Moderator Domel Opublikowano 19 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 17 minut temu, D@ViD napisał: @MMCzysci Mam GS Gloss Detailer i nawet na moim lakierze widziałem zdecydowane podbicie szkiełka, połysku, taki powłokowy look. Możesz smiało kupić małą buteleczkę i sprawdzić Tak + klasyczny SZYBKI detailer, psiknij, wytrzyj zapomnij. Nie spodziewaj sie super cudów ale lekko podbija błysk na bank @MMCzysci Ja go używam w atomizerze fryzjerskim (ala Ferrenhart) rozpyla super mgiełkę, więc aplikacja i dotarcie bajka.
davor Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 41 minut temu, MMCzysci napisał: Będę się znęcać głównie nad "klasycznymi srebrnymi" lakierami i Sonic Titanium Lexusa - niby srebrny, ale w zależności od oświetlenia wpada też w grafit, czasem złotawy. Do tej pory używałem SSW, QD1 i Chemotion QD. Ten ostatni podobał mi się najbardziej. Szukam czegoś z dobrym połyskiem, szkłem. Kropelki zawsze w cenie.
Kamsyyo Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Panowie, na aucie leżu fusso po zimie, już go nie zdejmuje bo autko sprzedaje. Ale żeby ładnie wyglądało chciałem umyć i użyć jakiegoś QD. Kolor czarny, myślę nad czymś co troszkę rysy przykryje i przyciemni/doda połysku. Z tego co wyczytałem to te które kryją to przyciemniają. Myślę nad CP Elixir. Ktoś coś innego poleci?
menior Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Godzinę temu, Kamsyyo napisał: Panowie, na aucie leżu fusso po zimie, już go nie zdejmuje bo autko sprzedaje. Ale żeby ładnie wyglądało chciałem umyć i użyć jakiegoś QD. Kolor czarny, myślę nad czymś co troszkę rysy przykryje i przyciemni/doda połysku. Z tego co wyczytałem to te które kryją to przyciemniają. Myślę nad CP Elixir. Ktoś coś innego poleci? A ja na czarnym bym Ci polecil cos z carnauba,z tanszych Show detailera od Good Stuff a jak chcesz zaszalec to Presto detail efekt miazga
Kamsyyo Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 3 godziny temu, menior napisał: Presto detail Niestety za drogi, a GS będzie lepszy od Elixir?
Szpako99 Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 Dzisiaj mija miesiąc testu z Turtle Wax ICE - popsikalem mokry lakier po myciu, a następnie po minucie splukalem bez wycierania. Siedzi i nie widzę żeby osłabł. Dla mnie ten qd miażdży wytrzymałością, łatwością użycia i wszechstronnością a przede wszystkim zrzutem wody. 1
menior Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2021 1 godzinę temu, Kamsyyo napisał: Niestety za drogi, a GS będzie lepszy od Elixir? Czy lepszy....troche inny,GS bazuje na carnaubie i nieco kryje,Elixir raczej nie zauwazylem by cos kryl za to przyciemnia,daje troche szklany efekt i mega hydro,jest tez znacznie trwalszy
maciek-drummer Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @MMCzysci pomyśl jeszcze nad Luxury Gloss od Soft99 1
Moniak Lord Masło Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 W dniu 20.03.2021 o 15:04, Kamsyyo napisał: Kolor czarny, myślę nad czymś co troszkę rysy przykryje i przyciemni/doda połysku. Z tego co wyczytałem to te które kryją to przyciemniają. Myślę nad CP Elixir. Ktoś coś innego poleci? Cp elixir spełnia idealnie Twoje oczekiwania. Ten nowy Gyeon ceramic też nie kiepski. Z góry sobie go obżałowałem że mi nie urwał ale siedzi już 4 tydzień i ma się znakomicie, znacznie lepiej niż elixir po takim czasie. Hydro niezłe, dobrze przyciemnia, połysk fajny coś tam drobnego pewnie przykryje i naprawde trwały. Nie zapominając że qd to nie wosk to który byś z tych produktów nie kupił to raczej bedziesz zadowolony.
Kamsyyo Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 22 godziny temu, menior napisał: Czy lepszy....troche inn 57 minut temu, Moniak Lord Masło napisał: Cp elixir spełnia idealnie Twoje oczekiwania Zamówiłem tego Elixira, bo już kiedyś dawno miałem na niego ochotę, jeszcze znalazłem jedno zdjęcie na FB gdzie bardzo ładnie odżywił lakier
Moderator Domel Opublikowano 21 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 20 minut temu, Kamsyyo napisał: Zamówiłem tego Elixira, 2
Kamsyyo Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 @Domel Dzięki, akurat zapomniałem spojrzeć na twój kanał, ale metoda aplikacji się przyda
Marcin Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 stosował może ktoś z was CHEMICAL GUYS HYDROSPEED CERAMIC QUICK DETAILER ? wiem cena ale jak z jakością, trwałością itp ?
Szubian Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2021 Właśnie zakupiłem kilka kosmetyków - w tym CarPro Elixir Może jakiś teścik na lakierze z woskiem nakładanym jesienią?
kedar Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Ma ktoś porównanie FW Botox i Chemotion ?? Jak śliskość, aplikacja, efekt wizualny. Nie zależy mi na trwałości, bo to QD, a QW. Zastanawiam się nad jednym z nich, bo kończy mi się Ech2o.
Tomas-sg Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @kedar nie ma znaczących różnic tak naprawdę, minimalnie łatwiej pwoeeidzialbym aplikowało się QD Chemotion ale to naprawdę minimalnie. Według mnie zostaje tylko kwestia zapachu jaki się lubi 1
ktm950 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 @kedar Botox bardziej przyciemnia i imho lepiej wyglada na moim czarnym lakierze. Chemotion trochę łatwiejszy w obsłudze.
kedar Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 5 minut temu, ktm950 napisał: @kedar Botox bardziej przyciemnia i imho lepiej wyglada na moim czarnym lakierze. Chemotion trochę łatwiejszy w obsłudze. Dziękuję za opinię, akurat jak widać mam czarnucha Zatem Botox'a kupię na początek.
ghost Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2021 2 godziny temu, kedar napisał: Zastanawiam się nad jednym z nich, bo kończy mi się Ech2o. Zawsze jeszcze tevo qd black i black strong mogą Cie zainteresować, ceny mają przystępne
Mazda3BM Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Jaki QD wrzucić na wosk HoW Sapphire (40% naturalnego wosku carnauba)? Chodzi o podbicie efektu i żeby wosk z QD się "nie gryzły"
Moderator Domel Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 39 minut temu, Mazda3BM napisał: QD wrzucić na wosk HoW Sapphire Dedykowany HoW QD.
ad.am Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Mazda3BM napisał: Jaki QD wrzucić na wosk HoW Sapphire Na granatowym uni robotę robi Sapphire+Luxury Gloss
maciek-drummer Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @ad.am Kiwami plus Luxury Gloss na granatowym uni 1
ad.am Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 @maciek-drummer Też fajnie siadło
kaka17ab Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 A co zrobi robotę na srebrnym? Tak wiem, lakier ma się nijak do detailingu, bo efekt prawie żaden w porównaniu do ciemnych kolorów, ale może macie coś godnego polecenia ?
Rekomendowane odpowiedzi