mily4 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 4 minuty temu, ghost napisał: Pytanie na, które nie ma odpowiedzi. Wrzuć swissvaxa concorso, Blackfire black ice, Pinnacle souveran, Angelwax Desirable i każdy zrobi robotę. Różnica między nimi to i tak 2 procent. Skup się na przygotowaniu, tam ugrasz więcej. Wiadomo że przy wieloetapowej korekcie, to sama korekta zrobi większość roboty, a wosk to tylko zwieńczenie pracy, dlatego tylko chciałem usłyszeć wasze opinie co według was zostawi najlepszy wizualny efekt. Dzięki za sugestię!
asaledr Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 Dobrze rozumiem że selant to taka jakby powłoka ceramiczna nakładana "na szybkiego". I to jest dobre np. żeby myjąc auto na bezdotyku, spryskać sobie czymś takim i potem bez docierania spłukać i będzie jakiś krótkotrwały fajny efekt? I tak patrząc przyszłościowo, można też na nawoskowane auto tego używać albo takie z powłoką, zeby lekko odświeżyć? Myślałem np. o takim: https://mrcleaner.pl/woski-syntetyczne-i-sealanty/gyeon-q2m-wetcoat-sealant-aplikowany-na-mokry-lakier-500ml?from=listing
pyzdra1 Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 Jak poradzić sobie z pająkami w lusterkach zewnętrznych?Psikalem już za lusterko różnymi środkami i zawsze po nocy na lusterku mam pajęczynę.Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Moderator Domel Opublikowano 8 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 27 minut temu, pyzdra1 napisał: Jak poradzić sobie z pająkami w lusterkach zewnętrznych? Psikalem już za lusterko różnymi środkami i zawsze po nocy na lusterku mam pajęczynę. Sent from my SM-G950F using Tapatalk https://www.samochodowekosmetyki.pl/produkt/1315/chemical-guys-dust-monster-merino-wool-auto-duster
wyimaginowany88 Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam, Na aucie leży Car Pro UK 3.0 + Gliss i mam pytanko czy do regularnego mycia mogę używać za każdym razem szamponów typowych do odtykania powłok? Np ADBL shampoo pro czy Car Pro reset? Nie wpłynie to negatywnie na ceramikę?
ghost Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 54 minuty temu, wyimaginowany88 napisał: Np ADBL shampoo pro kto wymyślił, żeby regularnie myć szamponem zasadowym, kto ?
Moderator Domel Opublikowano 11 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 14 minut temu, ghost napisał: kto wymyślił, żeby regularnie myć szamponem zasadowym, kto ? Masakra. Szampony i Piany. Wiele z nich to istne kilery. Dwa dni temu - jedno mycie dotykowe ProElite NanoFactor i woski robią "papa".
V1RU$ Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 3 godziny temu, Domel napisał: Masakra. Szampony i Piany. Wiele z nich to istne kilery. Dwa dni temu - jedno mycie dotykowe ProElite NanoFactor i woski robią "papa". Ja ją ostatnio daje tylko w nadkola i tak mam obawy czy nie zje amortyzatorów. 3
Mumins Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Wczoraj odkryłem, że moje powłoki są przeterminowane. UK 3.0 o 3 miesiące, Gliss o ponad rok. Czy to dyskwalifikuje je z dalszego użytku? Cały czas stoją w zaciemnionej, wilgotnej piwnicy na półce, w oryginalnych opakowaniach. Obie były otwarte.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Lipca 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @Mumins jesli sie nie zważyły nie zmieniły konsystencji, koloru to sa OK. Jedynie co to moze byc gorsze w dotarciu 1
ghost Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 12 godzin temu, V1RU$ napisał: Ja ją ostatnio daje tylko w nadkola i tak mam obawy czy nie zje amortyzatorów. Jeżeli korozja ma wejść, to na pewno wejdzie szybciej odtłuszczających środkach zasadowych. W przypadku tradycyjnych szamponów jest lepiej, tym bardziej, że te fajniejsze nie zawierają środków powodujących korozję, a wybrane nawet zawierają inhibitory korozji.
damiano2007 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 1 godzinę temu, ghost napisał: inhibitory korozji A które jeśli można wiedzieć? Wiem że BH i Koch ma, ale czy coś więcej? ADBL ma dodatek do szamponu.
ghost Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 32 minuty temu, damiano2007 napisał: A które jeśli można wiedzieć? Wiem że BH i Koch ma, ale czy coś więcej? ADBL ma dodatek do szamponu. Sam sobie odpowiedziałeś znam te co wymieniłeś
Tommy Lee Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Wydawało mi się, ze jeszcze Valet Pro miał w swoim szamponie takie inhibitory korozji. Sprawdziłem opis w jednym ze sklepów i była wzmianka, że nie zawiera składników mogących powodować korozje, ale na bank kiedyś we wcześniejszym opisie była mowa o tych inhibitorach.
