czester Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 14:23, Mateusz_O napisał(a): W jaki sposób usuwacie pojedyncze kupy ptaków przyjmijmy na drugi dzień po pełnym myciu auta? Rozwiń Latam z butelką wodą i jakąś najgorszą mikrofibrą. Czasem używam KECAV H20+.
Moderator Domel Opublikowano 8 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 14:23, Mateusz_O napisał(a): W jaki sposób usuwacie pojedyncze kupy ptaków przyjmijmy na drugi dzień po pełnym myciu auta? Rozwiń QD albo H2OGel od Kecav 1
pablo15005 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 7.10.2020 o 18:31, #kris napisał(a): Panowie kto ma pod ręką pasty 3D 1L potrzebuje średnicę butli Rozwiń Ok 8cm 1
locarno Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 Dlaczego w jednym miejscu woda nie kropelkuje ? Nakładałem soft99 fuso. Oraz jak pozbyć się odcisku palca który jest chyba pod woskiem? Musiałem żle odtłuścić przed nałożeniem.
Moderator Domel Opublikowano 8 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 18:10, locarno napisał(a): Dlaczego w jednym miejscu woda nie kropelkuje Rozwiń Jakiego efektu oczekujesz ? Na Ci ci to kropelkowanie ? Na moje oko jest tu piekny zrzut i suchy lakier.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 8 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 18:10, locarno napisał(a): Oraz jak pozbyć się odcisku palca który jest chyba pod woskiem Rozwiń Chcesz powiedziec ze odcisk palca masz i wosk to przykrył i nie mozna tego usunąć ?? Jesli tak sądzisz to jestes grubo w błędzie nie ma takiego wosku co tak potrafi. 1
Tomas-sg Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 18:43, Domel napisał(a): Jakiego efektu oczekujesz ? Na Ci ci to kropelkowanie ? Na moje oko jest tu piekny zrzut i suchy lakier. Rozwiń Na moje oko jest to właśnie źle coś wymyte IPA w tym miejscu ale nie wiem co było robione więc tylko strzelam...
icek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Panowie pytanie odnośnie nakładania NW ultra glaco. Czy po nałożeniu auto musi stać w garażu przez n godzin? Niestety nie mam w tym momencie dostępu do garażu. Ew. na co uważać po nałożeniu w mojej sytuacji? Pzdr
kamil598 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 @icek szyba po aplikacji NW nie powinna być narażona na wilgoć prze kilka godzin co najmniej. O Ultra Glaco jest informacja że całkowicie wysycha po 12h. Możesz aplikować bez dostępu do garażu ale może to skrócić trwałość. 1
CarlosBlack Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 szybka piłka bo mnie już krew zalewa audi a7 - drzwi "bez ramek szyby" - przy otwieraniu drzwi szyba automatycznie opuszcza się ok 5 mm - po zamknięciu drzwi wraca i zostają na niej smugi od uszczelek próbowałem to czyścić ile się da ale wnet by pasowało te uszczelki wyjąć żeby zrobić to porządnie. jakieś sugestie?
mefONE Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Korzystasz z parownicy? Ja bym zaczal od uszczelki drzwiowej tej co okala szybe od slupka A do slupka B. Dobrze np jakims protectantem nie tlustym np 303 obleciec z pedzla, dac sie wchlonąc i rozetrzec nadmiar fibrą. Po wyschnieciu nie powinny zostawiac smug ale dla pewnosci na otwartych drzwiach moze wartoby przeleciec nawet sam rant szyby od wewnatrz i zewnatrz jakaś NW. Generalnie zawsze w pasku CC byl podobny problem i powyzsze czynnosci pomagaly ae nie wiem na jak dlugo. chetnie sam doczytam jak to robia stazi wyjadacze.
icek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 @kamil598 dzięki za odp. Jeszcze trzy kwestie bo mam wątpliwości. 1. Przy dekontaminacji, spryskując t&gr trzeba na coś uważać? Czy spryskuję wszystko (gril, plastiki, klosze itp) do wysokości klamek + klapa i maska? Wnęki drzwi tez sie spryskuje? Jak długo pozostawić go na lakierze jesli robie to na zewnątrz, a nie w garażu? Mam prickborta. Wystarczy, że później wszystko spryskam aktywna piana i spłukam woda jeśli wcześniej był już prewash i mycie zasadnicze? 2. Deironizer. Trzeba na coś uważać? Czy lece nim całe auto włącznie z szybami, dachem? 3. Cleaner. Jak dużo go nakładać na aplikator z mikrofibry? I ew. na ile to wystarczy? Mam taki większy z SG. Pozdro
ghost Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Szybka piłka, maszynowa aplikacja płynnych wosków i sealantów. Jakie macie swoje ulubione pady? Jest coś fajniejszego niż czarny NAT? Cena nie gra roli
CarlosBlack Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 @ghost się ostro za testy zabrałeś
ghost Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 17:38, CarlosBlack napisał(a): się ostro za testy zabrałeś Rozwiń W wakacje sporo podróżowałem i detailing był na drugim planie To teraz można trochę nadrobić. Chciałem jakieś nowe pady do płynnych wosków. Z płynnymi maszynowo miałem mało do czynienia. Ale jak coś wybrać gdy firm stos... A np samo Lake Country o ile pamiętam miało przynajmniej 4 do płynnych. Finishing, Finessing, ultra soft, super soft. Dlatego liczyłem, że ktoś już się bawił liquidami na maszynie i doradzi
mlodziak22 Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Panowie jaki halogen polecicie do jasnego lakieru ???
Kamsyyo Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Tak na szybko dobry produkt do opon i plastików w jednym który trochę przyciemni i się utrzyma. Bo widzę że większość tylko opony lub tylko plastiki.
lodowa Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 19:05, Kamsyyo napisał(a): Tak na szybko dobry produkt do opon i plastików w jednym który trochę przyciemni i się utrzyma. Bo widzę że większość tylko opony lub tylko plastiki. Rozwiń Carpro perl 2
Pietras Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2020 Przekopałem forum i YT, ale nie znalazłem odpowiedzi, może ktoś z bardzie doświadczonych podpowie jak ugryźć takie przejście? Ewentualnie co może być potrzebne do zniwelowania efektu. Mam do dyspozycji sporo sprzętu, past, papierów itd. ale może jest coś co trzeba dokupić. Mile widziana każda pomoc
Eidos71 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 17:57, ghost napisał(a): ktoś już się bawił liquidami na maszynie i doradzi Rozwiń Co tu doradzić ? Aplikowałem dotychczas DA płynne woski: Menzerna, Blackfire, Wolfgang, a ostatnio latem Collinite 845. Jeśli interesują Cię pady LC, to używałem do takiej aplikacji finiszowego ich pada z serii CCS. Z polskich padów nie używałem chyba do takich celów żadnego... Z tego, co pamiętam, używałem też Flexipads Hex Logic czarny. Generalnie częściej aplikuję takie woski ręcznie - jeśli już maszynowo, to są to większe powierzchnie - nie bawię się w zmiany talerza i pada (do maszynowej aplikacji wosku używam DA 8mm z padem 135 mm).
Aivars Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Stosowal ktos Mckees37 coating prep polish na szyby ? Na opakowaniu niby jest taka informacja ale chcialbym wiedziec jak to wyglada w praktyce
MMCzysci Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Czy AF Rejuvenate nadaje się do aplikacji maszynowej? Jeżeli tak, to w jakiej konfiguracji (pad + obroty)?
CarlosBlack Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 nakładałem DA8, czarny/czerwony NAT, rozprowadzenie na 1 biegu, praca 3-4. 1
mefONE Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 W dniu 7.10.2020 o 18:31, #kris napisał(a): Panowie kto ma pod ręką pasty 3D 1L potrzebuje średnicę butli Rozwiń Moge Ci podac za jakas godzinke jesli jeszcze nie masz. Ja podpytam ponownie bo nadal nie otrzymalem podpowiedzi zadnej: czy ktos farbowal tapicerke materialową w starszych mercedesach? Mam na mysli boczki podlogi przy progach oraz srodkowego slupka. zalezy mi na tym zeby po farbowaniu nie brudziła. Nie znam trwalych rozwiazań, a tu juz drugi w kolejce z podobnymi objawami... Jakies sugestie? 4
Lukasz_BLN Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2020 Uda się uratować? Średnica ok. 2cm 2
Rekomendowane odpowiedzi