RoBee Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Hejka. Szybkie pytanie, czy nada się tego typu naświetlacz, 2 halogeny na statywie? Od czasu do czasu one step, polerka lamp. Po prostu doświetlenie punktowe https://www.berge.pl/pl/p/Naswietlacz-halogen-LED-2x-50W-EC-statyw-NEUTRALNA/1354O tyle, że będziesz widział. Sam latam na podobnym zestawie ale konieczne jest wspomaganie się inspekcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Macie jakieś sprawdzone metody na zminimalizowanie chociaż rys porysowanej płyty indukcyjnej? Autoglym glass polish i inne cleanery ścierne nie dają rady. Czy tlenek ceru na maszynie usunie coś? Czy wystające oznaczenia mogą się uszkodzić przy polerowaniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @przemek2000 spróbuj pasty pollux glass, polerowałem nią szyby przednie w swoim i żony aucie, całkiem fajnie drobne ryski usuwa na średniej gąbce nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Czy ktoś robił jakieś przeszczepy do odkurzacza profi 50.1c z akcesoriów karchera? Chodzi mi o końcówki ssawki bo wygodniej mi się pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieka6 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 12:44, Krzynio_spafreak napisał: @Misieka6 Mam taką lampę do doświetlania i myślę żeby kupić drugą. Fajnie świeci. Robiłem korekty, NW, woskowanie i wszystko ładnie widać. Osobiście polecam. Masz taką samą z dwoma halogenami? Czy lepsza będzie pojedyncza? Oki to muszę kupić, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @Misieka6 mam podobną z dwoma. Takie dobre minimum żeby widzieć co się robi i tak przyda się inspekcja w ręku, niekoniecznie latarka za 300zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 @Misieka6 ja mam ten z dwoma halogenami, chyba taki sam nawet ale kupiłem na allegro. Fajnie rozświetla ale jak @analyzator wspomniał bez inspekcji nie poszalejesz. Te lampy raczej jako doświetlenie garażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misieka6 Opublikowano 9 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2021 Zrozumiano, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Witam, niecały m-c temu miałem robiony 1 etap korekty lakieru + wosk. Nałożyli mój Soft99 Fusso Coat Dark 12 (lakier czarny minera metallik, astra k) Na dniach będę miał okazję ręcznie samemu umyć porządnie auto i jeszcze przed zimą chciałbym położyć dodatkową warstwę Fusso tylko na dach, maskę i może tylną klapę bagażnika. Powód: kropelkowanie jest bardzo mizerne i szczerze mówiąc nie wiem czy coś sknocili podczas nakładania wosku, czy przyczyną jest zalegający na lakierze brud - jeśli okaże się to drugie, to może faktycznie po myciu przelecę tylko QD, ale jeśli hydrofobowość okaże się nadal słaba, to będę chciał ten wosk położyć. Pytanie, czy w moim przypadku po myciu, wystarczy tylko osuszyć ręcznikiem i odtłuścić IPA, a następnie polecieć z tym woskiem? - czy może IPA nie ma sensu i od razu położyć wosk? - dodam, że od czasu korekty auto było tylko 2 razy płukane wodą osmotyczną na bezdotyku, ale nie jest w jakimś katastrofalnym stanie. Jeśli opcja z IPA jest ok, to czy wystarczy roztwór 10-20%? (nie chcę chyba mocniejszego z obawy o lakier, tym bardziej, że czarny) PS. Znalazłem w szafce coś takiego https://i.postimg.cc/RhxDNR5Y/20211109-195151.jpg ...ale ma z 10 lat (nie widzę nigdzie daty ważności). Do tego w podobnym wieku mam wodę destylowaną. Czy taki roztwór się do czegoś nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @lukoMoże najpierw umyj porządnie auto bo z tego co piszesz to od miesiąca nie było umyte i wtedy oceń jak zachowuje się wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Panowie do tej pory używałem Kwazarow ale po tym jak nawet w ciągu pół roku użytkowania No rinsa zdechła mi pompka muszę poszukać alternatywy W przypadku pure tire cleaner od sg ledwo 4 mc... Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @lodowa Świetnie się u mnie sprawdza do oprysku przy rinseless - Hozelock 1.25L. https://www.hozelock.com/product/1-25l-spraymist-pressure-sprayer/ Można kupić na allegro albo nawet w Castoramie. Przerabiałem Marolexy, Kwazary i ten jakoś najlepiej mi pasuje z racji tego, że ma wydatek cieczy odpowiedni - ani za duży, ani za mały 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @powerf a co polecisz pura i inna chemię do czyszczenia gumy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @lodowa fairy lepszy A odnośnie opryskiwacza to zobacz to video i przypatrz się jakiego opryskiwacza do onra używają (prócz marolexa), ponieważ jest to ten sam opryskiwacz który poleciłem tylko inny brand (i viton). https://www.hozelock.com/product/viton-1-25-litre-sprayer/ A potem możesz swoje mądrości i profesjonalne odpowiedzi publikować. Panie profesjonalny..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 2 godziny temu, lodowa napisał: Panowie do tej pory używałem Kwazarow ale po tym jak nawet w ciągu pół roku użytkowania No rinsa zdechła mi pompka muszę poszukać alternatywy A próbowałeś zrobić serwis uszczelek? Tzn. czy przesmarowałeś je smarem/olejkiem silikonowym? I rozumiem, że ten Kwazar to nie jest wersja dla ogrodników i posiada uszczelnienia z vitonu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 4 godziny temu, powerf napisał: A potem możesz swoje mądrości i profesjonalne odpowiedzi publikować. Panie profesjonalny..... Co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @lodowa sorki, chyba źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 1 minutę temu, powerf napisał: @lodowa sorki, chyba źle zinterpretowałem Twoją wypowiedź Luzik Z tym hozelock do ONR to jak najbardziej ale potrzebuje jeszcze jednego magicznego baniaczka do aplikowania shiny garage pure black tire cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 9 godzin temu, czester napisał: @lukoMoże najpierw umyj porządnie auto bo z tego co piszesz to od miesiąca nie było umyte i wtedy oceń jak zachowuje się wosk. @czester, jasne, że tak... jeśli będzie ok, to pociągnę np, tylko QD (też mam od Fusso) ...ale na wszelki wypadek chcę rozpatrzeć drugą ewentualność - stąd pytanie o samo odtłuszczanie po umyciu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 10 godzin temu, lodowa napisał: Panowie do tej pory używałem Kwazarow ale po tym jak nawet w ciągu pół roku użytkowania No rinsa zdechła mi pompka muszę poszukać alternatywy W przypadku pure tire cleaner od sg ledwo 4 mc... Jakieś sugestie? Okazuje się, że kolega używa 1l opryskiwaczy Kwazara - Merkury. To tam nie wiem czy jest możliwość smarowania uszczelek. Identyczne objawy miałem na 2l Kwazar Venus - przestał pompować. Wystarczyło rozebrać, nasmarować ponownie uszczelki i działa jak nowy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Nie wiem gdzie to najlepiej wrzucić. Ktoś kiedyś szukał starych produktów shiny garage. Znalazłem to u siebie Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 @MirekGTS - @Tomas-sg szukał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Panowie, przy takich temperaturach 8-10 stopni, środki typu Interior cleaner i dressing potrzebuja więcej czasu, bedą się mazać czy coś w tym stylu? Czy dla nich nie ma taka temperatura znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 @Kamsyyo działałem ostatnio w takich temp. i nie zauważyłem problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 @Kamsyyo problemu nie ma, gorzej jest jak jest sloneczny dzień i deska się nagrzeje wtedy za szybko odporwują dressingi i mogą powstac mazy, smugi etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi