damiano2007 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 @ghost W dniu 17.03.2021 o 09:19, ghost napisał: Jakie TANiE i dobre fibry polecacie do dotarcia powłok? Tak żeby mogły pojść na straty gdy stwardnieją. Mogą być zarówno od partnerów oraz smart/alle. Dla mnie najlepsze do powłok są K2 Bona. Bez długiego włosia. A poza tym to fibre ponceramice zawsze wrzucam do wody z APC i poźniej pranie. Nigdy nie robi sie twarda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 @Grzechu23 wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 @damiano2007 miałeś kiedyś fibry po Aqua 9h? U mnie spryskiwanie ich mocnym APC i moczenie w roztworze nic nie daje. Zawsze w fibrze po powłoce "coś" zostanie. @ghost w wielu sklepach detailingowych można spotkać bezkrawędziówki no name w cenie 7-9zł. Idealnie się do tego nadają. Pewnie można i taniej, ale ja robie max 2-3 powłoki na rok, więc nie robi mi różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 5 minut temu, KUBA46 napisał: @damiano2007 miałeś kiedyś fibry po Aqua 9h? U mnie spryskiwanie ich mocnym APC i moczenie w roztworze nic nie daje. Zawsze w fibrze po powłoce "coś" zostanie. @ghost Dlatego później takie fibry sie sprawdzają przy prac pod maską, plastiki wew itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banano7 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 18 godzin temu, AudiBlask napisał: Szczotka mosiężna nadaje się do wybijania brudu z podłogi czy tylko miedziana? A szczotka metalowa? Do dywaników np . W czym jest różnica że miedzianą akurat stosujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Mam pytanie, FK 1000p lepiej kłaść na jałowy lakier czy bezpośrednio na cleaner (w moim przypadku DJ lime prime)? Podobno duzo zalezy od konkretnego wosku, wiec zdam sie tutaj na wasze doswiadczenie. I jeżeli lakier wyjałowić, to rozumiem przeleciec lakier ipą 1:1 (czy tam 50% kto jak woli)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 13 minut temu, Skav napisał: Mam pytanie, FK 1000p lepiej kłaść na jałowy lakier czy bezpośrednio na cleaner (w moim przypadku DJ lime prime)? W sezonie detailingowym możesz aplikować FK 1000 na cleaner - trwałość nie jest na pierwszym planie, a cleaner wyciągnie trochę lakier (chyba, że lakier masz w idealnym stanie). W sezonie jesienno-zimowym, gdzie trwałość jest na pierwszym miejscu, cleaner jest lepiej wymyć i FK 1000 aplikować na jałowy lakier. W tej chwili nie wymywałbym cleanera. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Panowie pytanko co polecacie za taborety na kolkach tak zeby bylo to w miare wytrzymale wygodne i za jakies sensowne piniondz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 36 minut temu, wanraf89 napisał: Panowie pytanko co polecacie za taborety na kolkach tak zeby bylo to w miare wytrzymale wygodne i za jakies sensowne piniondz. Taboret Detailingowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Godzinę temu, alexander.p napisał: Taboret Detailingowy Tak wlasnie juz wygooglowalem i rozstrzal od stowki do tysiaka. Jakis polecany model a zeby przezyl wiecej jak jeden dzien jazdy. Na allegro za stowke jest duzo modeli ale cZytalem komentarze i za dobrze to niewygladalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 @wanraf89 zobacz w markecie jula. cena do jakości jest ok. https://www.jula.pl/catalog/motoryzacja/artykuly-garazowe/garaz-i-warsztat/taborety/taboret-roboczy-na-kolkach-006483?gclid=CjwKCAjw9MuCBhBUEiwAbDZ-7uVRsbIWNlBBeXiZ8Ql3PiJVNNIU3-qSOdBiUc7ahZseg9A-dl6BiBoCuFkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawik_G Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 Ja mam wurth, naprawdę polecam pomimo nie małej ceny. Na warsztacie gdzie pracuję używam go już jakieś siedem lat, oprócz tego że się troszkę pobrudził nic mu nie dolega, a naprawdę nie ma lekko, zwłaszcza kółka, jeżdżą po podłodze betonowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateczek Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 W swoim aucie mam dekory ze szczotkowanego aluminium. zastanawiam się czy jakoś to zabezpieczać? Wiadomo, na kokpit leci dresing, ewentualnie na lakierowane dekory jakiś wosk (np. Interior HD),ale zastanawia mnie czy wrzucacie coś na szczotkowane aluminum. Nawet w głowie miałem jakieś głupie pomysły z GS Rims Detailerem, ale może macie jakieś ciekawe rozwiązania do tego typu wykończenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuKR Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 9 godzin temu, Mateczek napisał: W swoim aucie mam dekory ze szczotkowanego aluminium. zastanawiam się czy jakoś to zabezpieczać? Wiadomo, na kokpit leci dresing, ewentualnie na lakierowane dekory jakiś wosk (np. Interior HD),ale zastanawia mnie czy wrzucacie coś na szczotkowane aluminum. Nawet w głowie miałem jakieś głupie pomysły z GS Rims Detailerem, ale może macie jakieś ciekawe rozwiązania do tego typu wykończenia? ZYMOL DETAIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Macie może jakieś sprawdzone sposoby na wymycie wnęk drzwi? Dokladniej chodzi mi o zmycie z nich APC, slyszalem ze niektorzy sie nie boja i leca myjka cisnieniowa - ale znajac mojego farta mialbym przy okazji pranie tapicerki pod cisnieniem (chyba że bym sprobowal pistoletem do ogrodu). Postepowac jak z wnetrzem czyli zebrać fibra i pozniej przelecieć na mokro, czy może kupic jakis opryskiwacz i tym zmyc? Wnęki pewnie będa myte pierwszy raz, wiec podejrzewam ze syfu bedzie sporo. No i przy okazji jakie stężenie green stara byście polecili? 1:20 by starczylo na wiekszy syf, czy lepiej przygotować sobie odzielna butelke z np 1:10 (u producenta jest własnie podany zakres 1:10-20)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 Prawdopodobnie wystarczy 1:20, to jest skuteczny środek. Ja nie lubię wymywania myjką, nie nauczyłem się jeszcze nie chlapać do środka. Myję rękawicą + pędzelkiem i wymywam wężem pod niskim ciśnieniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 20 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 51 minut temu, Skav napisał: Macie może jakieś sprawdzone sposoby na wymycie wnęk drzwi? Parownicą. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertokeny Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Hej, planuje lekko odswiezyc lakier w volvo xc90 2009, czy zestaw ex04-06 plus zolty nat na DA nie jest za mocny? Potrzebuje czegos do finiszu czy taka kombinacja bedzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Hej, planuje lekko odswiezyc lakier w volvo xc90 2009, czy zestaw ex04-06 plus zolty nat na DA nie jest za mocny? Potrzebuje czegos do finiszu czy taka kombinacja bedzie ok? Jak masz czarne UNI to może być za słaby Nie wiadomo w jakim stanie masz lakier, jaki kolor. Jest dużo zmiennych i niewiadomych. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertokeny Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Godzinę temu, Ari napisał: Jak masz czarne UNI to może być za słaby Nie wiadomo w jakim stanie masz lakier, jaki kolor. Jest dużo zmiennych i niewiadomych. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Lakier granatowy, sporo drobnych rysek takich od szczotek, obstawiam ze przy aucie nigdy nie bylo nic robione poza standardowym myciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 35 minut temu, powertokeny napisał: Lakier granatowy, sporo drobnych rysek takich od szczotek, obstawiam ze przy aucie nigdy nie bylo nic robione poza standardowym myciem Myśle ze może być ok aczkolwiek zawsze warto mieć kilka różnych gąbek. Porównaj sobie także z czerwonym NATem taki twardy finisz Ale czasem nie ma sensu mocniej ścinać. Wiadomo każdego inny efekt zadowoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powertokeny Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 7 minut temu, Putkowski07 napisał: Myśle ze może być ok aczkolwiek zawsze warto mieć kilka różnych gąbek. Porównaj sobie także z czerwonym NATem taki twardy finisz Ale czasem nie ma sensu mocniej ścinać. Wiadomo każdego inny efekt zadowoli No tak, tu chodzi o to zeby go troche odswiezyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 2 minuty temu, powertokeny napisał: No tak, tu chodzi o to zeby go troche odswiezyc Niestety jedyne najlepsze rozwiązanie to próbować bo każdy lakier inny to co mogę napisać ja czy ktoś inny to wiadomo teoria . Sprawdź kilka kombinacji i zobacz co zadowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 @banano7 w delikatności nie zaciąga włókien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 W dniu 10.03.2021 o 15:57, D@ViD napisał: ADBL ROLLER Kupiłem tą polerkę. Czy to normalne że przy największych obrotach polerka strasznie wibruje w rękach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi