Fredi88 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @xadamx dzięki już temat rozwiązany. @david2888 pomógł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrek Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Cześć, Czy po odświeżeniu lamp przednich (papier+ Sonax headlight polish) mogę użyć fusso jako warstwy zabezpieczającej czy warto zainwestować w coś dedykowanego jak choćby sonax headlight protection? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 @Domel jest gdzieś na forum temat jak usprawniłeś swoją pianownicę Axel? Konkretnie z filimiku o pianach GS w dziale Testy. Albo nie ma albo coś słabo szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 8 godzin temu, Michał82 napisał: @Domel jest gdzieś na forum temat jak usprawniłeś swoją pianownicę Axel? Konkretnie z filimiku o pianach GS w dziale Testy. Albo nie ma albo coś słabo szukam. Oczywiście szanowny Panie kolego, proszę ja Ciebie tu: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etr Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 ile bierzecie za szlifowanie i polerowanie kloszy lamp, zniszczone w stopniu standardowym, jak to w 15-letnich autach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroosh Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 1 godzinę temu, etr napisał: ile bierzecie za szlifowanie i polerowanie kloszy lamp, zniszczone w stopniu standardowym, jak to w 15-letnich autach? Gdzieś poza forum natknąłem się na ciekawy artykuł odnośnie cen usług. Jak znajde to wstawię. Głównie chodziło o to, że każdy powinien indywidualnie podejść do kwestii cen usług. Policz sam ile Cię co kosztuje (materiały, prąd, amortyzacja,...) dodaj do tego roboczogodzinę i wyjdzie ci cena jaką mozesz zaoferować. Kopiowanie cen nie jest niczym dobrym 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @Zdroja0 Mogę Ci też Excede Advanced podesłać. Trik polega na tym że mam tylko 1:10. Nie mam czystego kocentratu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @Jendrek możesz użyć na spokojnie.m fusso. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 18 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 @Slovak @Crasher za K&N idzie opinia odnośnie brudzenia przepływek i się nie zdecydowałem. Uzywałem mokergo pipercrossa kilka lat, kontrolnie czyściłem przepływkę zmywaczem sylikonowym bez reakcji - była czysta. Dolot też. Do zupełnie nowego auta wrzuciłem sobie AEM Dry + później airboxa od foki RS. Głównie dla dźwięku bo raczej koni to nie robi. Gwarantuje jednak czystość bo w dolocie sterylnie a filtr myję pod wodą, płuczę, suszę i do auta. Poczytajcie o tych filtrach. Cenowo ok, dostępność jest, utrzymanie łatwiejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Mam problem z pianownicą ręczną Epoca 2L. Mam ją ponad 2 lata i regularnie używam, ale ostatnio jak napompuję na max to nie chce działać, muszę przy pomocy kółka spuścić trochę powietrza i wtedy zaczyna pianować, ale niestety wydajność jest słaba bo wystarcza tylko na drzwi, potem następne pompowanie i cała maska, i następne i cały zderzak. Piana ta co zwykle czyli Yeti, dwa filce, nic od zakupu nie było wymieniane. Czy to już pora na wymianę pianownicy czy któraś z części wewn. wysiadła?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @kedar Miałem podobnie, po około roku najpierw przy pełnym nabiciu nie chciała od razu pianować - musiałem wiele razy spust wciskać albo ustawić pianownicę w idealnym pionie, a jak już trochę ciśnienia zeszło to było ok. A druga sprawa, to zbiornik mi pękł - poziome pęknięcie na około 5 cm się zrobiło w dolnej części zbiornika - do dziś nie wiem od czego - przeszedłem na marolex axel 2000 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @powerf czyli coś jest na rzeczy. Rozumiem, że nie próbowałeś naprawiać przy pomocy zestawu naprawczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 19 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 2 minuty temu, kedar napisał: @powerf czyli coś jest na rzeczy. Rozumiem, że nie próbowałeś naprawiać przy pomocy zestawu naprawczego? Możesz rozebrac, przesmarowac każdą część, ja tak robiłem rok w rok. U mnie raz zatkało sie też siteczko z rurki. Wymyj przeczysc wszystko dokładnie, nasmaruj i sprawdz szczelność. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Jaki smar do ogranicznikow drzwi polecacie? Do tej pory uzywalem wurth hhs lube. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @PiterG CX80 SUCHY SMAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @PiterG smar biały, np. Wurth HSW 100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @Mikos95 On jest rzeczywiacie bialy czy bezbarwny, przezroczysty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @PiterG Biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mir540t Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 W dniu 1.04.2019 o 21:55, ghost napisał: Duragloss Squeaky Clean. Tańszy ale jeszcze trudniejszy do dostania. Może być odrobinę mniej skuteczny, koncepcja ta sama co McKees37 Coating Prep Polish (dawniej DP) Duragloss Squeaky Clean pojawił się na Allegro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 1 minutę temu, Mir540t napisał: Duragloss Squeaky Clean pojawił się na Allegro Tak, wax paradise sprzedaje jak za dawnych czasów, pisałem parę tygodni temu, że wrócił do oferty Ten mniejszy 118ml już załapuje się na pakiet SMART. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
#kris Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Dziś Numatic odkurzał wnętrze i trochę denerwuje mnie sztywność ori węża, czy są jakieś zamienniki lub jako przedłużka bardziej elastyczne wersje to samo tyczy się wężyka od mini zestawu do deskiPozdrawiam.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banshee Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Wie ktoś może gdzie dostanę limitowana edycje szczoteczki do skór gliptone ? Nigdzie nie widzę na żadnym sklepie moja ulubiona szczotka i fajnie by było mieć limitowana u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 @kedar wyczyść końcówkę i załóż nowe filce. Moja lata na filcu do podklejania krzeseł inna sprawa że robi za oprysk do kół i została zastąpiona marolexem oczywiście. @powerf i wymieniałem na gwarancji bankę bo zaczęła puszczać na spawie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skav Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Panowie mogłby ktoś mi powiedziec jak to jest z myciem auta z myjki + pianownica? Na myjniach bezdotykowych zawsze leci ciepła woda + chemia, ale jak wiadomo raczej malo kto ma ciepla wode z weża sa tam potrzebne jakies inne szampony niz do typowego mycia na 2 wiadra? I czy nalezy je mieszac z ciepła woda czy to nie ma znaczenia? Pytam jako totalny laik bo dopiero sie zagłebiam w detailing i robie liste zakupów (a jak juz patrze na cene to juz potfel boli ) i zastanawiam sie jak to z tymi szamponami jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 @Skav do swojej pianownicy jeśli masz taką możliwość śmiało rozrabiaj z ciepłą wodą. Płuczesz w programem spłukiwanie zwykłą zimną wodą. Wodę do mycia ręcznego raczej weź swoją, jeżeli możesz to też ciepłą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi