i tak strasznie czesto mocze rękawice, wiec po co targac wiecej towaru), byla dwustronna i fajnie by bylo jakby nie bylo przeszycia po srodku, ale jak bedzie to przezyje. Myślałem albo nad FX premium washem albo WS storm, tylko własnie nie wiem jak one wypadaja wagowo w porownaniu do chinola FW a WS to te same produkty. Mają przeszycie w środku. Te rękawice mają w srodku torchę jakby gąbke i są dwustrone, dlatego są ciężkie. Ja ze swojej strony polecam i bardzo lubie tą: https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia-auta/carpro-hand-wash-mf-delikatna-rekawica-z-mikrofibry-do-mycia-auta?q=wash Jedno stronny taki "wash pad" 1
Mumins Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 Ja polecę Microfibre Madness, genialna rękawica, tylko znacząco przekracza Twój budżet (w dobrej promocji do wyrwania w okolicach 70zł). 2
Moderator Streat Opublikowano 28 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 9 godzin temu, D@ViD napisał: FW a WS to te same produkty. mowisz o FX rekawicy? Mialem WS i FX i według mnie to troche inne rekawice podobne ale jednak nie jest 1:1
Skav Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 10 hours ago, D@ViD said: FW a WS to te same produkty. Mają przeszycie w środku. Te rękawice mają w srodku torchę jakby gąbke i są dwustrone, dlatego są ciężkie. Ja ze swojej strony polecam i bardzo lubie tą: https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia-auta/carpro-hand-wash-mf-delikatna-rekawica-z-mikrofibry-do-mycia-auta?q=wash Jedno stronny taki "wash pad" własnie widzialem ze sporo osob wczesniej polecało tego carpro, tylko widzialem ze sporo osob ja do zadbanych lakierow polecano, tylko nie wiem czy ze wzgledu na to ze jest delikatna, czy ze wzgledu na to że miałaby problemy z bardziej usyfionymi autami (typu nie wiem, zatykałaby sie czy coś) . Jak wyglada sprawa z jej pielegnacja? wypłukać, wyprać, wysuszyc i tyle czy jakies wyczesywania inne cuda też są potrzebne?
Moderator Streat Opublikowano 28 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 @Skav ta rekawica na poczatku łapie duzo syfu włosie musi sie wygładzić i po czasie juz duzo łatwiej ja wypłukać ale przy zaszczurzonych autach ciezko moze byc ja wypłukac
Skav Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2022 @Streat No dobra, dzieki za info, jeszcze sobie temat przemyśle i może sie skusze v: Najwyzej domowie od chinoli 2 szt. tego czegoś co mam do mycia wiekszych szczurów, bo dotychczasowa chcialem przemianowac do mycia dolów drzwi, progów etc
analyzator Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Skav do szczurów używaj po prostu chinole. Do zadbanych aut kup dobra rękawice. Car pro, gyeon, mmadness itd.
D@ViD Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2022 W dniu 28.01.2022 o 18:49, Streat napisał: mowisz o FX rekawicy? Mialem WS i FX i według mnie to troche inne rekawice podobne ale jednak nie jest 1:1 Tak FX a po dlugodystansowym uzywaniu obydwie tak samo sie zachowuja troche lepiej FX
Moderator Streat Opublikowano 30 Stycznia 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2022 Godzinę temu, D@ViD napisał: troche lepiej FX No właśnie FX tak jakby trochę lepsza była
martis Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2022 Jaką rękawice wybrać do 60zł: -CARPRO HAND WASH -MEGUIAR'S MICROFIBER WASH MITT -WORK STUFF STORM WASH MITT Czy macie jeszcze inne propozycje?
CarlosBlack Opublikowano 20 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2022 @martis jeśli jednostronna to CP jest świetnym wyborem. Jeśli dwustronna to z tych dwóch zdecydowanie Megs. 4
D@ViD Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 Mnie i @V1RU$ urzekła ostatnio rękawica od Ultracoat https://autonablask.pl/produkt/ultracoat-isoft-lambswool-wash-mitt-bezpieczne-mycie-auta/ Jest mega, zależy kto jaką ma rękę dużą, ale na moją jest idealna , nie za duża, bo te duże mf to w ogole zero czucia... 2
xadamx Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 W dniu 22.12.2021 o 22:07, PawelRDM napisał: Mam to samo dodatkowo czesanie nie pomaga a tylko wychodzi z niej wełna (garściami). Niestety ale ja odstawiłem w kąt. Nie wiem czego to wina bo nigdy jej nie prałem. Ale piszecie o rękawicy wełnianej czy mikrofibrowej? W dniu 28.01.2022 o 19:28, Skav napisał: Jak wyglada sprawa z jej pielegnacja? wypłukać, wyprać, wysuszyc i tyle czy jakies wyczesywania inne cuda też są potrzebne? Mam od jakiś 2 lat i wcale jakoś o nią nie dbam. Myję auto, płuczę rękawicę, wytrzepuję i do schnięcia. Piorę co jakieś 4-5 mycie (w zasadzie każde mycie to 2 auta za jednym zamachem). Nigdy jej nie wyczesywałem - dla mnie to bez sensu w tym przypadku. Po 2 latach mikrofibra nadal jest miękka w dotyku, mimo że widać oznaki zmechacenia. W dniu 28.01.2022 o 20:23, Streat napisał: ta rekawica na poczatku łapie duzo syfu włosie musi sie wygładzić i po czasie juz duzo łatwiej ja wypłukać Nie zwróciłem na to zbytniej uwagi dlatego nie potwierdzę i nie zaprzeczę. W dniu 28.01.2022 o 20:23, Streat napisał: ale przy zaszczurzonych autach ciezko moze byc ja wypłukac Nie mam z tym najmniejszego problemu 2 godziny temu, D@ViD napisał: Mnie i @V1RU$ urzekła ostatnio rękawica od Ultracoat Dawid nie widząc wcześniej tego co napisałeś, po zdjęciu mówię sobie: "rękawica Hamrona? Koniec świata" 1 1
PawelRDM Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 4 godziny temu, xadamx napisał: Ale piszecie o rękawicy wełnianej czy mikrofibrowej? Wełniak, niestety już w koszu
xadamx Opublikowano 22 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2022 15 godzin temu, PawelRDM napisał: Wełniak, niestety już w koszu To tu się nie wypowiem, bo nie używam.
dragster Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Panowie, czy używał ktoś Sonax Microfibre Wash Glove? Wymiary 19.7 x 10 x 29.8 cm, masa 59 gram. Cena jest zachęcająca.
penkus5 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @dragster Też od jakiegoś czasu na nią patrzę, nawet dodałem do koszyka żeby nie zgubić Pewnie nie zastąpi mi wełniaka, ale doraźnie może się spodobać. Czekam na wypłatę i będę ją testował na początku miesiąca.
MikeLBN Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @dragster @penkus5 Jest bardzo cienka - włosie ~5mm. Tak jakby 2 mikrofibry wycięte na kształt i zszyte razem. Brak "podkładu" gąbkowego jak w większości rękawic. Materiał bardzo fajnej jakości - mięciutka mikrofibra. Zdjęcia z porównaniem ze zmęczoną już życiem (kupiona w 2011) rękawicą Meguiars Jest fajna, ale raczej do mycia zadbanego samochodu po dobrym pre-washu 2
penkus5 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @MikeLBN Powiedz jeszcze, jak tam u niej z chłonnością?
Rekomendowane odpowiedzi