damiano2007 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ktoś może widział gdzieś jakieś promki z okazji dnia dziecka, gdzie byłby już w ofercie House od wax zircon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzat06 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Cześć, do smalcowania raz na pół roku lepszy będzie ENZO SiO2 WAX, czy może Bilt Hamber Finis Wax? Zależy mi na podbiciu wyglądu, przy myciu będzie na to później jakiś QDek szedł, może AG Sapphire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @skrzat06 na pewno będziesz zadowolony z bilthambera. Finis mistrzem świata jest. Bierz sampla i dorzuć jeszcze tonego. Też miszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Przymierzam się do swojej pierwszej korekty. Samochód to Citroen Berlingo 2010 z lakierem KJF. Może ktoś miał styczność z tym lakierem lub będzie potrafił doradzić. Stan lakieru oceniam na dość zniszczony, pełno drobnych rysek a zdarzają się i grubsze. Niedawno zakupiłem maszynę ADBL Roller. Pastę myślę że wezmę 3D One bo można nią zrobić finish i coś wyciąć na twardszym padzie. Ale mam probiem z ich doborem. Na finish myślę żeby wziąć NAT czerwony średnio miękki. Ale co wcześniej? NAT żółty średni czy biały twardy? Poniżej nagranie maski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @Grzechu23 bierz śmiało, ja mam takie 2 i naprawdę dają radę. Ja mam zimna 6400 k @Grzechu23 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @damian_acc patrząc na stan lakieru przy DA 8 biały nat się przyda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @damian_acc A ja zamiast bawić się twardym padem, od razu wjechałbym padem mikrofibrowym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ponawiam pytanie. Czy używanie padwashera będzie miało negatywny skutek przy aplikacji essence jako primera pod uk3.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 1 godzinę temu, penkus5 napisał: @damian_acc A ja zamiast bawić się twardym padem, od razu wjechałbym padem mikrofibrowym. I potem od razu czerwony na finish, czy jeszcze jakiś pośredni między nimi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @damian_acc Od razu czerwony, robiłem tak na czarnej cytrynie i wyszło miodzio 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Czy waszy carlab tire & rubber cleaner w koncentracie też w ogóle się nie pieni podczas pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @zwirek03 a psikales na felgi wcześniej coś że poszło na opony? To może dlatego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @zwirek03 tak, atomizer spieni na szczotkę, daje na oponę i kicha zero piany... Mgiełka na oponę tak samo brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 @zwirek03 @pablo15005 a może przez jakiś dressing? Dzisiaj czochralem adbl i też nie miałem piany a leżał dressing gyeon. Podobnie miałem czasem z shiny garage i Daniel WASHington. Tak sobie teraz myślę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Może przez dressing, może nie... miałem z nim tak samo, ale po rozrobieniu 1:1 już się pienił! Nie ogarniam dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 @zwirek03 @pablo15005 @penkus5 tak jak pisałem w temacie porównawczym @Streat u mnie też się raczej nie pieni, chociaż siła mycia zdecydowanie na plus. Koncentrat czy rozrobiony 1:1, 1:3 nie ważne, efekt podobny. Binder Ultimate Tire Coating Wax mógł być powodem, ale pewności brak. Teraz na oponach Aqua, kolejne mycie za tydzień lub dwa i wtedy zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisz Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zastanawiam się nad kupnem pierwszej powłoki kwarcowej - Carpro Cquartz Lite. Pytanie, czy można ją bez problemu aplikować pod chmurką? I czy można zabezpieczać nią chropowate zewnętrzne plastiki lub gumowe uszczelki (ew. jeszcze cudowny piano black we wnętrzu auta, który rysuje się od samego patrzenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zastanawiam się nad kupnem pierwszej powłoki kwarcowej - Carpro Cquartz Lite. Pytanie, czy można ją bez problemu aplikować pod chmurką? I czy można zabezpieczać nią chropowate zewnętrzne plastiki lub gumowe uszczelki (ew. jeszcze cudowny piano black we wnętrzu auta, który rysuje się od samego patrzenia).Pod chmurką nie wskazane.Nie aplikuje się na plastiki.Piano też można.Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 2 godziny temu, RoBee napisał: Nie aplikuje się na plastiki. Czemu? Zawsze aplikowałem Lite na plastiki zewnętrzne i siadała super. @damiano2007 Zircon na promce w MRC 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Grzechu23 w samochodoweABC jest na minus 20 % mam nadzieję, że na weekend dotrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Grzechu23 @damiano2007 o to się pospieszyłem ... kojarzy ktoś czy w sprzedaży są jeszcze Diamond i Sapphire w starych opakowaniach 250 ml ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 5 minut temu, Krzynio_spafreak napisał: w starych opakowaniach 250 ml ? to te 250ml są jako stare? Z tego co wiem, stare 300ml były dawno temu zastąpione właśnie 250'tką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Grzechu23 a to mi się coś pomieszało ... To te 300 ml są gdzieś dostępne ? Fajne puchy mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 @Krzynio_spafreak Nie ma szans dostania już 300 ml. Też szukałem kiedyś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Potrzebuję preparat do usuwania rdzawych nalotów typu psiknij -> poczekaj -> przetrzyj. Czy jest coś dobrego godnego polecenia? Zostawiłem w garażu jedną walizkę kluczy i przez zimę jest nalot na niektórych nasadkach. Miałem kiedyś coś takiego, ale to był produkt reklamowy i nawet nie wiem z jakiej firmy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi