peciu Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 @daniel23584 spróbuj dotrzeć ipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 @krzygaj to jak zawsze trochę sprawa indywidualna. Ale ja u siebie przy normalnym sprzątaniu wnętrza robię w ten sposób, że cały boczek przecieram S99 Wash Mist, później nakładam NLa na plastiki przy pomocy piankowego aplikatora. Także mała szansa by poszło na skóry, które jako ostatnie dostają QD od Detailink. A wcześniej zdarzało mi się cały boczek przesmarować NL i też było dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cannabinol Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Co byście doradzili zakupić jako pierwsze ze sprzętu... Myjka czy Maszyna DA? Niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup obu rzeczy na raz. Nie wiem co by sie przydało bardziej, myjka do regularnego mycia to podstawa. Jak bym kupił maszynę DA to zrobił bym pierwszy w zyciu one step coś doradzicie jaka kolejność była by lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzjer Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Jak chcesz robić korektę bez odpowiedniego umycia auta (bez myjki jest ciężko wyplukac chociażby deirona i tar and glue) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 zdecydowanie myjka. w dodatku jeśli masz warunki to ogarniesz kilku osobom auta - nawet na zasadzie porządnego mycia i przy okazji wpadnie kilka złotych które dołożysz do zakupu polerki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 @CarlosBlack dobrze gada polać mu Myj jak sztuka nakazuje, kładź woski lub QD i odkładaj na maszynę... Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay24h Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Pany szybkie pytanie , cquartz uk edition 3.0 normalnie na piano też siada i nie ma z tym problemu? z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 @deejay24h Będzie dobrze możesz aplikować śmiało. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sycyl Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Jaka farbę polecacie do malowania elementów plastikowych karoserii np listew na kolor czarny mat do pistoletu? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonderez Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Czy ktoś wie jak się nakłada autoglym lifeshine? Chodzi o powłokę na lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Panowie, pytanie odnośnie dimera. Otóż na nacie są jakby 2 rodzaje - jeden z naklejka trucka i z napisem że do trudnych zabrudzeń, a drugi ze zwykłym autem i napisane, że piana aktywna. To 2 te same produkty czy różne? Ktoś spotkał się z czymś takim? Poniżej przykładowe zdjęcia. Link1 Link 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @grechut to są te same produkty, czyli Dimmer, ale od innych producentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @david2888 Któryś lepszy, gorszy czy oba porównywalnej jakości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @grechut Nie wiem, nie miałem, nie używałem, ale znajomy, który używa DIMMERa, to chwali sobie tego z Link2. Ze tak zapytam, do czego Ci to będzie potrzebne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @david2888 Znajomy poprosił czy dałbym mu radę TAKIE zabrudzenie wyczyścić. Próbowałem chyba wszystkiego co mam i gdzieś szukając pomocy natknąłem się na DIMERA. Może wiesz czym to wyczyścić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay24h Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Dobry Mam pytanie odnośnie nakładania powłoki (cquartz uk edition 3.0) w taką właśnie pogodę ,oczywiście auto suche i w garażu no ale wilgotność dosyć wysoka , robić? nie robić ? I kolejne kładę wyżej wymienionego, później Glissa i teraz pytanie do uk3.0 jest dołączony reload , używać go czy nie ma sensu jak wpada top?> Ostatnie już, top kłaść po 12h ? Z góry bardzo dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 @deejay24h skoro kładziesz gliss to nie aplikuj reload'a. gliss można położyć po minimum godzinie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Co lepsze: nexdiag nextptg economic plus z sondą kulistą (215 zł) czy standard z sondą płaską (na promo 230 zł normalnie 275 zł)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsyyo Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 APC Koch GS jakie dać stężenie do czyszczenia plastików w środku? 1:20 1:30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Zależy od stopnia zabrudzenia. Zrób 1:20 czy jakieś tam zobacz czy radży sobie i nie robi żadnych szkód. Jak nie do zwiększ, lub zmniejsz dawkę. Trzeba spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Kamsyyo zaczynałbym od 1:30 i najwyżej zwiększysz. 1:20 pędzlowalem szczura z któego leciało błoto i poszło 99% za pierwszym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
locarno Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Co polecacie do wypolerowania mikrorys na liczniku z passata b5 ? Jest to plastik.Może ktoś już coś takiego robił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @analyzator a masz jakiś pomysł na taki przypadek że 1:5 Green stara z czarnym pędzlem ws nie szło? Rrc hardcore 1:10 podobne rezultaty. Jedynie mozolne szorowanie małą starą szczoteczką do zębów ale zaniechałem ten temat bo nie mam na tyle cierpliwości żeby całą deskę tak wyczyścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Lukaso to jakiś specjalny przypadek. Co to za brud? Innerscrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Lukaso Ja ostatnio przy większych powierzchniach stosowałam CarPro InnerScrub i robił robotę, tylko detale pędzelkiem... Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi