Moderator Domel Opublikowano 3 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Znacie jakieś SPRAYE do czyszczenia opon i felg ? Chodzi mi o ten typ produktu: Pianka w Sprauy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Spraye... tylko silikonu Pan nie używaj Znam takiego jednego... #pdkWyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 @Domel nie testowałem ale ostatnio zaciekawił mnie ten produkt https://www.detailing-house.pl/koch-chemie-kcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 5 godzin temu, kamil598 napisał: @Domel nie testowałem ale ostatnio zaciekawił mnie ten produkt https://www.detailing-house.pl/koch-chemie-kcu Ale to jest dressing a mi chodzi o "Wheel or Tire Cleaner" Kupiłem takie cudo i będę testował sobie 10844792839 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 @MMCzysci nie ma różnicy czy robisz cleanerem czy pastą finishową jak coś się dostanie pod pada to w obu przypadkach będzie bałaganWspomniałem o tym, bo pierwsze samodzielne obcowanie z maszyną miało miejsce jesienią z cleanerem właśnie - a skoro nawet ja nic nie popsułem, mogę uznać, że to w miarę "bezpieczne" na zewnątrz. Z pastą pewności nie mam - wolałem zapytać. Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 @MMCzysci już nie raz jakieś jednoetapowe odświeżenie lakieru robiłem na dworze. Byle by w sprzyjających warunkach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Pomyślałem, że bezwietrzna noc byłaby idealna, tym bardziej, że slonce "nie wchrzaniałoby się" w oświetlenie. Problemem mogłaby jednak ewentualnie być osiadająca na aucie wilgoć...Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 3 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 @MMCzysci właśnie ze względu na wilgoć na Twoim miejscu noc bym sobie odpuścił, pomijam już robactwo w tym komary. Możesz mieć męczarnie przy wycieraniu po prostu. Kilka razy działałem maszynowo na zewnątrz i było spoko. Najgorzej jak jest jakiś pylący okres i całe to dziadostwo osiada na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Czy k2 klinet/klinet pro poradzi sobie z usunięciem fusso z lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @locarno nie ma szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @Mateczek czym najlepiej usunąć fusso? jest to możliwe za pomocą 1 preparatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Cleaner/pasta polerska, przy wosku w słabym stanie wystarczy kwasny szampon.Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 a benzyna ekstrakcyjna rozpuści wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryś2016 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 20 godzin temu, Domel napisał: Znacie jakieś SPRAYE do czyszczenia opon i felg ? Chodzi mi o ten typ produktu: Pianka w Sprauy Musi być w sprayu???nie może być w płynie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Zbieram się do pierwszej zabawy Dual-ką, mam Hamrona z talerzem 125mm, jednak boję się, że wiele elementów nie dam rady zrobić ze względu na rozmiar talerza. Zastanawiałem się jak takie miejsca ogarnąć. Maszyna z talerzem DA albo może wykorzystać zakupione wcześniej stożki do wiertarki? Jeden z partnerów ma aktualnie promkę na Liquid Elements T2500 - DA skok 8 mm z opcją pracy na talerzu 75mm, co sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobuzzz Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Szybkie i pewnie banalne pytanie na które nie znam odpowiedzi nt. Skóry na kierownicy. Otóż jakiś czas temu dałem kierownicę do obszycia gładka matowa i chce dowiedzieć się jak utrzymać ją w czystości i jakości. W swoich zasobach mam do wnętrza jako apc nielsen cyclone oraz adbl interior cleaner i resztki pb natural Look który również służy do opon . Nic dedykowane do skór nie mam. Potrzebuję coś do czyszczenia i konserwacji. Chyba że jest coś all in one? Ewentualnie małe butelki lub ścierki? Raz na miesiąc chciałbym wyczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Najprościej chyba Leather QD, może chusteczki od Colourlock?Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Czy są jakieś futra polerskie odpowiadające najmiększej gąbce polerskiej finishującej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @Lobuzzz żadnego APC nie używaj. Do mycia woda z szarym mydłem, do "konserwacji" kup coś dedykowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobuzzz Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Myślę nad tym CleanTech Leather QD, do mycia szare mydlo z wodą a na konserwację w.w produkt od clean tech . W sumie to szare mydlo plus adbl interior cleaner to i wszystkie plastiki mogę przejechać. Kiedyś to tylko natural Look używałem bez wcześniejszego czyszczenia i też "jakoś" to dawało radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @Lobuzzz tzw "topu" nie uszkodź. a reszta co kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 @Lobuzzz jak nie jest szczurem i sam dbasz to możesz podejść inaczej. Najdelikatniejszy interior cleaner i jak po trasie ci się ręce spocily lub raz na jakiś czas ic na ręcznik. Nic się nie dzieje, kiera jest czysta. Dzisiaj zrobiłem 1100km częściowo w pełnym słońcu. Na koniec wyciągnąłem ic, dwa strzały na ręczniki. Chwila moment i gotowe. Skórze szkodzi mocna chemia, woda, szorowanie, natłuszczenie. W ten sposób unikasz wszystkiego. Taka moja skromna teoria i skromna praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 4 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Pytanie amatora Chce kupić maskę testową do przećwiczenia pracy na Dual-ce, zanim wjadę na auto. Wiem, że warto dobrać z podobnego modelu/marki lub chociaż kraj pochodzenia co auto, na którym będę pracował, ale czy jej kolor ma jakieś duże znaczenie? Wiem, że najlepiej czarna i żeby nie brać srebrnej/białej, ale np. czerwona albo niebieska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Kolor kolorem, ale sama struktura lakieru jest kluczowa. Weźmiesz czerwoną, to z dużym prawdopodobieństwem będzie to solidowy lakier bez ziarna. Czarny uni też się może trafić. Pytanie czy szukasz czegoś z metalikiem czy nie.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobuzzz Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 @analyzator czy w takim razie raz na jakiś czas mogę użyć tego co mam adbl interior cleaner? On bardziej czyści czy konserwuje? Skóra nówka na kierownicy i chciałbym zachować jak najdłużej jej fakturę i świeżość. Z doświadczenia wiem że najpierw trzeba wyczyścic a później konserwować aby na jak najdłużej zachować oryginalny stan. Mimo że dbamy o dłonie ale nie oszukujmy się zamykamy garaż, drzwi, pot, itd i wszystko idzie na kierownicę stąd pytanie do was. Nigdy za bardzo w to nie wnikałem ale czas najwyższy i tym się zająć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi