Putkowski07 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Polecam przejść się do marketu budowlanego typu castorama itp. Są różne szczotki z metalowymi włosiami. Śmiało dotknąć sprawdzi. Ja nawet ze szczotka z miedzianego włosia polazłem na dywany zobaczyć jak się czesze i tanio będzie przy okazji 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docGainy Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 12 minut temu, Putkowski07 napisał: Polecam przejść się do marketu budowlanego typu castorama itp. Są różne szczotki z metalowymi włosiami. Śmiało dotknąć sprawdzi. Ja nawet ze szczotka z miedzianego włosia polazłem na dywany zobaczyć jak się czesze i tanio będzie przy okazji Jak taką szczotkę “obrandingujesz” i wystawisz jako detailingową to jej wartość wzrośnie x2 lub x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 @docGainy No jest szansa i to spora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Tenzi Ceramic Wax, cena około 25PLN+ przesyłka. Czego się spodziewać po nim i czy to warte swojej ceny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Godzinę temu, Saczi napisał: Tenzi Ceramic Wax, cena około 25PLN+ przesyłka. Czego się spodziewać po nim i czy to warte swojej ceny? Miłej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Czy do powłok grafenowych jest jakiś grafenowy coating booster? Chodzi mi dokładnie o to że po nałożeniu powłoki auto będzie musiało wyjechać po 12 godzinach i przed wyjazdem chciałbym zaaplikować jakiś booster ale z tego co widzę to występują do powłok kwarcowych czy ceramicznych a do grafenowych nie znalazłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Czy do powłok grafenowych jest jakiś grafenowy coating booster? Chodzi mi dokładnie o to że po nałożeniu powłoki auto będzie musiało wyjechać po 12 godzinach i przed wyjazdem chciałbym zaaplikować jakiś booster ale z tego co widzę to występują do powłok kwarcowych czy ceramicznych a do grafenowych nie znalazłem?Na pewno Art De Shine ma coś takiego, widziałem u @CARCRAZY łaphttps://showcarshine.pl/konserwacja-lakieru-i-quick-detailery/artdeshine-graphene-detailer-500ml-szybki-quick-detailer.html%5DMoże nie jest to typowy top, ale jest to psikacz grafenowy, a ogólnie jeszcze jest tego mało. Na pewno FX Protect aktualnie testuje takiego topa, ale zanim wyjdzie, pewnie trochę minie.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Lutego 2022 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 2 godziny temu, Pimps napisał: Czy do powłok grafenowych jest jakiś grafenowy coating booster? Chodzi mi dokładnie o to że po nałożeniu powłoki auto będzie musiało wyjechać po 12 godzinach i przed wyjazdem chciałbym zaaplikować jakiś booster ale z tego co widzę to występują do powłok kwarcowych czy ceramicznych a do grafenowych nie znalazłem? Jeżeli to nie jest NGC od ADS to możesz śmiało kłaść każdy booster dedykowany do ceramiki, bo wszystkie aktualne powłoki z dodatkiem grafenu poza ADS są na klasycznej bazie ceramicznej. 40 minut temu, Mumins napisał: Na pewno Art De Shine ma coś takiego, widziałem u @CARCRAZY łaphttps://showcarshine.pl/konserwacja-lakieru-i-quick-detailery/artdeshine-graphene-detailer-500ml-szybki-quick-detailer.html%5D Może nie jest to typowy top, ale jest to psikacz grafenowy, a ogólnie jeszcze jest tego mało. Na pewno FX Protect aktualnie testuje takiego topa, ale zanim wyjdzie, pewnie trochę minie. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Z graphene detailerem trzeba trochę uważać bo on ma pH lekko kwasowe, czyszczące i jeżeli powłoka bardzo wolno wiąże to w razie aplikacji po 12 godzinach, nie wykonywać za dużo ruchów żeby nie wpłynąć zbyt czyszcząco i nie uszkodzić świeżej powłoki. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Czy długość węża przyłączeniowego do myjki ma znaczenie? mam 25m 1/2 w jednym kawałku. Czy na takiej długości nie ma spadku ciśnienia? Nie chciałbym zaszkodzić myjce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Ultra tani ale skuteczny dressing do wnętrza ? Nabłyszczający mocno to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 21 minut temu, Domel napisał: Ultra tani ale skuteczny dressing do wnętrza ? Nabłyszczający mocno to ? W przyszlym tygodniu będę miał na sell gabeczki turtle waxa. Takie 3 in1, są nasączone jakimś płynem i mocny połysk zostawia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @analyzator najwazniejsze to odpowietrzyc waz. Podlacz odkrec wode i zobacz ile powietrza pojdzie z weza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimps Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Mumins i @CAR CRAZY dziękuję Panowie za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Domel plak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 9 godzin temu, analyzator napisał: Czy długość węża przyłączeniowego do myjki ma znaczenie? mam 25m 1/2 w jednym kawałku. Czy na takiej długości nie ma spadku ciśnienia? Nie chciałbym zaszkodzić myjce Ma. 1/2" na 25m to trochę za mało. Jeżeli masz myjkę, która będzie miała duży wydatek wody, pow. 500l/h, wówczas będzie miała tendencję do przerywania podczas dłuższej pracy. Lepiej zaopatrz się w węża 3/4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @pablo15005 @xadamx wąż odpowietrzylem, poszła woda przez maszynę. Do auta nie potrzebuje takiej długości. Starczy mi i 5m. Nie skracalem go żeby był też uniwersalnie do np ogrodu. Pytam bo zwróciłem uwagę, na lekki zapach plastiku przy myciu. Myjka funkiel nówka wiec może to normalne. W instrukcji co ciekawe piszą tylko że minimum 5m wąż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 10 hours ago, Domel said: Ultra tani ale skuteczny dressing do wnętrza ? Nabłyszczający mocno to ? 50 ml PERL? 1:5 powinien być błyszczący. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 2 godziny temu, AudiBlask napisał: @Domel plak skuteczny ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 13 godzin temu, Domel napisał: Ultra tani ale skuteczny dressing do wnętrza ? Nabłyszczający mocno to ? Lub CARLAB COCKPIT WHITE. 500 ml za 19 zł. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 50 ml PERL? 1:5 powinien być błyszczący.Raczej satyna.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 25 minut temu, ktm950 napisał: Lub CARLAB COCKPIT WHITE. 500 ml za 19 zł. Ok biere ! thx ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danek97 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jest sens poprawiać po sonaxie 04-06 lub menzernie 2500 dla lepszego efektu pastą Kocha P3, skoro później będę ją wymywał pod powłokę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Danek97 nie ma sensu lepiej użyć pasty finishowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danek97 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Streat polecasz coś konkretnego? Jak ma to znaczenie to do niemieckiego lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Danek97 uzywasz sonaxa EX 04-06 czy PF 04-06? Na Finish fajna jest pasta Koch M3, 3d 520 czy CP Essence tutaj to juz masz do wyboru do koloru 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi