powalla Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Meriva A miała ok 100-120 , corsy , astry ,cascada i insignia podobnie . Jak tak masz na całym aucie, to najprawdopodobniej w komisie ją ktoś polerką na ostro dopadł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @powalla tak myślałem... cała nie , bo miała przygodę, więc są miejsca, gdzie jest 200+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @AndrewZS tak głupio zapytam bo z doświadczenia; dawno temu kalibrowałeś czujnik? baterie świeże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @CarlosBlack nowy miernik, pierwsze użycie po uprzedniej kalibracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @AndrewZS zobacz we wnęce bo 60/70 tak ale nie mniej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Co preferujecie, clay mit , towel czy tradycyjną glinkę?Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @przemas.p Ja od jakiegoś czasu lecę na rękawicy glinkującej i nie widzę potrzeby wracania do tradycyjnej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @przemas.p ja z kolei używam towel clay, mam też rękawice glinkową ale ją już rzadko używam. Glinki używam przy felgach przed powłoką. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Szukam słabszej pasty od sonaxa 04/06 perfect finish zostawiła mi taki hologram na padzie adbl one step próbowałem też gąbką adbl finish delikatnie lepiej lecz i tak hologram zostaje... zdjęcie poglądowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 2 minuty temu, robciocop napisał(a): Szukam słabszej pasty od sonaxa 04/06 perfect finish zostawiła mi taki hologram na padzie adbl one step próbowałem też gąbką adbl finish delikatnie lepiej lecz i tak hologram zostaje... zdjęcie poglądowe Sonax np 03/06 lub technika pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @alexander.p a 02/06? czy to juz za slaba pasta zeby taki hologram usunąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Godzinę temu, przemas.p napisał(a): Co preferujecie, clay mit , towel czy tradycyjną glinkę? Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Przed korekta lub przynajmniej one step to wtedy twarda klasyczna glinka jeżeli auto zadbane i boimy się o ewentualne smugi to clay towel/mitt @robciocop jaka maszyna ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @CAR CRAZY rotacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @robciocop A według mnie pasta ma drugorzędne znaczenie - pierwszorzędne znaczenie to technika, szybkość obrotów, docisk itp itd - na moim miękkim czarnym lakierze średnio miękki pad + menzerna 3500 + obroty 800 na rotacji i trochę cierpliwości i ani grama holograma. Technika jest najważniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 24 minuty temu, robciocop napisał(a): @CAR CRAZY rotacja W tym wypadku bardziej potestuj różne metody pracy, niestety rotacja wymaga od nas większej cierpliwości: sprawdź czy nie jedziesz za szybko , ewentualnie kombinuj z dociskiem : zacznij od mocnego kończąc na delikatnym podczas jednego wypracowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Ja już próbowałem dosłownie wszystkiego i zawsze hologram zostawał raz większy raz mniejszy nie mogłem się go pozbyć dlatego myślę żeby kupić słabszą pastę, nawet już z bezradności dla testu spróbowałem jakiejś starej pasty k2 turbo no i efekt był zadowalający ale wiadomo wystarczyło przetrzeć ipą i efektu brak a może nawet był jeszcze gorszy, jest jeszcze słabsza pasta od tego sonaxa 03/06? Bo 02/06 zawiera już wosk więc odpada, może koch M3.02? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @robciocop jeśli masz pada waflowego to nim spróbuj wykończyć, może Ci pomóc rozwiązać problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 @robciocop czym odtłuszczasz? To też ważne, jak lakier miękki to nowa fibra, zmywacz do silikonu i delikatnie po lakierze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robciocop Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @Dante05 odtłuszczam ipą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 50% będzie odpowiednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek71 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Nie wiem czy to odpowiedni wątek na taki temat,ale może ktoś coś podpowie. Czym można byłoby wyczyścić matowe fronty mebli kuchennych? Pierwsze co przychodzi mi do głowy to jakiś interior cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @Krzysiek71 ecoshine multishine ten normalny nie alko:) u mnie w domu przelewa się już chyba szósta pieciolitrowka:) fajny zapach,brak smug i co ważne żadnych piktogramów:) oven cleaner też mają genialny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek71 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @jelinski17 też o nim pomyślałem bo też go używamy w domu praktycznie do wszystkiego i kończy nam się drugie 5L. Dzięki spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriswol Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Wcześniej pracowałem tylko na da 9mm. Teraz kupiłem rotacje aby robić szyby i przyspieszyć pracę nad lakierem. Robię teraz mój samochód volvo v60 2012r. Kolor 452-26. Robię dwa wypracowania rotacją pad adbl evo i pasta menzerna 400 i powiem ze efekt jest bardzo fajny ale aby było jak najlepiej robię dodatkowe jedno dwa wypracowanych da 9mm żółty pad adbl i pasta menzerna 2500. Niby jest ok ale niepokoją mnie rysy które zostały. Widać je tylko pod odpowiednim kątem. Oświetlenie mam tylko w barwie zimnej. A boję się że w słońcu będzie gorzej. Chcę to jeszcze przejechać da pad czarny i pasta również menzerna 3800. I na to powłoka cquartz 3.0. Czy według was jest sens walczyć z tymi rysami jeśli tak to czym atakować? A może finish pomoże? mam nadzieję że zobaczyć na zdjęcie o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2023 To są pojedyncze grubsze rysy które zostały po 1 etapie. Jeżeli chcesz je koniecznie usunąć to musisz użyć pasty tnącej a nie finiszowej.Pytanie tylko, czy aż tak bardzo Ci to przeszkadza i czy warto drzeć sporo lakieru zeby to usunąć.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi