Lukaso Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Mi to wygląda na twardą wodę.. Oze myjesz pod domem i nie wycierasz samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz_O Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Wasz numer 1 środek APC to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 ExceDe Advanced, Koch GS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Gobbi napisał: Po myciu szamponem lakier dalej jest brudny. Mi to na kamień wygląda... ale kurfa tyle to chyba jeszcze nie widziałem bez kilofa nie podchodź... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 W dniu 15.07.2020 o 19:35, D@ViD napisał: @poncio Cleaner Funky Witch Lemon Peeling + wosk Funky Witch Paradise Gloss i efekt masz super W końcu dorwałem Paradise Gloss i już do mnie jedzie cały komplecik za 2-3 tyg odbieram auto i mam zamiar od razu po odbiorze położyć wosk... Czy w tym wypadku tez robić pełną dekontaminacje? Czy może wystarczy porządnie umyć na 2 wiadra, ogarnąć ręcznie cleanerem a na koniec wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewxD Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 1 minutę temu, poncio napisał: W końcu dorwałem Paradise Gloss i już do mnie jedzie cały komplecik za 2-3 tyg odbieram auto i mam zamiar od razu po odbiorze położyć wosk... Czy w tym wypadku tez robić pełną dekontaminacje? Czy może wystarczy porządnie umyć na 2 wiadra, ogarnąć ręcznie cleanerem a na koniec wosk? Przydałaby się dekontaminacja Bez niej to będziesz rysował tymi osadami po lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 8 minut temu, MatthewxD napisał: Przydałaby się dekontaminacja Bez niej to będziesz rysował tymi osadami po lakierze. Dlatego pytam choć mam raptem z salonu jakieś 15km do domu... A co do znaczków, napisów, grilla i trudniej dostępnych zakamarków (tam gdzie trzeba popracować pędzelkiem) używać APC? wszystko jedno jakiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewxD Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 40 minut temu, poncio napisał: Dlatego pytam choć mam raptem z salonu jakieś 15km do domu... A co do znaczków, napisów, grilla i trudniej dostępnych zakamarków (tam gdzie trzeba popracować pędzelkiem) używać APC? wszystko jedno jakiego? Odbierasz nowe auto? Jeśli tak to mimo wszystko warto zrobić oczyszczenie bo te auta i tak zbierają ten syf w transporcie a w salonach róznie to bywa z tym ich myciem. Do trudniej dostępnych miejsc jak najbardziej APC. Czy wszystko jedno jakiego to, hmm no ja bym kupił jakieś takie w miarę uniwersalne, bo wiesz są APC mega mocne i po co męczyć te elementy taką mocną chemią. Coś w stylu ADBL APC/Koch GreenStar/GoodStuff APC. Właściwie do pędzelkowania możesz użyć też piany aktywnej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 59 minut temu, poncio napisał: W końcu dorwałem Paradise Gloss i już do mnie jedzie cały komplecik za 2-3 tyg odbieram auto i mam zamiar od razu po odbiorze położyć wosk... Czy w tym wypadku tez robić pełną dekontaminacje? Czy może wystarczy porządnie umyć na 2 wiadra, ogarnąć ręcznie cleanerem a na koniec wosk? Dekontaminacja chemiczna konieczna !!! co do pytania o APC do zakamarków w twoim przypadku myślę, że wystarczy aktywna piana + pędzel możesz się posiłkować odrobiną szamponu z wodą w butelce z atomizerem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Środek Chevrolet Cruze, takie wymyślne wykończenie z materiału. Materiał jest płytki (nie jest miękki), ale jest dość delikatny. Czy ktoś uważa, że nie powinienem tego robić bonnetem? Nie mam zbytnio pomysłu jak mógłbym zrobić to delikatniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Używał ktoś z Was płynu do dezynfekcji od Shiny Garage? Chodzi mi o to czy nie jest klejący i czy nie smuży ma powierzchniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Godzinę temu, maciek-drummer napisał: Używał ktoś z Was płynu do dezynfekcji od Shiny Garage? Chodzi mi o to czy nie jest klejący i czy nie smuży ma powierzchniach. IPA+woda destylowana(demi) + gliceryna i masz płyn jak talala 3 godziny temu, pitekman napisał: Środek Chevrolet Cruze, takie wymyślne wykończenie z materiału. Materiał jest płytki (nie jest miękki), ale jest dość delikatny. Czy ktoś uważa, że nie powinienem tego robić bonnetem? Nie mam zbytnio pomysłu jak mógłbym zrobić to delikatniej. Tylko bonnet śmiało możesz działać mikrofibra waflowa + mikrofibra zwykła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 19 hours ago, Lukaso said: Mi to wygląda na twardą wodę.. Oze myjesz pod domem i nie wycierasz samochodu? Myje pod domem, ale wycieram. 18 hours ago, Fredi88 said: Mi to na kamień wygląda... ale kurfa tyle to chyba jeszcze nie widziałem bez kilofa nie podchodź... no to co można zrobić? :< EDIT: czy np. umycie auta APC w rozcieńczeniu np. 1:10 by pomogło + nie zniszczyło lakieru bardziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @Gobbi a próbowałeś robić dekontaminacje ? ja bym próbował od T&G potem Deiron i na końcu WSR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ja bym poleciał aluxem na fibre ale nie polecę Ci tego bo jak zeżre coś to będzie problem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobbi Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @Lukaso @D@ViD nie chce używać chemii do felg na lakier. Zamierzam sprawdzić działanie octu(1), jak on nie pomoże to użyć FX PROTECT WATER SPOT REMOVER (2). No i jak to nie pomoże to wtedy APC(3), bo to wiem ze dziala Czy używanie stężonego APC albo octu jest szkodliwe dla lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 @Gobbi wszystko jest szkodliwe dla lakieru oczywiście w nieodpowiednich rękach nawet woda (jak polejesz wrzątkiem lakier może być nie ciekawie tak jak z nie odpowiednio przygotowana chemią stężenie, czy warunki: temp czy słońce) .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 W dniu 11.08.2020 o 11:40, powalla napisał: Pozwolic wyschnac i potem szczotka druciana na wiertarce lub szlifierce katowej i jazda. A nie lepiej wypalić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zacząłem czyścić wypoczynek u teściowej (wg. niej z naturalnej skóry) oczywiście colourlock strong, zgodnie z zasadami 3 strzały na szczoteczkę z zestawu, ale zbierając brud zbieram jakby złuszczony kolor że skóry... Skóra dawno nie była pielęgnowana, dlatego wybrałem stronga.Ale czemu schodzi farba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Użyj słabszego srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Czyli mówisz że trzeba było kupić soft, a nie strong? Ale one są czarne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 To ze sa brudne nie oznacza ze trzeba atakować od razu tak mocnym produktem soft by sobie pewnie tez poradził z tym brudem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 To ze sa brudne nie oznacza ze trzeba atakować od razu tak mocnym produktem soft by sobie pewnie tez poradził z tym brudem Kurcze, teraz go już nie oddam, a jestem 200km od domu, może jakoś go rozcieńczyć z demineralizowaną wodą, aby go osłabić... Ja auto czyszczę softem i strong mi nie potrzebny w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Leć dalej tym co masz przecież to jest 3 godziny temu, kerad napisał: u teściowe Odlej 100ml do buteleczki , dodaj do tego 50ml wody i zobacz jak to się zachowuje , jak dalej tak będzie to dodaj znów 50ml wody i tak do skutku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Panowie glinkujecie przed każdym woskowaniem, czy tylko przy korektach, bo glinka chyba mikrorys może narobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi