Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Tak chodzi mi o matowanie lamp polerką da. Do tej pory wszystko ręcznie robione i na koniec wchodził masner przeważnie z 3d 500/501 + 3d one. Mam jeszcze rolera i pomyślałem, że może nim sobie przyspiesze pracę podczas wstępnego matowania.

@CarlosBlack chodziło mi, że nie mam maszynki oscylacyjnej, rollera posiadam 🙂

Panowie, szwagier kupił nówkę busa (Boxer) dla siebie i padł pomysł o jakimś zabezpieczeniu w postaci powłoki 'lite' do max 200 zł i żeby siadła na około rok i pomogła w lepszym domyciu (pomijam jakiś super efekt wizualny bo raz, że to bus, a dwa - biały).  Jest to możliwe w tej kasie?

Nie jestem za bardzo w temacie powłok i pytanie do was po szybkim przeglądzie (ceny po rabacie):

- CarPro CQuartz Lite 150 ml - 135 zł (6 miesięcy, choć piszą na fb nawet o roku)
- Gyeon Q2 CanCoat 200 ml - 127 zł (6 miesięcy)
- TAC System MoonLight 200 ml - 197 zł (6-9 miesięcy, kwestia kupienia 'dobrej' partii ;/ )
- AQUA Coating ONE 100ml - 159 zł (12 miesięcy)

szwagier totalnie zielony w temacie, więc na allegro skupił się na tym czego najwięcej

- K2 Gravon (nie lite) 50 ml - 130 zł*
mało info na jej temat, a deklarowaną trwałością mooocno odbiega od powyższych (5 lat)

Jak to bus to pewnie będzie robił przebieg jak bus i tak będzie traktowany. Odpuściłbym lekka powłokę i szukał czegoś ze znośną aplikacją i max wytrzymałego. Roboty będziecie mieć dużo to rozważyłbym dorzucenie kolejnych 200zl żeby efekt był na długo. Weź nawet pod uwagę kolejna aplikacje i przejechanie takiego bydlaka maszynka. Nie chcecie tego robic co rok 😉

Ciekawe jak leży taki gravon.

1 godzinę temu, KUBA46 napisał:

wystarczy jakiś 2L2H i 30ml nie starcza

Bus L3H2, czyli prawie najdłuższy, więc będzie co robić i 30ml raczej nie ma szans

2020-12-27_19h52_18.png.b0f9aba5eb586370525f92eafbcb0e6c.png

Godzinę temu, Tomas-sg napisał:

miałbym pod koniec stycznia Gyeona Mohsa 50 ml w dobrej cenie

Koniec stycznia odpada, ale dzięki za info 😉 

23 minuty temu, D@ViD napisał:

Szyby, lakier, plastiki, felgi

Przekonuje mnie tej gejon własnie z racji, iż obleciałbym nim praktycznie każdy plastik, a jest ich troche (jak na foto wyżej)

@wanraf89 dzięki za info, ale doczytałem na forum, że aqua jest hydrofilowa nastawiona na taflowanie, a tutaj szwagier jest już przyzwyczajony do kropelek i zdecydowanie takiego efektu odpychania wody oczekuje 🙂 

12 minut temu, Grzechu23 napisał:

@wanraf89 dzięki za info, ale doczytałem na forum, że aqua jest hydrofilowa nastawiona na taflowanie, a tutaj szwagier jest już przyzwyczajony do kropelek i zdecydowanie takiego efektu odpychania wody oczekuje 🙂 

U mnie kropelkuje i odpycha brud jak wsciekla ale moze dlatego ze wrzucilem na to booster. 

Gyeon cancoat - totalnie bezproblemowy produkt teraz mi siedzi bo wrzuciłem na zimę. Leży zacnie chociaż trochę go już boostowalem po 3 miesiącach. 6m jak deklaruje producent myślę że spox. Czy posiedzi rok ? Raczej średnio.. 

Carpro lite - zdecydowanie dla mnie o 2 oczka wyżej od gyeona. Lepsze przyciemnienie. Lepsze hydro. Większy połysk. Z ciekawości również załadowałem to kiedyś na plastik i jest bardzo dobrze. W dwóch warstwach może rok poleżeć. 

Jeszcze fajny efekt daje Ultracoat Hydro HD za 2 stówki już kupisz ale jak 30 ml mało no to faktycznie któraś z tych dwóch powyżej.

• Lubię to 1

Mam produkt, który miałem dostać w koncentracie a dostałem rozrobiony 1:3. Docelowo chciałem mieć 1:200. Jak to teraz rozcieńczyć?
Jak przyjmiemy, że 1:200 to roztwór 0,5% koncentratu, a ty dostałeś 1:3 czyli roztwór 25% to poprzez prostą matematykę (25÷0.5) dowiesz się, że chodzi ci o 1:50 (a właściwie 1:49...)
  • Lubię to 1