locarno Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Godzinę temu, D@ViD napisał: ADBL ROLLER Skok 9 czy 15mm? Raczej nie będę usuwał grubych rys więc 9 powinno mi wystarczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 9. Zawsze możesz do niego mały BP założyć. Do cleanerow będzie też ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Godzinę temu, locarno napisał: 15mm Z 8 nie ma co się pitolić. Jakbym miał teraz maszynę kupować to tylko 21. Oszczędność czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 @Strus a jak zrobisz zderzaki, lampy lub słupki ze skokiem 15mm lub 21mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Male wymuszone DA i zestaw startowy by byl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 14 godzin temu, Strus napisał: Z 8 nie ma co się pitolić. Jakbym miał teraz maszynę kupować to tylko 21. Oszczędność czasu. Osobiście na pierwszą maszynę wybrałbym 8 mm typu Roller, Krauss. Bardzo dobrze wspominam Kraussa DB5800s z 8 mm. Dobrze dobrana kombinacja i leciałem ładne one stepy na różnych lakierach Do tego nieoceniony plus przy jednej maszynie to po obleceniu całości dużą gąbką zakładamy bp 75 mm i polerujemy mniejsze elementy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Jak już brać rollera jako jedyną maszynę to tylko 9mm. Jest uniwersalna poprzez zmianę talerza 125mm/75mm. Powodzenia robić cały samochód talerzem 125mm... Skąd wgl ten pomysł? Jeśli nie chcemy wydawać dużo kasy to nadal najlepszym wyjściem jest rotacja. Dokupić do tego 3-4 talerze i mamy zestaw, którym dojdziemy w każdą dziure i zrobimy każdą listwę. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek3154 Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Witam, jaką myjkę ciśnieniową polecacie do mycia samochodu? Oczywiście w zestawie z pianiwnicą. I nie za miliony Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 A najlepsze jest myślenie, że najwiekszą ma moc i najlepszą robi robotę SKOK w maszynie (im więcej mm, tym lepiej) a jest to błędne myślenie (liczą się umijętności, wiedza, technika, dobór kombinacji) Ci którzy przerobili kilkanaście aut i mają lub mieli kilka różnych maszyn, to wiedzą oczym mówie . Planetarna maszyna z wymuszonym skokiem posiada tylko 8-9mm, a w cale nie jest gorsza od traktora DA 21mm 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 11 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 Może nie do końca dobrze się wyraziłem więc wyjaśniam dla tych co mają wątpliwości - w moim rozumieniu jako maszyna do korekty niezbędne minimum to 15. Jeśli mówimy o DA. A 21 jest jeszcze lepszym rozwiązaniem. 8mm jako główna maszyna to tak sobie, moim zdaniem. Ostatnio zrobiłem 2 one-step'y własnie samą DA 21 i jakoś nie czułem potrzeby brania niczego innego. Ale jest to też kwestia auta na jakim się to robi. Fakt, że część aut pozwoli operować DA21 wszędzie a część wymagać będzie mniejszych talerzy niż 125-135 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Marca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2021 8 godzin temu, lukeu napisał: Osobiście na pierwszą maszynę wybrałbym 8 mm typu Roller, Krauss. Bardzo dobrze wspominam Kraussa DB5800s z 8 mm. Dobrze dobrana kombinacja i leciałem ładne one stepy na różnych lakierach Do tego nieoceniony plus przy jednej maszynie to po obleceniu całości dużą gąbką zakładamy bp 75 mm i polerujemy mniejsze elementy Również jestem tego samego zdania. Moja pierwsza maszyna był krauss s8 którym zrobiłem kilka aut i dla mnie osobiscie taka maszyna jak na początek jest idealna. 21mm to zdecydowanie za duzy skok plus za duzy talerz jak na początek. Aktualnie mam 6 maszyn polerskich plus dwie mini i 21 uzywam sporadycznie. Najwiecej uzywam 8mm i 15mm 6 godzin temu, D@ViD napisał: Planetarna maszyna z wymuszonym skokiem posiada tylko 8-9mm, a w cale nie jest gorsza od traktora DA 21mm Potwierdzam, mam HDX8 i siła ciecia jest porównywalna do DA21 ale tutaj mamy ruch wymuszony i praca tą maszyna jest dosc specyficzna 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgazmus Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Kładł ktoś na essence jakąś inna powłokę niz od carpro? Zdaje to egzamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 1. Opryskiwacz ciśnieniowy 2l, który przeżyje deirona to: 2. Opryskiwacz ciśnieniowy 2l, który przeżyje t&g removera to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 3. Opryskiwacz ciśnieniowy, da radę z 2l gorącego prespraya to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 39 minut temu, Orgazmus napisał: Kładł ktoś na essence jakąś inna powłokę niz od carpro? Zdaje to egzamin? Z tego co ktoś wspominał na grupie: 1. Aqua 9H nie bardzo siedzi. 2. Ultracoat one powyżej roku i było ok. 2 minuty temu, MMCzysci napisał: 3. Opryskiwacz ciśnieniowy, da radę z 2l gorącego prespraya to? Ja używam Kwazar Venus Super (ten jasno niebieski). Ale nie leję gorącego prespraya tylko dość ciepłego (40-50stopni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 15 minut temu, MMCzysci napisał: 3. Opryskiwacz ciśnieniowy, da radę z 2l gorącego prespraya to? Ja używam Marolexa Indystry Ergo - tylko ja mam 1,5l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 56 minut temu, xadamx napisał: 1. Opryskiwacz ciśnieniowy 2l, który przeżyje deirona to: KWAZAR VENUS SUPER 360 PRO+ 56 minut temu, xadamx napisał: 2. Opryskiwacz ciśnieniowy 2l, który przeżyje t&g removera to: KWAZAR VENUS SUPER HEAVY DUTY PRO+ SOLVENT 48 minut temu, MMCzysci napisał: 3. Opryskiwacz ciśnieniowy, da radę z 2l gorącego prespraya to? KWAZAR VENUS SUPER 360 PRO+ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Pany, Carpro Eraser czy Gyeon Prep ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 6 godzin temu, Aivars napisał: Carpro Eraser czy Gyeon Prep Bez większej różnicy, co dostaniesz taniej to bierz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Ja osobiście wolę carpro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalek12 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Mothers CMX się skrystalizował w butelce trochę, jak go przelewam z przezroczystego do butelki to zostają takie drobinki na ściankach. Śmietnik, czy chociaż gruza tym przeleciec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 20 minut temu, lalek12 napisał: Mothers CMX się skrystalizował w butelce trochę, jak go przelewam z przezroczystego do butelki to zostają takie drobinki na ściankach. Śmietnik, czy chociaż gruza tym przeleciec? Miałem tak samo nawet z całkiem świeżym produktem i ponoć to normalne. Dobrze wymieszaj przed użyciem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat231 Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 Ile czasu trzeba odczekać na odparowanie ipy żeby kłaść wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefONE Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 7 minutes ago, mat231 said: Ile czasu trzeba odczekać na odparowanie ipy żeby kłaść wosk? Przeciez jak ja wycierasz i nie czujesz juz pod fibrą oporu to znaczy, ze mozesz isc po smalec. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 13 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2021 @mat231 odblatujesz auto spalasz fajkę i możesz lecieć. Inaczej bywa z wipeout. Forensic o tym opowiadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi