Moniak Lord Masło Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @kaka17ab ten dział ma 240 stron. Choćbyś zaczął czytać tylko końcówkę to nic nie wybrałeś dla siebie ? Każdy jakoś zaczynał ale nie dość że kupują i opisują to musisz się tylko wysilić i przeczytać. Każdy pyta po 100x jaki do czarnego jaki do srebrnego jaki do srakiego od siebie dodam już na poważnie do srebrnego: najpierw użyj cleanera żeby dobrze oczyścić lakier, a reszte sobie poczytaj. 1
kaka17ab Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 53 minuty temu, Moniak Lord Masło napisał: @kaka17ab ten dział ma 240 stron. Choćbyś zaczął czytać tylko końcówkę to nic nie wybrałeś dla siebie ? Każdy jakoś zaczynał ale nie dość że kupują i opisują to musisz się tylko wysilić i przeczytać. Każdy pyta po 100x jaki do czarnego jaki do srebrnego jaki do srakiego od siebie dodam już na poważnie do srebrnego: najpierw użyj cleanera żeby dobrze oczyścić lakier, a reszte sobie poczytaj. Wiem, że sam cleaner już dużo daje, dołożę Gloss Detailer GS i na razie musi mnie zadowolić na te pogody.
AudiBlask Opublikowano 18 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2021 @kaka17ab Artdeshine Graphene Detailer, Funky Witch Botox, Gyeon QD, Wolfgang Uber Rinseless w stężeniu dla qd, Optimum Opti Seal, Prostaff CC Water Gold, Tenzi RLS i wiele innych . Unikaj przyciemniających produktów bo przytłumią Ci połysk
maciek-drummer Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dziś wyciągnąłem z czeluści towarów detailingowych trochę zapomniany przeze mnie Quick Detailer, produkt już mocno niszowy, mianowicie nieistniejąca już niestety Firma Mainz - QD Hype. Dawno nie sprawił mi tyle radości QD. Aplikacja banalna, strzał na fibrę plus element, przetarcie momentalne odparowanie, look mocno woskowy - przyciemnienie i głębia, lakier się stał meeeega śliski - efekt BOBMA !!! 8 2
D@ViD Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2021 @maciek-drummer Błotniki najlepszy look 1
krzysiek555 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Panowie mam pytanie Bsd w srebrnej bance różni się od tej przeźroczystej?czy tylko zmieniło się opakowanie?
Eidos71 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 4 minuty temu, krzysiek555 napisał: Panowie mam pytanie Bsd w srebrnej bance różni się od tej przeźroczystej?czy tylko zmieniło się opakowanie? Temat był już na forum poruszany i wyjaśniany kilkukrotnie. Ze zmianą opakowania zmienił się też nieznacznie skład BSD, poprawiając aplikację produktu na nieco przyjaźniejszą (zmniejszono podatność na smużenie w "wersji v2"). Poza tym praktycznie nie było większych zmian.
krzysiek555 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Czyli lepszy jest ? Dzięki za odpowiedź ale nie znalazłem tematu,czyli w nowszym opakowaniu lepszy i tańszy?
czester Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 1 minute ago, krzysiek555 said: Czyli lepszy jest ? Dzięki za odpowiedź ale nie znalazłem tematu,czyli w nowszym opakowaniu lepszy i tańszy? Rozrób sobie BSD z wodą demineralizowaną 1:1 będzie się aplikować okay a nadal zachowa swoje właściwości. Można go jeszcze miksować np Ech2O.
maciek-drummer Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @czester jakie proporcje polecasz z Ech2o?
czester Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ja zrobiłem wg receptury @powerf Mix BSD z wodą 1:1 i do tego Ech2o zeby wyszło mniej więcej 1:20. Dla mnie okay ale wiadomo co kto lubi 1
krzysiek555 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Chce kupić Bsd tylko nie wiem w którym opakowaniu dlatego pytam ,dawno temu miałem w srebnym opakowaniu, spróbuje z wodą jak kupię.Kupilem reload na alledrogo i zero kropelek jedynie dał glebie i śliskość nie mam pojęcia co jest grane
powalla Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 15 minut temu, krzysiek555 napisał: Chce kupić Bsd tylko nie wiem w którym opakowaniu Nie martw się o to, bo jak nawet ktoś ma na focie srebrną butelkę , to oznacza tylko że nie aktualizował sklepu, a przyśle i tak przeźroczystą PS: na prawie każdym Orlenie BSD jest po 16zł ...tzn. niedawno po tyle był i trzeba sprawdzić czy promo dalej jest
krzysiek555 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Dzięki za info chłopaki podaje i zobaczę
ghost Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2021 Ktoś testował Cartec Ceramic Glaze ? (nazwa myląca, ale to quickdetailer) Można było kupić w promo za około 25zł, opis fajny, ale brak recenzji
Cjgames Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2021 Czytałem tu o wielu zaletach Meg's Last Touch, że nadaje się do wszechstronnego użytku (odkurzanie auta, przejechanie po myciu jako last touch czy nawet mycie szyb). Ale czy on sam w sobie ma jakieś właściwości poprawiające barwę lakieru? Szukam czegoś co nie dość, że odkurzy furę to wydobędzie trochę głębi z lakieru. QD będzie stosowane na wosk. Czy Meg's to najlepszy wybór?
analyzator Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 @Cjgames potrzebujesz czegoś z opcją waterless? Bezpiecznego na kurzu?
Eidos71 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 8 godzin temu, Cjgames napisał: Szukam czegoś co nie dość, że odkurzy furę to wydobędzie trochę głębi z lakieru. QD będzie stosowane na wosk. Czy Meg's to najlepszy wybór? Najlepszym wyborem jest stosowanie QD na umytym, czystym lakierze jako "konserwatora" i "odświeżacza" bazowego zabezpieczenia, do przyśpieszenia procesu osuszania, lub po prostu dla samej przyjemności aplikacji czegoś na lakier. Przy obecnych opcjach mycia bez spłukiwania, sens stosowania QD jako sposobu na "odkurzanie" lakieru jest trochę żaden - zwłaszcza, że każdy ma inną definicję różnicy między lakierem zakurzonym, a lakierem brudnym. Last Touch jest fajnym QD z uwagi na swoją delikatność i neutralność - wnosi bardzo niewiele w wygląd lakieru, delikatnie dodaje połysku, może być traktowany jako lubrykant. Wg mnie to taki odpowiednik CP Ech2O bez dodatku SiO2 - z tym, że Ech2O jest koncentratem i produktem nieco bardziej wszechstronnym. Jeśli szukasz QD, który wyciągnie głębię ciemnego koloru lakieru, szukaj wśród QD z dodatkiem carnauby (Last Touch jest QD polimerowym, bez dodatku wosków naturalnych). Last Touch sprawdzi się jako QD delikatnie nabłyszczający i odświeżający, również jako produkt typu interior QD (do wnętrz).
Cjgames Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 1 hour ago, Eidos71 said: Przy obecnych opcjach mycia bez spłukiwania, sens stosowania QD jako sposobu na "odkurzanie" lakieru jest trochę żaden Kurde jestem w tym wszystkim jezscze relatywnie nowy - myślałem ze QD to właśnie taki produkt do mycia bez spłukiwania.. Czego w takim razie mam szukać?
czester Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 7 minutes ago, Cjgames said: Kurde jestem w tym wszystkim jezscze relatywnie nowy - myślałem ze QD to właśnie taki produkt do mycia bez spłukiwania.. Czego w takim razie mam szukać? Zajrzyj do tematu o rinseless/waterless. Jest trochę opcji do wyboru Wolfgang Uber/Ech2o/Optimum/Megs, pewnie jeszcze parę innych opcji się znajdzie.
Eidos71 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 24 minuty temu, Cjgames napisał: QD to właśnie taki produkt do mycia bez spłukiwania Środki do mycia bezwodnego/szampony do mycia bez spłukiwania mogą również (niektóre) pełnić rolę QD (przy zachowaniu wskazywanych przez producenta proporcji rozcieńczania).
Cjgames Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2021 3 minutes ago, Eidos71 said: Środki do mycia bezwodnego/szampony do mycia bez spłukiwania mogą również (niektóre) pełnić rolę QD (przy zachowaniu wskazywanych przez producenta proporcji rozcieńczania). Ahhhaaa, okej! Rozwiałeś moje wątpliwości. Dobra to zabieram się za szukanie waterlessa bo w moich warunkach to lepszy wybór (pylenie od drzew, kurz z trasy z pracy) Dzięki za pomoc!
krzysiek555 Opublikowano 11 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2021 Daj Carpro hydro2 bedziesz mial szybka aplikcje
BartekW Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Używał ktoś z was już Adam’s graphene detail spray ? Jak wrażenia ? Warto ?
badboy878787 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2021 Witam ostatnie 2 lata przespałem jeżeli chodzi o nowości produktowe...czy nie liczac Elixira jest cos co mocno przyciemnia i wyciaga mocno ziarno?, z QW lub QD? zależy mi na wyciagnięciu perły lakieru Opla Black Sapphire 20R
Rekomendowane odpowiedzi