RoBee Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zostawiłem wiadro z CP Reset w garażu i... pojechałem na wczasy. Teraz do niego zajrzałem i zrobił się taki kiślowaty (?). Mało się pieni ale wciąż domywa XD 1
blazej Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Panowie, jaka jest różnica pomiędzy szamponami Gyeona: Bathe, Bathe+ i BatheEssence? Koncentracja?
MikeLBN Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Bathe - szampon bez dodatków Bathe Essence - to co wyżej tylko mocniej skoncentrowany Bathe+ - szampon z "powłoką" na bazie SiO2
Grzechu23 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 @blazej Bathe - podstawowy, bez żadnych dodatków. Sporo fajnej miękkiej piany. Według mnie chyba najlepszy wybór z całej serii. Bardzo go lubie i śmiało polecam. Bathe Plus - hydrofobowy z dodatkiem (SiO2). Mało piany. Bathe Essence - najmocniej skontrowany , ale chyba właściwości dokładnie takie same jak podstawowy Bathe. 1
PawelRDM Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Godzinę temu, blazej napisał: Panowie, jaka jest różnica pomiędzy szamponami Gyeona: Bathe, Bathe+ i BatheEssence? Koncentracja? Bathe+ ma dodatki hydrofobowe
blazej Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 Dzięki. Jak się domyślam, każdy z nich się nada do powłoki?
AudiBlask Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 @blazej do bieżącego mycia wziął bym Bathe. Bathe Essence to glut niesamowity ,strasznie ciężko się go wypłukuje z miarki, oraz nie posiada żadnego zapachu. Bathe+ raz na jakiś czas można użyć zamiast quick detailera. W okresie zimowym używałem dość często.
blazej Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2022 A jakieś spostrzeżenia dotyczące różnic Carpro Reset i Bathe?
rudi0018 Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 Siema! Który szampon wybralibyście do codziennego mycia i odtykania powłok? 1. CarPro Reset 2. Neoxal 737 - czytałem o nim wiele, ale chodzi mi o bezpośrednie porównanie z dwoma pozostałymi. 3. FX Protect Arctic Ice Shampoo Czy ma ktoś bezpośrednie porównanie między tymi szamponami i używał ich wszystkich i coś więcej może powiedzieć?
penkus5 Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 @rudi0018 Reset i 737 mam, Fx'a nigdy nie miałem. Reset bardzo fajny szamponik, ale Neoxal 737 moim zdaniem odtyka lepiej. Wyplukiwanie i poślizg obydwa mają bardzo podobne, bardzo fajne swoją drogą, ale po 737 auto tak jakoś bardziej błyszczy wydaje mi się 3
Moderator Streat Opublikowano 3 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2022 @rudi0018 zdecydowanie neoxal 737, po pierwsze ze wzgledu na to że to jest neutralny szampon, po drugie polski produkt a ja lubie wspierac polskie firmy a po trzecie w mojej opinii nie ma on konkurencji na świecie FX jest kwasny wiec na codzień srednio, reset gorzej odtyka niz neoxal ale to tez fajny szampon jednak dalej wybrałbym neoxala 7 1
blazej Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 Neoxal chciałem kiedyś wypróbować ale jestem już przyzwyczajony do bardziej wydajnych szamponów. 75 ml na wiadro to niestety dużo. Ostatnio porównywałem Reset i Bathe, jeśli kogoś interesują moje przemyślenia, to Bathe chyba bardziej śliski, a Reset wydaje mi się że bardziej domywa. Choć na moim czystym lakierze ciężko stwierdzić. Zużyję oba, ale przyszłościowo pozostanę przy Resecie.
czester Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 Nie mialem szamponu Neoxal ale wydaje się, że duet Reset + Neoxal737 na jakieś grubsze akcje byłby chyba w sam raz : ) 1
rudi0018 Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2022 Właśnie do tej pory używałem do codziennego mycia ValetPro Car concentrated car wash, ale wydaje mi się, że niestety ale nie odtyka powłok, a wręcz przeciwnie hydro słabsze niż przed myciem. Mam również żółty FX Protect, ale mycie nim to żadna przyjemność i tylko myję nim przed aplikacją powłok, przed korektrami itd, w celu odtłuszczenia. Już 3 lata temu szukałem jak najczystszych szamponów, które nie zaburzają hydro i odtykają powłoki i tak jak napisaliście Reset i NEoxal 737 będzie połączeniem idealnym.
Moderator Domel Opublikowano 7 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2022 Czy ktoś ma juz obcykany CarPro Descale? Bo 72pln za 500ml to mega duzo
bobwoj Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 Doradźcie proszę. Jest fajna promocja na VP Posejdon. Lepsze 0.5l czy 1l butelka?Zastanawiam się jeszcze nad Fresso i Szampon Shiny Garage Sleek Premium arbuzowy. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
V1RU$ Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 18 godzin temu, Domel napisał(a): Czy ktoś ma juz obcykany CarPro Descale? Bo 72pln za 500ml to mega duzo Czeka na testy. Dowiesz się pierwszy co jest pięć . Od kiedy taki oszczędny się zrobiłeś .
coded Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 31 minut temu, V1RU$ napisał(a): Czeka na testy. Dowiesz się pierwszy co jest pięć . Od kiedy taki oszczędny się zrobiłeś . Przy 1:100 na wiadro które na 17l to takie 500ml szamponu nie wychodzi zbyt korzystnie
V1RU$ Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 4 minuty temu, coded napisał(a): Przy 1:100 na wiadro które na 17l to takie 500ml szamponu nie wychodzi zbyt korzystnie Są mniej korzystne szampony a i tak ludziska używają bo robią robotę. Narzekają że trzeba wlać 100 ml na 10 litrów wody ale na półce stoją woski za kilka tysi. Generalnie próbuję to pojąć . No i to szampon na sporadyczne akcje więc tragedii nie ma, zawsze jak ma być tanio i bdb jest znienawidzony i hejtowany RRC kwaśny.
Cjgames Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Siemano! Kończy mi się szampon i tak czytam co by tu kupić ale już sam nie wiem co wybrać. Potrzebuje szamponu, który będzie do mycia "codziennego" i przy okazji nie będzie mi zaburzał wosku nałożonego na lakier a przy okazji nie rozbije banku Co polecicie?
penkus5 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @Cjgames Dobrze to Neoxal 737, budżetowo Adbl Snow Ball np.
mancini Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 Ja jestem zadowolony z Shiny Garage Sleek Premium Shampoo, cena/jakość rewelacja.
ral6014 Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 54 minuty temu, Cjgames napisał(a): Siemano! Kończy mi się szampon i tak czytam co by tu kupić ale już sam nie wiem co wybrać. Potrzebuje szamponu, który będzie do mycia "codziennego" i przy okazji nie będzie mi zaburzał wosku nałożonego na lakier a przy okazji nie rozbije banku Co polecicie? Zielony Carlab, bananowy Elite Detailer. Fajny jest też niedoceniany Autoland Ultrakoncentrat (nie mylić z Aktywnym)
AudiBlask Opublikowano 12 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2022 @Cjgames Soft99 Creamy Type
Rekomendowane odpowiedzi