D@ViD Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Mi się wydaje że szampon od Funky Witch ma inhibitory korozji. Może @Funky Witch podpowie
Kondziuu Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Jakie polecacie kosmetyki do auta które mogę dorwać w sklepie typu Auchan itd. Pewnie jakieś produkty z K2. Chodzi mi o ogarnięcie felg, trochę środek odświeżyć no i ogólnie jeśli jest coś godne polecenia. Ma to być szybkie mycie i ogarnięcie autka.
lodowa Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 4 minuty temu, Kondziuu napisał: Jakie polecacie kosmetyki do auta które mogę dorwać w sklepie typu Auchan itd. Pewnie jakieś produkty z K2. Chodzi mi o ogarnięcie felg, trochę środek odświeżyć no i ogólnie jeśli jest coś godne polecenia. Ma to być szybkie mycie i ogarnięcie autka. k2 roton na felgi sonax brilliant shine detailer na lakier
Kondziuu Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 3 minuty temu, lodowa napisał: k2 roton na felgi sonax brilliant shine detailer na lakier A coś do środka? Jakieś ścierki matowe czy coś dobrze się spisują czy może coś innego?
menior Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @Kondziuu srodki od Sonaxa sa calkiem sobie w tej kategori a dostaniesz je np.na stacjach,pozatym widze ze sklepy detailerskie zaczynaja sie pojawiac nawet w malych miejscowosciach wiec warto poszukac w okolicy
Tommy Lee Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @Kondziuu Szampon aktywny Autoland, szampony Sonax Green Lemon i ten bez spłukiwania, wosk na mokro Sonax lub wosk Carnauba w spray Sonax, mleczko do czyszczenia szyb, Brilliant Shine Detailer Sonax, Spectrum od K2, Roton do felg od K2, wosk Proton od K2, preparat do opon Nigrin, szampon Nigrin, ściereczki mikrofibrowe Nigrin pakowane po 3sztuki, rękawica frędzelkowa Nigrin, płyny do szyb Sonax lub Autoland - to na pewno znajdziesz w Auchan. Jak poszukasz w Biedronkach to znajdziesz jeszcze produkty Tenzi z serii detailer do kokpitu, preparat do czyszczenia foteli, krwawą felgę i odmrażacz, 1
michalwi Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @damiano2007 Któraś piana od ProElite też ma inhibitory.
Fredi88 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 2 godziny temu, Kondziuu napisał: Jakie polecacie kosmetyki do auta które mogę dorwać w sklepie typu Auchan itd. Pewnie jakieś produkty z K2. Chodzi mi o ogarnięcie felg, trochę środek odświeżyć no i ogólnie jeśli jest coś godne polecenia. Ma to być szybkie mycie i ogarnięcie autka. Tenzi kup. Tym bardziej do felg. Z rotonem dzieją się dziwne rzeczy. Nie krwawi a producent mimo mojego 2 krotnego zapytania na forum milczy w tej sprawie Tenzi krwawa felga będzie lepszym wyborem.
pawelus668 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Ktory produkt kupic do impregnacji 303 Stain Guard czy 303 High Tech Fabric Guard?
Inka14 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 2 godziny temu, michalwi napisał: Któraś piana od ProElite też ma inhibitory. Chyba ProElite ProClean 4
aabbcc123 Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2019 @wyimaginowany88 gliss nie lubi mycia czymkolwiek. Szybko znika, wiec trzeba go dorzucac co jakiś czas. Ja wrzucam przed zima i po. Ogólnie cena mnie przekonuje, bo inaczej byłby niewart, znaczy cena do jakosci i wytrzymałości. Mam wrażenie, ze jak dam na bogato i odczekam dłużej niz instrukcja mowi to lepiej dziala, tylko zużycie drastycznie skacze
Rekomendowane odpowiedzi