mk4tdi Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Właśnie zapomniałem o najważniejszym, lakier VW (golf IV, golf VII)O tego NATa chodzi?https://autonablask.pl/produkt/nat-da-czerwona-sredni-miekka-gabka-polerska-135mm/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowloonwax Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Pracował ktoś i z czymś takim (na alledrogo biega po 160 zł jako "Odkurzanie ciśnieniowe") i z BenBow Vacuum Gun? Czy jest zauważalna różnica? Jeśli tak to warta dopłacania 150 zł zakładając że mówimy o hobbystycznym użytkowaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ter Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Hej, mam 2 krótie pytania: 1- czy regularne stosowanie deironizera do czyszczenia felg (i stalowe i alu) przy każdym myciu to zły nawyk? 2- Jeżdżąc nocą widzę na przedniej szybie niewielkie rysy. Auto nigdy nie było skrobane w zimie, więc tragedii nie ma, ale mimo wszystko fajniej jakby nie było takich skaz. Przymierzam się do zaaplikowania niewidzialnej wycieraczki i chciałbym zapytać, czy nie posiadając maszyny jestem w stanie sam coś z tym zrobić? Shiny Garage Glass Polish ręcznie na mikrofibrowym aplikatorze da radę czy tylko pogorszę sytuację? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 7 minut temu, ter napisał: 1- czy regularne stosowanie deironizera do czyszczenia felg (i stalowe i alu) przy każdym myciu to zły nawyk? Zły Taniej, ekonomiczniej, lepiej używać zasadowe Wheel Cleanery 8 minut temu, ter napisał: 2- Jeżdżąc nocą widzę na przedniej szybie niewielkie rysy. Auto nigdy nie było skrobane w zimie, więc tragedii nie ma, ale mimo wszystko fajniej jakby nie było takich skaz. Przymierzam się do zaaplikowania niewidzialnej wycieraczki i chciałbym zapytać, czy nie posiadając maszyny jestem w stanie sam coś z tym zrobić? Shiny Garage Glass Polish ręcznie na mikrofibrowym aplikatorze da radę czy tylko pogorszę sytuację? Ani nie poprawisz, ani nie pogorszysz. Szkło to twarde podłoże. Do usunięcia rys z szyb to tylko kombinacja - tlenek ceru + maszyna rotacyjna 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Albo myć koła szamponem - wychodzi podobnie.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 5 minut temu, MMCzysci napisał: Albo myć koła szamponem - wychodzi podobnie. Dokładnie aktywna piana + szampon przy bieżącym myciu spisuje się bardzo dobrze i wystarczająco Latem tylko tak myje felgi alu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madri Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Siemasz zastanawiam się czy nie zakupić taniej polerki DA z Juli używana byłaby do one step lub rozłożenia Cleanera może zabawa z meguiars uc. Problem w tym że nie posiadam garażu obecnie dbam o auto jak się da ale na dworze. Czy ma sens zabawa maszyną na dworze czy jeśli nie mam garażu to lepiej odpuścić bo nie ma to sensu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @Madri Lepiej odpuść temat. Na dworze duże ryzyko, że coś (jakieś zanieczyszczenie) wpadnie pod pad i narobisz bałaganu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mua123 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Cześć, szybkie pytanie. Samochód ma dużo mikrorys od szczotek potrzebuję prawdopodobnie dobrego boostera do lakieru (chcę odświeżyć lakier i usunąć mikrozarysowania). niekoniecznie myślałem o długotrwałym efekcie 2-3 mycia spokojnie wystarczy. Z mojego czytania na forum wyszło: Tonyin Ceramic Crystal Coating Wax - ale to długotrwały efekt Collinite 476S Fusso nowym lub starym bez różnicy chyba. Czy lepiej wrzucić coś innego? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madri Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @david2888 też tak myślałem że nawet jeśli bym bardzo chciał to nie jestem w stanie upilnować żeby nic nie dostało się pod pada, no trudno trzeba smalcowac czymś co bardziej wypełni i podbije look i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @mua123 Jeżeli chcesz zamaskować zarysowania to możesz zastosować glaze, który ukryje więcej niż wosk np. PB Blackhole, Prima Amigo i na to nałożyć wosk aby efekt utrzymał się dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @Madri A ja uważam że jak najbardziej pod gołym niebem idzie zrobić korektę lakieru - jeśli tylko pogoda na to pozwala - nie ma deszczu i wiatru to jak najbardziej - wybierz jakieś miejsce w cieniu, nie pod drzewami i jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsair81 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Co i gdzie polozyc? NW czy powloka? 1.Na szklany dach 2. Na resztę szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mua123 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @kamil598 - bez wosku wytrzyma z 2 płukania na bezdotykowej? - Z tych dwóch polecasz któryś bardziej czy bez różnicy? - jeżeli z woskiem to któryś z tych co napisałem czy może coś innego dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @mua123 Bez wosku spłynie szybko, osobiście nie wiem jak szybko ale słyszałem że po 1 deszczu spływa. Blackhole super maskuje i mega przyciemnia, nie wiem jaki masz lakier. No i plus taki że możesz kupić mały tester za ok. 30zł. A na temat Prima Amigo może ktoś inny się wypowie. Każdy wosk będzie dobry ale prawdopodobnie z fusso najdłużej Ci się to utrzyma. Ktoś na forum pisał że ok. 3 miesiące. Tutaj masz temat o produkcie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @corsair81 zależy od Twoich oczekiwań i budżetu. Ja bym poszedł w Soft99 Ultra Glaco na wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corsair81 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 2 godziny temu, Qukie napisał: @corsair81 zależy od Twoich oczekiwań i budżetu. Ja bym poszedł w Soft99 Ultra Glaco na wszystko. Najważniejszy jest dla mnie jak najdłuższy i dobry efekt, cena jest mniej wazna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @Soft99 posiada specjalny produkt właśnie do panoramicznych dachów, Glass Roof one. Ostatnio kupiłem, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. Może ktoś miał styczność i się wypowie? ;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Może ktoś wie czy pad polerski, który jest dołączany do polerki ze sklepu Jula do czegoś się nadaje czy od razu trzeba wymienić na jakiś lepszy? Na początek będę nakładał Ultimate Compound na Leona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 5 Marca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @daniel23584 jednym padem to i tak niewiele zrobisz bo zraz sie opije pasty i trzeba bedzie wymienic takze kup ze dwa conajmniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Nadaje się na pierwszy trening z maszyną, po 5 minutach w kibel i bierzesz coś z czym się da pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 Panowie, moja luba wyprała prawdopodobnie ręcznik geyona do osuszania razem z padami polerskimi, fibrami którymi docierałem, fibrami do qd etc. i prawdopodobnie przez to nie chce zbierać wody. Przykładam a on strasznie maże, taki sam ręcznik fireball zbiera idealnie. Geyon do wywalenia czy jest jakiś sensowny pomysł żeby go uratować i zbierał jak dawniej? Dodam, że prany już z 4 razy w białym jeleniu i płukany w occie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 @Patryk14 dziwne. Ja piorę wszystko razem i nie ma problemu a prałes jeszcze osobno recznik? Przydalby ci się plyn SG Enzyme Mf Wash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 5 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2020 1 minutę temu, david2888 napisał: @Patryk14 dziwne. Ja piorę wszystko razem i nie ma problemu a prałes jeszcze osobno recznik? Przydalby ci się plyn SG Enzyme Mf Wash Tam chyba jeszcze wrzuciła mi aplikatory po woskach przez przypadek ;p, możliwe że ręcznik pochłonął trochę fusso i dlatego zamiast wciągać wodę to bardziej ją odpycha i robią się mazy. Oczywiście prałem po tym z 4-5 razy jeszcze ręcznik i dzisiaj sprawdzałem właśnie ponownie i to samo. Stary fluffy zbiera dobrze, fireball zbiera idealnie a geyon niestety tragedia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 6 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Streat, JJZS.KAM Dzięki W takim razie czerwony NAT będzie ok? Kilka postów wyżej był polecany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi