MMCzysci Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Na zajmowanie innymi w tym roku nie ma co liczyć, ciężkie czasy... Szkoda.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quq Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Mam pytanie co do nakładania powłoki FX PROTECT VISION COATING C-12, producent zaleca: -Rozpylić preparat na powierzchnię -Za pomocą suchej, bezszwowej mikrofibry delikatnie wycierać ruchami krzyżowymi # element karoserii, a następnie użyć nowej mikrofibry do przepolerowania w celu uzyskania nienagannego połysku robić tak jak zalecają, czy lepiej moczyć fibrę i rozcierać,a nie oprysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 10 godzin temu, wojtek91 napisał: Ok. Jedne są z wejściem męskim drugie z żeńskim. Jaki będzie dobry ? Mniejszy talerz nie będzie wyważony pod tą maszynę, może się grzać i szybciej coś padnie w środku. A tu mamy dedykowany temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Czy jest sens położyć UNC-R na UNC-R 1,5, który został położony 2 tygodnie temu? Auto w tym czasie stało w garażu? Na początek byłoby mycie aby ściągnąć kurz, który już zdążył zalegnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 3 minuty temu, piteks napisał: Czy jest sens położyć UNC-R na UNC-R 1,5 Nie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 13 godzin temu, wojtek91 napisał: Czekam na swoją pierwszą maszynę. Będzie to maszyna DA Yato YT-82200. Raczej coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 10 godzin temu, quq napisał: Mam pytanie co do nakładania powłoki FX PROTECT VISION COATING C-12, producent zaleca: -Rozpylić preparat na powierzchnię -Za pomocą suchej, bezszwowej mikrofibry delikatnie wycierać ruchami krzyżowymi # element karoserii, a następnie użyć nowej mikrofibry do przepolerowania w celu uzyskania nienagannego połysku robić tak jak zalecają, czy lepiej moczyć fibrę i rozcierać,a nie oprysk? Ja biore aplikator mikrofibry, okrągły. 1-2 strzaly na aplikator i Rozprowadzamy ruchami krzyżowymi. Mikrofibra docieram. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Mam pytanie co do nakładania powłoki FX PROTECT VISION COATING C-12, producent zaleca: -Rozpylić preparat na powierzchnię -Za pomocą suchej, bezszwowej mikrofibry delikatnie wycierać ruchami krzyżowymi # element karoserii, a następnie użyć nowej mikrofibry do przepolerowania w celu uzyskania nienagannego połysku robić tak jak zalecają, czy lepiej moczyć fibrę i rozcierać,a nie oprysk? aplikuję tego sporo, głównie jako top na FX B5+B7, ale i jako samodzielne zabezpieczenie (na swoim aucie mam Visiona solo) i najlepiej go kłaść na dwie mikrofibry. Szybciej pójdzie i też dłużej siedzi moim zdaniem. Zadbaj o warunki aplikacji (18-20 stopni i żeby powietrze nie było za suche), 2-3 strzały na MF nr 1, rozprowadzasz na pół elementu, docierasz od razu drugą stroną i pod ledem MF nr 2 sprawdzasz, czy aby nic nie zostało. Pójdzie jak z płatka ;) oczywiście dach, maskę należy podzielić na 3/4 części, zależy jak duży jest samochód. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lorion Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Miał ktoś może obie gąbki/pady/rękawice (jakkolwiek to nazwać) w ręku i może mi powiedzieć coś więcej? CARPRO WOOL WASH MITT MICROFIBER MADNESS INCREDIPAD Właściwie jedyne pytanie to która jest bezpieczniejsza mniej rysuje Waszym zdaniem i którą lepiej wybrać? Nie widziałem obu na oczy, a po zdjęciu to tak ciężko ocenić. Pewnie ktoś z Was miał z nimi styczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Czy ktoś z Was używał bądź miał okazje używać GOOD STUFF Tire Dressing MAT? jakie wrażenia? poszukuje czegoś dobrego, łatwego w nakładaniu dressingu (aplikator Work Stuff). Niestety moje opony mają tak ciężki wzór do nakładania żelu (SG B2B) , że odechciewa się to robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @poncio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poncio Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @daniel87 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 W jaki sposób czyscicie aplikatory po woskowaniu? Wiadomo że często zostaje sporo wosku w aplikatorze a one tak łatwo się nie wypłukują. APC + woda czy jakieś inne sposoby macie?Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 APC + woda, nawet szare mydło dobrze daje radę, ostatnio tak umyłem aplikator od Fusso.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tylko po co? Aplikatory kosztują grosze więc po woskowaniu wkładasz do woreczka strunowego , zamykasz , opisujesz i tak to czeka na następne użycie tego wosku . Do innego wosku bierzesz nowy aplikator i po smalcowaniu robisz z nim to samo . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 15 minut temu, powalla napisał: Tylko po co? Aplikatory kosztują grosze więc po woskowaniu wkładasz do woreczka strunowego , zamykasz , opisujesz i tak to czeka na następne użycie tego wosku . Do innego wosku bierzesz nowy aplikator i po smalcowaniu robisz z nim to samo . To się zgadza oczywiście, wiadomo że nie myje aplikatora i używam do innego wosku, tylko niektóre zostawiają dość twardą powłokę na aplikatorze i potem smalcowanie nie jest według mnie ani przyjemne ani bezpieczne, chodzi po prostu o przemycie aplikatora po pracy. Chyba że tego po prostu nie robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 AngelWax Perfect Polish informacja z opisu "Po polerowaniu dokładnie otłuścić lakier przed nałożeniem sealantu lub wosku" czym najlepiej odtłuszczać? adbl wipe out będzie ok? Czy może nie trzeba wcale odłuszczać? wosk jaki chce nałożyć to AW DESIRABLE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 skoro producent tak zaleca to chyba ma ku temu powody jak o mnie chodzi to adbl daje radę. podobno z tanich rrc również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 AngelWax Perfect Polish informacja z opisu"Po polerowaniu dokładnie otłuścić lakier przed nałożeniem sealantu lub wosku" czym najlepiej odtłuszczać? adbl wipe out będzie ok? Czy może nie trzeba wcale odłuszczać? wosk jaki chce nałożyć to AW DESIRABLEMoże być wipe out, może być ipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 22 minuty temu, Patryk14 napisał: To się zgadza oczywiście, wiadomo że nie myje aplikatora i używam do innego wosku, tylko niektóre zostawiają dość twardą powłokę na aplikatorze i potem smalcowanie nie jest według mnie ani przyjemne ani bezpieczne, chodzi po prostu o przemycie aplikatora po pracy. Chyba że tego po prostu nie robicie? Może spsikac apc i wymoczyć / umyć w wodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 21 minut temu, lodowa napisał: Może spsikac apc i wymoczyć / umyć w wodzie? Można. Spryskać apc i w wiaderko z ciepla woda. Następnie "wygniatac". Wszystko będzie wychodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco80 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 15 godzin temu, piteks napisał: Czy jest sens położyć UNC-R na UNC-R 1,5, który został położony 2 tygodnie temu? Auto w tym czasie stało w garażu? Na początek byłoby mycie aby ściągnąć kurz, który już zdążył zalegnąć. 15 godzin temu, Domel napisał: Nie. A dlaczego nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, kamykmm napisał: AngelWax Perfect Polish informacja z opisu "Po polerowaniu dokładnie otłuścić lakier przed nałożeniem sealantu lub wosku" czym najlepiej odtłuszczać? adbl wipe out będzie ok? Czy może nie trzeba wcale odłuszczać? wosk jaki chce nałożyć to AW DESIRABLE Jak nie masz wipe out lub Ipy, to możesz odłuścić lakier glass cleanerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter83 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Czym można bezpiecznie rozetrzeć deironizer na karoserii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Rekawica do mycia lakieru ja używam tych Chinoli z ali 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi