Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, hardy_pol napisał:

Potrzebuję wosk lub QD z "opcją antystatyczną"

Petes53 a na to Finisk Kare 425

To połączenie pozwala zmniejszyć ilość pyłu na samochodzie

Lub FK425 na jakiś inny wosk

Opublikowano

Cos poszło nie tak co złe zrobiłem był dimmer potem apc+pędzle i apc +magiczna i na o budowie akumulatora mazy, docierane mf. Koch motorplast. 

IMG_20200412_131732.jpg.0dbb80127f447d78512628c4be45669f.jpgIMG_20200412_131728.jpg.9a1ed36d39ac71d57c3cfa5e57cceda5.jpg

Opublikowano

Okazja? Rupes lhr15 mk II, pady i pasty polerskie od Scholl Concepts. Całość za 2.500 (może coś się uda ponegocjować do 2.300). Co myślicie?cc3d694d8f94089576e5dd3ce067c8bf.jpg5e901e982bbcf0f177ad2e5d483912fe.jpg39145ffd8a4dccf62eec6678df36af4f.jpg3abc36e5295da984cac173cc8c8d5e3e.jpg96841335f052103e160467cc8bb0e072.jpg

Opublikowano

@Sinus może już ogarnąłeś, ale niedawno miałem ten sam problem i mimo, że mam dedykowaną skrobaczkę z żyletką to w kilka sek. poradziła sobie pasta polerska na zwyklej mikrofibrze. U mnie akutar koch H8.

• Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, Streat napisał:

Panowie szybkie pytanie, jaki najlepszy cleaner do srebrnego auta (toyota corolla)? 

Żeby wyciągnąć max,

to Mckees37 coating prep polish.

Albo po prostu machnąć finish jak chcesz przyciąć drobne rysy.

• Lubię to 1
Opublikowano
6 minut temu, Streat napisał:

@ghost w sumie to bardziej oczyscić lakier i usunąć bałagan po glince, praca ręczna bo to kumpel sie pyta 😄 

McKees37 to genialny gracz na białych i srebrnych. Prawdziwy cleaner chemiczny a za ścierność odpowiada jedynie gąbka.

Do zbierania "bałaganu" wybrałbym coś zdecydowanie z dodatkami ściernymi.

Do pracy ręcznej Dodo Juice albo Valet Pro Purple

W tym tygodniu bedę publikował wyniki z Ultimate Compound, fascynujące nawet na srebrnym jak olejki z tej pasty mocno podbijają połysk po aplikacji ręcznej. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Prał już ktoś Scruba, mój zszarzał...(prany z fibrami) czy może jeszcze raz zamoczyć w SG??5253d4d1264f72d26ed6f628a8f77fb3.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kładł ktoś ceramike na surowe aluminium ? Element jest wykonany z aluminium i nie będzie w żaden sposób zabezpieczony lakierem. 

Zrobie oczywiście wcześniej próbę ale może ktoś z Was zabezpieczał surowe aluminium powłoką ? 

Opublikowano

Witam

Skończyło mi się BILT-HAMBER APC Surfex HD i szukam żeby coś kupić na jego miejsce.

Znalazłem z firmy ADBL i czy on jest tak samo wydajny jak BHm nie ukrywam, że cena kusi mocno?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam
Skończyło mi się BILT-HAMBER APC Surfex HD i szukam żeby coś kupić na jego miejsce.
Znalazłem z firmy ADBL i czy on jest tak samo wydajny jak BHm nie ukrywam, że cena kusi mocno?
Pozdrawiam
BH lub AQUA

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, ghost napisał:

W tym tygodniu bedę publikował wyniki z Ultimate Compound, fascynujące nawet na srebrnym jak olejki z tej pasty mocno podbijają połysk po aplikacji ręcznej. 

Mam nadzieję nie przegapić 🙂

Opublikowano

@maj0nez zostałbym przy Surfexie. Ewentualnie Koch. Nie ma sensu zmieniać jednego z lepszych(jak nie najlepszego) APC na przeciętne... W bańce 5l Surfex wychodzi mega tanio.

Opublikowano

@RoBee Po pierwsze nie cytujemy zdjęć.

Po drugie jeżeli ktoś będzie w stanie Ci odpowiedzieć, to większość osób czyta na bieżąco tematy i nie trzeba się tak przypominać. 🍻

Opublikowano

Szukam środka 2w1 czyli do opon jak i listew zewnętrznych. Zależy mi na lepszym połysku i trwałości.

-Koch Chemie Nano Magic Plast Care

-ADBL Tire Dressing

Co wybrać z tych dwóch? Nie mogę znaleźć na forum..

Opublikowano
11 minut temu, Mldlbn napisał:

Szukam środka 2w1 czyli do opon jak i listew zewnętrznych. Zależy mi na lepszym połysku i trwałości.

-Koch Chemie Nano Magic Plast Care

Koch jest w porządku do plastików, ale na opony to słaby wybór.

Opublikowano

@Mldlbn - z tych dwóch, jako 2in1 lepiej chyba sprawdzi się ADBL. KC niezbyt dogaduje się z gumą, jest mało wydajny na oponach, za to na tworzywach zewnętrznych - petarda. A jeśli chcesz typowego 2in1 - rozważ CP Perl. Nie dosyć, że świetny do tworzyw i gum, to jeszcze istnieje możliwość rozcieńczania.