Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 minuty temu, therioon napisał: Grafen QD w akcji Pytanie bardziej co leży pod Graphen QD ??? Sam Graphen QD to troche inna bajka
therioon Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Na hondzie nic a na Subaru Ultracoat Hd kładziony we wrześniu tamtego roku Pytanie bardziej co leży pod Graphen QD ??? Sam Graphen QD to troche inna bajka Możesz rozwinąć jaka ? bajka
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 4 minuty temu, therioon napisał: Na hondzie nic a na Subaru Ultracoat Hd kładziony we wrześniu tamtego roku Możesz rozwinąć jaka ? bajka Mam już trochę materiałów nagranych ale ciągle go testuję. Muszę go wrzucić na jakiś czarny lakier - u Ciebie - przynajmniej na zdjęciu robi "płynne szkło". Generalnie ten produkt to bardziej "cleaner" czyli w sumie takie klasyczne QD - a nie "show/gloss detailer". Na pewno coś innego na rynku
therioon Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ciekawe spostrzeżenia , ja go głównie używam na mokro przed wytarciem auta po myciu , ale dzisiaj nałożyłem na suchy lakier
DetailAmator Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Który QD moglibyście polecić dla kompletnego amatora, żeby jak najlepiej wydobyć głębię koloru, połysk i chociaż zbliżyć się do efektu lustra, na tyle na ile QD są w stanie to robić? Przejrzałem prawie wszystkie 200 stron tego wątku i wybrałem najbardziej polecane QD, ale nie wiem który wybrać uwzględniając też kolor lakieru (szary) i łatwość użycia, żebym lakieru nie zniszczył. Do tej pory lakier nie był w żaden sposób chroniony. 1. Prostaff Cc spray water gold (trochę drogi, nie wiem czy warto jak na początek). 2. CarPro Ech2O quick detailer (mógłbym używać również do mycia samochodu) + CarPro Reload 3. CarPro Elixir 4. Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer lub Spray+Seal 5. Soft 99 Luxury Gloss 6. ADBL SSW/QD1
paki112 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ktoś miał kontakt z poniższym produktem?
BartekW Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A czy smart detail to nie to samo co CG P40?
Strus Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 godziny temu, DetailAmator napisał: Do tej pory lakier nie był w żaden sposób chroniony. Po QD również raczej nie będzie. Jak łatwość i lustro to WG. Jak łatwość bez takiego lustra i sporo taniej to SSW. Elixir też jest ok ale SSW łatwiejsze w aplikacji.
Pioter83 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hejka, czytałem od strony 200 ale nie widziałem. Poszukuje qd do powłoki którą łatwo się nakłada i długo wytrzymuje, używane co ok. 6 miesięcy podczas serwisu powłoki.
Birkhof Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Pioter83 napisał: Hejka, czytałem od strony 200 ale nie widziałem. Poszukuje qd do powłoki którą łatwo się nakłada i długo wytrzymuje, używane co ok. 6 miesięcy podczas serwisu powłoki. Skorzystaj z dedykowanego produktu
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Partner forum Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 4 godziny temu, Pioter83 napisał: Hejka, czytałem od strony 200 ale nie widziałem. Poszukuje qd do powłoki którą łatwo się nakłada i długo wytrzymuje, używane co ok. 6 miesięcy podczas serwisu powłoki. Chcesz QD do powłoki czy bardziej booster ? A jak piszesz o trwałości 6 miesięcy to bardziej pasuje pod to jakaś powłoka "lite" : cancoat, moonlight, cquartz lite
KUBA46 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @Pioter83 pasowałoby zacząć od tego jaka to powłoka. Co by się powłoka z qd jakoś dogadywała.
Pioter83 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2020 @CAR CRAZY chodzi mi o to żeby wzmocnić jej działanie i używać podczas serwisów @KUBA46 powłoka ceramiczna Waxoyl.
Moderator Streat Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2020 W dniu 20.04.2020 o 23:11, Pioter83 napisał: Waxoyl pokaż jak to wyglada na aucie bo pierwsze widzę takie cos
oskarr17 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Panowie co polecacie z qd po myciu? Na aucie siedzi hdc zymol i wosk carbon, po myciu wrzucam good stuff show detailer( robi robotę mega, nie znam lepszego qd który tak podbija efekt) ale jest jeden minus. Show detailer ciężko się nakłada i zostawia mazy, szukam czegoś szybszego, bo z tym mi długo schodzi. Ok. 8h ze wszystkimi żeby nie zostawić żadnej smugi(pracuje z latarka). Może pójść sobie w good stuff gloss detailer czy może coś innego ?
Eidos71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @oskarr17 - pozostań przy QD na carnaubie. Wybór jest bardzo duży - zakup sobie Sonus Carnauba Spritz i będziesz miał idealny QD dla wosku Zymol, a dodatkowo całkowicie bezproblemowy.
oskarr17 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Nie wiem czy spełni moje oczekiwania. Na pewno pozostanę przy show detailer ale chce ograniczyć go nie co każde mycie, bo już mam dosyć siedzieć przy aucie 8h(tyle mi schodzi od mycia do wylizania na ideał) dlatego myśle o czymś innym psinkę przetrę i zapomnę. Show ma gęsta konsystencje. Może zymol detailer ?
Eidos71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Godzinę temu, oskarr17 napisał: Nie wiem czy spełni moje oczekiwania. Uważam, że spełni - Sonus to tańszy i lepszy odpowiednik QD Zymol'a. Ale to Twoja decyzja i Twoje pieniądze.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Partner forum Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @oskarr17 Przeważnie jest tak, że te QD mocno zapychające,podbijające są gorsze w aplikacji. Jak kierujesz w wyższa półkę i nie Zymol, SV to może PA Presto Detail ? Inny produkt który mocno kryje i podbija efekt, do tego mocna śliskość to surf city garage Spray glaze, nie ma problemu smug ale sama aplikacja jest dłuższa niż klasycznego QD
daniel87 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Eidos71 napisał: Sonus to tańszy i lepszy odpowiednik QD Zymol'a Czy masz tu na myśli Filed glaze czy zymol detailer
Eidos71 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Teraz, daniel87 napisał: Czy masz tu na myśli Filed glaze? Tak - Field Glaze. Spray Detailer w ogóle nie ma podejścia do QD Sonus. 1
daniel87 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @Eidos71 dzięki. Sam szukam coś do Titanium. Filed glaze ceną niestety nie zachęca. Czasami wspomogę AF Finale, ale wiadomo kusi coś nowego
Rekomendowane odpowiedzi