zwirek03 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Dziś robiłem w +35 mokry byłemu jak szczur ale SCANIA ogarnięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 @zwirek03 powiedz że jescze czarna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Jak ogarnąć taki zaschnięty brud w wnękach drzwi? Nawet paznokciem nie idzie tego zdrapać. ADBL APC nie daje z tym rady. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 @locarno to rdza... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 3 godziny temu, Marcin1992 napisał: @zwirek03 powiedz że jescze czarna Jesli chodzi o kolor zewnętrzny to biała , ale robiłem tylko środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Który separator będzie lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 19 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 11 minut temu, SoldierPL napisał: Który separator będzie lepszy? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Drodzy forumowicze, mam pytanie dotyczące szamponu typu rainless. Mialem ich troche, ale Griot Garage Brilliant Finish jeszcze nie posiadałem. Czy ktos jest sie w stanie wypowiedziec na jego temat. Szczegolnie w porownaniu z konkurentami tego typu srodkow. Druga sprawa to jaki szampon bez woskow i innych zbednych składników macie jako Best of the best przed polerka. Np taki z ironem czy innymi juz wstepnie działającymi właściwościami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @mefONE - szampon jak szampon. Właśnie wczoraj nim myłem - wg mnie pozostawia coś na lakierze (w przeciwieństwie do Meguiars'a i Feynlab), gdyż lakier nabiera połysku (przypuszczam, że to jakiś polimer, niezbędny do zwiększenia poślizgu). Domywanie na odpowiednim poziomie, gdy pozwoli się mu podeschnąć na słońcu, pozostawia ślady (na szczęście łatwe do usunięcia nawet wilgotnym ręcznikiem). Generalnie bardzo dobry stosunek cena/jakość. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @mefONE ja przeważnie przed korektą czy cleanerem myję szamponem od Chemical Guys: Clean Slate Surface Cleaner. Mocny, pachnie przyjemnie i do tego pomaga ściągnąć zabezpieczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 Może jakiś fan BMW sie orientuje jaki jest kod lakieru na felgach 18” M554 V-spoke? Kolor Wiem ze jest Orbit Gray a kod??Narzeczoną zaatakował krawężnik … Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @Bapko - B35 ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bapko Opublikowano 19 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2021 @Bapko - B35 ?Nie wiem właśnie w serwisie BMW powiedzieli mi: lekki Orbit Gray wysoki połysk bez kodu dlatego dopytuje Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rkom Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 @Bapko tu też piszą, że B35 https://www.paintscratch.com/touch_up_paint/BMW/2017-BMW-M2-Orbit-Grey-Wheel-B35.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Hej, czy ma ktoś sprawdzony sposób na czyszczenie tej gąbeczki która dotyka szyby? Kilka dni temu zostało mi się tam ziarenko piasku w efekcie czego mam pionową rysę na szybie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 33 minuty temu, SoldierPL napisał: Hej, czy ma ktoś sprawdzony sposób na czyszczenie tej gąbeczki która dotyka szyby? Kilka dni temu zostało mi się tam ziarenko piasku w efekcie czego mam pionową rysę na szybie 1. Czochranko + Tire&Rubber Cleaner 2. opuszczasz szybę, zmoczoną APC / Tire&Rubber Cleaner MF przecierasz do czystości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 20 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 57 minut temu, alexander.p napisał: Czochranko + Tire&Rubber Cleaner Taaa... Welurową okładzinę każesz czyścić preparatem Tire and Rubber Świetna rada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 1 godzinę temu, psemo napisał: Taaa... Welurową okładzinę każesz czyścić preparatem Tire and Rubber Świetna rada No tak, trzeba opisywać dokładnie, że najpierw z zewnątrz i podpowiadam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ale właśnie mi chodzi o to jak to wyczyścić na zamkniętej szybie, bo jak ją zacznę opuszczać a pomiędzy tym znajduje się ziarenko piasku to mam pozamiatane, więc opuszczanie szyby odpada. Czytałem że ktoś myślał nad patyczkiem do uszu nasączonego alkoholem, próbowałem tego ale jest za gruby ten patyczek i czyści tylko powierzchownie. @alexander.p @psemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 4 minuty temu, SoldierPL napisał: Ale właśnie mi chodzi o to jak to wyczyścić na zamkniętej szybie, bo jak ją zacznę opuszczać a pomiędzy tym znajduje się ziarenko piasku to mam pozamiatane, więc opuszczanie szyby odpada. Czytałem że ktoś myślał nad patyczkiem do uszu nasączonego alkoholem, próbowałem tego ale jest za gruby ten patyczek i czyści tylko powierzchownie. @alexander.p @psemo Spokojnie na zamkniętej szybie, karta kredytową z mf, cienką mf, nasączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Tak wstawka z folii Dacia Sandero - mogę to potraktować Gyeon trim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Jaką pianownicę PA polecicie oprócz Techkar? Od nich już żadnej pianownicy nie chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doogi_tom Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Szybkie pytanko. W aucie było palone. Wnętrze wyprane, wyozonowane, plastiki wymyte, dalej śmierdzi. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 3 minuty temu, doogi_tom napisał: Szybkie pytanko. W aucie było palone. Wnętrze wyprane, wyozonowane, plastiki wymyte, dalej śmierdzi. Co robić? Wyczyścić układ wentylacji, wymienic filtr, ozonować. Bonnetować kilka razy sufit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Ponownie porządnie wyozonować (nawet 2-3 krotnie). A gdy i to nie pomoże - zakupić dobry neutralizator zapachów (np. AutoGlym) i przez kilka dni codziennie spryskiwać elementy tapicerowane. Jeśli dalej będzie śmierdziało - pozostanie tylko wymiana tapicerki. Kilka lat temu nieprzyjemny zapach (nie po tytoniu) znajomy zlikwidował poprzez wysypanie w kilku miejscach mielonej kawy. Po kilku dniach odkurzył i tamten nieprzyjemny zapach rzeczywiście zniknął. 1 minutę temu, alexander.p napisał: Bonnetować kilka razy sufit Jeśli smród wszedł w gąbkę/wygłuszenie, bonetowanie nic nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi