Ernest86 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Cześć spotkał sie ktoś może żeby ta rękawica zostawiała microryski ? FLEXIPADS MERINO WASH MESH MITT. Problem jest taki ze wczesniej myłem nią samochod ale miałem do korekty i nie było chyba tak tego widać i zrobiłem korekte wszystko ładnie motem umyłem samochód patrze w słońcu i tysiace micrrysek w kszatlcie uśmiechu i na calym boku tak jakie ruchy wykonywałem rękawicą. Myślałem że to wina lakieru nałożyłem ceramike i dalej to samo. Myty zgodnie ze sztuka piana i na dwa wiadra i suszyony ręcznikami czy to może wina ręcznika ?
Marcin Gugu33 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 A jaki kierunek studiów ?Kierunek studiów: Mechanika i Budowa MaszynSpecjalność: Eksploatacja siłowni okrętowychAle przedmioty typowo inżynieryjne.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
grabek246 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Jakie szyszki polerskie polecacie? Chce przed sezonem letnim liznąc moje felgi. Są pomalowane na czarny połysk.
CarlosBlack Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Korzystałem z lare pomarańczowej i żółtej. Same w sobie całkiem ok ale rozmiar trochę duży. Do "prostych" felg dają radę, przy gęstym wzorze korzystałem dodatkowo z "mini koncowek" i wałka elastycznego zapinanego do rotacji.
Pioter83 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Czy po korekcie lakieru, kiedy samochód przestoji całą noc w garażu a potem wymycie na 2 wiadra, trzeba jeszcze odtłuścić lakier przed nałożeniem wosku?
Sinus Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Teraz, Pioter83 napisał: Czy po korekcie lakieru, kiedy samochód przestoji całą noc w garażu a potem wymycie na 2 wiadra, trzeba jeszcze odtłuścić lakier przed nałożeniem wosku? Tak. 1
AudiBlask Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 Użyj mocniejszego szamponu przy myciu na 2 wiadra po korekcie 1
D@ViD Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2019 32 minuty temu, AudiBlask napisał: myciu na 2 wiadra po korekcie Wystarczy 1 wiadro po korekcie 1
KUBA46 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 10 godzin temu, AudiBlask napisał: Użyj mocniejszego szamponu przy myciu na 2 wiadra po korekcie Standardowy szampon wystarczy...Reset np. Po co katować czysty, dopiero co przygotowany lakier?
alexander.p Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 23 minuty temu, KUBA46 napisał: Standardowy szampon wystarczy...Reset np. Po co katować czysty, dopiero co przygotowany lakier? Fx pomarańczowy jako odtłuszczający będzie OK. Pamiętaj o dokładnym wymyciu szczelin
kudlaty86 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Czy w tej sytuacji pozostaje tylko ponowne lakierowanie? Są jakieś sposoby aby zniwelować/pozbyć się takiego przetarcia?
CarlosBlack Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 zniwelować na pewno się da. a reszta to oględziny na żywo.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Odmrażacz do szyb który nie zostawia efektu zaparowanych szyb i jest wydajny. Ktoś coś poleci?
kudlaty86 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 2 godziny temu, CarlosBlack napisał: zniwelować na pewno się da. a reszta to oględziny na żywo. zniwelować lakierniczo czy detailingowo? bo nie wiem gdzie szukać pomocy
analyzator Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 @Lukasz-odkrywca odmrażacz tenzi detailer. Tanie dobre działa
PawelKRZ Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Chciałbym pianę w oprysku na zimowy bezdotyk - czy Pure Chemie Sour Foam bedzie bezpieczne ? (jedno auto z ADBL SSW, drugie z 476s) Czy raczej nie bo kwaśna piana tylko na powłoki?
AudiBlask Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2019 Z oprysku świetnie działają produkty zasadowe np. SG Pre wash citrus oil. Produkty kwasowe wymagają tarcia aby wykorzystać ich pełen potencjał ale jeżeli koniecznie chcesz to w odpowiednim stężeniu nic się nie stanie
PIoChuUu Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Chciałbym pianę w oprysku na zimowy bezdotyk - czy Pure Chemie Sour Foam bedzie bezpieczne ? (jedno auto z ADBL SSW, drugie z 476s) Czy raczej nie bo kwaśna piana tylko na powłoki?Słyszałem, że z oprysku robi robotę Bilt Hamber Auto Foam. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Lukasz-odkrywca Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 @analyzator zamówiłem jednak detailer's Magic magic Frost podobno bardzo wydajny i nie zje glaco .
rudi0018 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 @Lukasz-odkrywca tenzi również nie zjada 1
CarlosBlack Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 @kudlaty86 część spolerujesz i nie będzie aż się tak w oczy rzucać. Natomiast żeby całkiem się tego pozbyć trzeba będzie dać do lakiernika. Przynajmniej tak to ze zdjęcia widać, kwestia obejrzenia na żywo.
Strus Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 23 godziny temu, Lukasz-odkrywca napisał: Odmrażacz do szyb który nie zostawia efektu zaparowanych szyb i jest wydajny. Ktoś coś poleci? Żaden. Parowania nie oszukasz. Ja mam dość mocno porysowaną szybę przednią więc się nie przejmuję i lecę Murską. Odmrażacze mnie wkurzają bardzo tym parowaniem. Mam na przykład mix Tenzi z Soft99 i wczoraj przy -2 odparowywało mi to z 5 minut przy nawiewie odpalonym na maxa 1
Patryk14 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 13 minut temu, Strus napisał: Żaden. Parowania nie oszukasz. Ja mam dość mocno porysowaną szybę przednią więc się nie przejmuję i lecę Murską. Odmrażacze mnie wkurzają bardzo tym parowaniem. Mam na przykład mix Tenzi z Soft99 i wczoraj przy -2 odparowywało mi to z 5 minut przy nawiewie odpalonym na maxa Potwierdzam, testowałem kilka mixów i odmrażaczy i każdy zostawia efekt zaparowanej szyby czasami (w zależności od warunków), jest to mega irytujące bo czasami widoczność gorsza niż odśnieżenie i usunięcie lodu skrobaczką nawet małej części szyby. 1
Lukasz-odkrywca Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 Panowie zamówienie poleciało w momencie wysłania poprzedniego posta, dziękuję Wam za zainteresowanie. Mam jeszcze pytanie jak wygląda u Was sprawa smarowania uszczelek mam preparat z sonaxa posmarowałem uszczelki jednak przed wczoraj złapało mi uszczelkę. Czy błędem mogło być smarowanie na nie dokładnie osuszone uszczelki?
Strus Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 Nie wiem ale być może. JA na przykład na swoich uszczelkach przerobiłem Turtle Waxa do uszczelek, Shiny Garage i coś tam jeszcze i nie było opcji żeby nie przymarzły. A uszczelki myte i odtłuszcane 1
Rekomendowane odpowiedzi