#kris Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Hmm to już tylko mycie i QD zostaje.Lakier to japoniec.Glinka to soft od bilt hamber.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
michalwi Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 @KryMar1983 Zrób jak chcesz. Jeśli masz zadbany samochód to dekontaminacja chemiczna zbierze większość.
asaledr Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Ma ktoś zdjęcie 50/50 lub coś takiego - auta po polercę, ale jedno przed nałożeniem powłoki, drugie po - żeby zobaczyć ile do wyglądu daje sama powłoka?
Kondziuu Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Kupiłem samochód w którym dość mocno są porysowane szyby boczne. Jeśli je przyciemnie będzie to mniej widoczne?
Birkhof Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Ma ktoś zdjęcie 50/50 lub coś takiego - auta po polercę, ale jedno przed nałożeniem powłoki, drugie po - żeby zobaczyć ile do wyglądu daje sama powłoka? Zależy która powłoka
asaledr Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Znaczy jakiejkowliek, chciałbym po prostu jaki efekt daje pierwsza lepsza powłoka. Sama w sobie, więc kluczowe żeby auto było po polerce ale przed nałożeniem powłoki i już po @Birkhof
canta8 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2019 Mam pytanie do Kolegów, którzy używają quik detailera PROSTAFF - CC WATER GOLD. Czy on ma określony termin ważności , czy nie ulega przeterminowaniu?
Birkhof Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Znaczy jakiejkowliek, chciałbym po prostu jaki efekt daje pierwsza lepsza powłoka. Sama w sobie, więc kluczowe żeby auto było po polerce ale przed nałożeniem powłoki i już po [mention=3124]Birkhof[/mention]Zobacz sobie w takim razie fanpage max protect na FB - tam byly chyba 50/50.
michalwi Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 8 godzin temu, Kondziuu napisał: Kupiłem samochód w którym dość mocno są porysowane szyby boczne. Jeśli je przyciemnie będzie to mniej widoczne? Na pewno będzie to mniej widoczne, ale w przypadku przednich bocznych to odpada. Spróbuj tlenek ceru i pad filcowy na rotacji.
Strus Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Co do zakamienionych i zawaterspotowanych kafli w łazience ?
Tommy Lee Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Pierwsze o czym pomyślałem to kwas do felg.
asaledr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 5 godzin temu, Birkhof napisał: Zobacz sobie w takim razie fanpage max protect na FB - tam byly chyba 50/50. Już wiem, źle się wyraziłem. Chodzi mi o efekt wizualny, a nie hyrofobowość. W sensie ZDJĘCIE NUMER 1: Auto po polerce, na sekundę przed nałożeniem powłoki ZDJĘCIE NUMER 2: Auto po nałożeniu powłoki i już jej wyschnięciu.
D@ViD Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 3 godziny temu, Strus napisał: Co do zakamienionych i zawaterspotowanych kafli w łazience ? CILIT BANK
powalla Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Ja dzis kamien ktory sie zrobil dookola baterii w lazience czyscilem kwasem 1:3 allsoft z proelite i zeszlo wszystko pieknie
asaledr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 A polerował z Was ktoś kiedyś płytki, umywalkę albo baterie chrom? Płytki są takie z serii czarne na wysoki połysk gdzie widać swoje odbicie i po prostu po 10 Latach są już całe w kolistych rysach. Jeśli tak to czym to robiliście?
powalla Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 3 minuty temu, asaledr napisał: baterie chrom Tu jedynie możesz wyczyścić to produktami typowymi do chromu , bo wszelkie środki ścierne spowodują starcie warstewki chromu i prześwitywać Ci zacznie miedziany podkład .
asaledr Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Znaczy bateria jest idealnie czysta, tyle że od tego czyszczenia ma miliard mikrorys kolistych,.
Cannabinol Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Ile potrzebuję cleanera na auto kombi? wiem że pewnie nie da się tak dokładnie odpowiedzieć...nie chcę zamawiać na początek dużej butle i myśle o 100ml. wystarczy na raz lub dwa razy? Dzięki
Pioter83 Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 31 minut temu, Cannabinol napisał: Ile potrzebuję cleanera na auto kombi? wiem że pewnie nie da się tak dokładnie odpowiedzieć...nie chcę zamawiać na początek dużej butle i myśle o 100ml. wystarczy na raz lub dwa razy? Dzięki na raz wystarczy, na drugi może być problem.
Strus Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 2 godziny temu, powalla napisał: Ja dzis kamien ktory sie zrobil dookola baterii w lazience czyscilem kwasem 1:3 allsoft z proelite i zeszlo wszystko pieknie To do aluminium jest. Na kafelkach się sprawdzi ?
powalla Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 2 godziny temu, Strus napisał: To do aluminium jest. To jest kwas i nie tylko do alu więc używam po prostu tam gdzie trzeba czyścić z osadów wapiennych ... ostatnio wlałem do WC na noc by kamień z muszli usunąć
alexander.p Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Ogarnia ktoś z forum lakierowanie aut?Mam parę pytań :)Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 @alexander.p uderz do @bienek. Ma chłopak fach w ręku. 1
Lukaso Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Kwas nie jest do aluminium tylko do felg aluminiowych a to jest różnica taka że one są lakierowane to przecież nie lecisz po gołym Alu. @powalla i jak poszło z muszlą? Mi też chodziło po głowie zalać muszlę aluxem...
Rekomendowane odpowiedzi