D@ViD Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 6 minut temu, rudi0018 napisał: Ile wołacie od znajomych za umycie auta pokroju Audi A6 i wrzucanie jakiegoś QD wraz z odkurzaniem wnętrza , wyczyszczeniem plastików wewnątrz i wrzuceniem dressingu na nie? Wszystko zależy ile czasu Ci to zajmuje. Jaki region/ miejscowość. Każdy inaczej wycenia swoją pracę. W "myjniach", studiach, to stawki coś koło 80zł (mycie, qd, dressingi zew. wewnątrz odkurzanie i jakiś Interior QD) 1
rudi0018 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @david2888 a na ile około wyceniacie godzine pracy średnio wraz ze zużytym materiałem? I jaki to normalny czas na takie zabiegi? A region to woj. łódzkie
Michał82 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @rudi0018 4pak Tyskiego? 2
CarlosBlack Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @rudi0018 zbliżony zakres pracy przy gabarycie A6 cenię sobie na 85 zł nie bardzo widzę sens rozliczania pracy na godziny, inaczej się pracuje przy myciu karoserii a inaczej przy jej polerowaniu czy praniu tapicerki (zwłaszcza podsufitki ) nie mówiąc już o cenach chemii której się używa do tych zabiegów. kwestia rozeznania swojego rynku - chcąc nie chcąc w jakimś stopniu musisz dostosować się do lokalnych cen. 1
ghost Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Godzinę temu, Banshee napisał: Jaki rozmiar rzepu ma pad mikrofibrowy Nata 150 mm ? Nigdzie nie mogę znaleźć Zerknij może w katalogu będzie http://m.polerskie.com/upload/catalog/NAT_Catalogue_2018.pdf
Notcon Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @Banshee mam NATy 150 (nie slash), sam rzep ma jakieś 125.
Banshee Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @ghost W katalogu niestety nie ma , chyba muszę do nich napisać
CarlosBlack Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @Banshee zakładam że 150. pianka jest zbyt cienka/słaba żeby w całości nie dolegać do BP.
Banshee Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @CarlosBlack tak ma 150. Info prosto od Nata
rudi0018 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @CarlosBlack a ile zajmuje Ci czasu takie auto A6? Mi zajęło około 2h, piana aktywna, płukanie, mycie ręczne, mycie felg, suszenie ręcznikiem, odkurzanie środka, trzepanie i odkurzanie dywaników, czyszczenie plastików, dressing na plastiki, mycie szyb z dwóch stron i wrzucenie ADBL SSW. Pytam Was, bo zastanawiam się czy robię wszystko w dobrym tempie, bo przy robieniu swoich aut na czas nie zwracałem uwagi.
b0l5 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @CarlosBlack a ile zajmuje Ci czasu takie auto A6? Mi zajęło około 2h, piana aktywna, płukanie, mycie ręczne, mycie felg, suszenie ręcznikiem, odkurzanie środka, trzepanie i odkurzanie dywaników, czyszczenie plastików, dressing na plastiki, mycie szyb z dwóch stron i wrzucenie ADBL SSW. Pytam Was, bo zastanawiam się czy robię wszystko w dobrym tempie, bo przy robieniu swoich aut na czas nie zwracałem uwagi. No to robisz w ekspresowym tempie. Ja swoją Hondę to na dwa dni rozkładam. 12h środek i z 12h zewnątrz bez korekty lakieru ofc.
marcinkwasniak Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Cześć Czy możliwe jest wypolerowanie "takich" rys na lampach (w załączniku zdjęcia)? Bardzo mi zależy, żeby się ich pozbyć. Rysy są dość wyczuwalne pod paznokciem. Z góry bardzo dziękuję
lodowa Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 7 minut temu, rudi0018 napisał: @CarlosBlack a ile zajmuje Ci czasu takie auto A6? Mi zajęło około 2h, piana aktywna, płukanie, mycie ręczne, mycie felg, suszenie ręcznikiem, odkurzanie środka, trzepanie i odkurzanie dywaników, czyszczenie plastików, dressing na plastiki, mycie szyb z dwóch stron i wrzucenie ADBL SSW. Pytam Was, bo zastanawiam się czy robię wszystko w dobrym tempie, bo przy robieniu swoich aut na czas nie zwracałem uwagi. To ja mam podobnie . Miedzy 2h a 2h30min ps jakies czernidelko na opony ?
rafalk Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @marcinkwasniak Jest do zrobienia.
Moderator Streat Opublikowano 15 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @lodowa a co lubisz połysk/satyne/mat?
lodowa Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 15 minut temu, Streat napisał: @lodowa a co lubisz połysk/satyne/mat? Mialem na mysli aby kolega aplikowal w ramach pakietu 1
rudi0018 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @b0l5 Kumpel wymaga, aby zmieścić się w określonym budżecie 60-80 zł jest w stanie za to zapłacić, wiec jak mam robić za taką kwotę poświecić dwa dni. @lodowa a tak zapomniałem napisać, szybka akcja to i szybki dressing Black Water i ile mniej więcej bierzesz za taka usługę i za taki czas pracy?
lodowa Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 4 minuty temu, rudi0018 napisał: @b0l5 Kumpel wymaga, aby zmieścić się w określonym budżecie 60-80 zł jest w stanie za to zapłacić, wiec jak mam robić za taką kwotę poświecić dwa dni. @lodowa a tak zapomniałem napisać, szybka akcja to i szybki dressing Black Water i ile mniej więcej bierzesz za taka usługę i za taki czas pracy? Czas juz podalem ( okolo 2h15min ) a nie kasuje bo zajmuje sie swoim autem , żony i ojca Wiec nie mowmy tu o zarabianiu 1
rudi0018 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @lodowa Wiem, że podałeś i nie pytałem o czas pracy w poprzednim poście. Ja też nie mówię o zarabianiu, tylko o ogarnięciu auta znajomego, który nie chcę aby miał krzywdę, że za dużo wezmę czy coś, dlatego pytałem Was o kwotę. Dzięki za pomoc!
Moderator Streat Opublikowano 15 Stycznia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @rudi0018 wszystko też zalezy jakie auto robisz, bo jedne wypłukasz z syfu w 5 min a drugie to dobre 20 minut płukania jak zawalone błotem Taka aokcja zajmuje zwykle 2-2.5h i mysle własnie miedzy 60-80 zł to jest taka optymalna kwota za takie mycie i sprzątanie 1
inspire Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Uchwyt/talerz/rzep zwał jak zwał do polerki na m14, do tej pory używałem takich najtańszych niskich czerwonych po 10zł, czasem przydałby się trochę wyższy, ale nie na tyle żebym chciał wydawać nie wiadomo ile. Co proponujecie?
Sebalbn Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 20 minut temu, inspire napisał: Uchwyt/talerz/rzep zwał jak zwał do polerki na m14, do tej pory używałem takich najtańszych niskich czerwonych po 10zł, czasem przydałby się trochę wyższy, ale nie na tyle żebym chciał wydawać nie wiadomo ile. Co proponujecie? K2 Duraflex, do użytku amatorskiego spoko. Oczywiście do rotacji.
PiterG Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 Jaki rozmiar rzepu ma pad mikrofibrowy Nata 150 mm ? Nigdzie nie mogę znaleźć Zejde do piwnicy i sprawdze. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
CarlosBlack Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 @PiterG już się wyjaśniło
Eidos71 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2020 28 minut temu, inspire napisał: Uchwyt/talerz/rzep Chodzi Ci o talerz oporowy ? Jeśli tak - jaki rozmiar ?
Rekomendowane odpowiedzi