Zdroja0 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Do odkręcania nie jest ci potrzebny klucz dynamometryczny. Kup grzechotkę 3/4. A do dokręcenia starczy ci zwykły klucz dynamometryczny 1/2 cała. Zazwyczaj do 200-250 nm.
Larry_Nash Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 45 minut temu, Birkhof napisał: Zobacz w etykietę i rozrób jak do oprysku/ pianiwnicy ręcznej. Ok, dzięki
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Do odkręcania nie jest ci potrzebny klucz dynamometryczny. Kup grzechotkę 3/4. A do dokręcenia starczy ci zwykły klucz dynamometryczny 1/2 cała. Zazwyczaj do 200-250 nm. Spoko, po prostu taki duzy mi sie podoba i jest spore wahadło.Szukam takiego jak na filmie :)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zdroja0 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Grzechotka 3/4 będzie tak wyglądała. Po rozsunięciu ma ok metra. Mogę ci jutro podesłać jak wygląda taki klucz. Tylko to nie jest klucz dynamometryczny. Ale nie widzę sensu posiadania takiego.
Gozdziu23 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 3 godziny temu, barto125 napisał: @Gąbek1 Normalny wygląd skóry to matowy, nauczcie się tego, auto wyjeżdża nowe z salonu, skóry są matowe. Chcesz mieć połysk, popsikaj plakiem No chyba ze stare mercedesy one zawsze były satynowe wchodzace w polysk niz mat
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Grzechotka 3/4 będzie tak wyglądała. Po rozsunięciu ma ok metra. Mogę ci jutro podesłać jak wygląda taki klucz. Tylko to nie jest klucz dynamometryczny. Ale nie widzę sensu posiadania takiego.Bede wdzięczny za podesłanie :) Moze byc priv. Tak, rozumiem ze nie jest dynamometryczny chociaż przy porsche często jest taki duzy i dynamometryczny (na filmach obsessedgarage np.)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kopersky Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @Birkhof Jest to typowy klucz do felg pod center locka gdzie felgę dokręcasz 1 "śrubą". Ciężko znaleźć go w internecie bo center lock jest stosowany tylko w autach sportowych i felgach z wyższej półki. Cena też ostra. Jeżeli bardzo Ci zależy musisz szukać po tuningowych/handlujących felgami firmach, które mają możliwości pracy przy tego typu rozwiązaniu. 1
yas Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 46 minut temu, Birkhof napisał: Bede wdzięczny za podesłanie Moze byc priv. Tak, rozumiem ze nie jest dynamometryczny chociaż przy porsche często jest taki duzy i dynamometryczny (na filmach obsessedgarage np.) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk jesli chodzi o dynamometryczny , to w zeszlym roku taki sprzedawalem, nowka sztuka, firmy Jato, ma on ok 100/120 cm dlugosci , ciagnie do 1000niutonow, jest na nasadki 3/4 cala, no i jest dosc drogi , ceny od 1600/1700 sie zaczynaja. ja go nie moglem przez rok sprzedac za 900pln
Birkhof Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 jesli chodzi o dynamometryczny , to w zeszlym roku taki sprzedawalem, nowka sztuka, firmy Jato, ma on ok 100/120 cm dlugosci , ciagnie do 1000niutonow, jest na nasadki 3/4 cala, no i jest dosc drogi , ceny od 1600/1700 sie zaczynaja. ja go nie moglem przez rok sprzedac za 900pln Pamietasz moze model?Masz jakiś link do zakończonej aukcji jesli sprzedawałeś na Allegro?Co ile mial Nm i od jakiego poziomu?Z 3/4 sobie poradzę bo widzialem np king tony czy hazet maja 17,19, i popularne rozmiary na 3/4 wejście Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 14 godzin temu, Gąbek1 napisał: Kierownica wyszorowana apc Jeżeli to naturalna skóra to do czyszczenia nie używa się apc lecz dedykowanych środków
damiano2007 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 36 minut temu, ghost napisał: Jeżeli to naturalna skóra to do czyszczenia nie używa się apc lecz dedykowanych środków Dokładnie. Chociażby przez sam fakt, że APC ma wysokie pH, a "naturalne" dla skóry to 5.5 z tego co pamiętam.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Hej, szukam produktów nastawionych na mega szkło. Na aucie leży Tac system, ale chciałbym podbić efekt co jakiś czas. Na stanie mam Prostaff cc water gold i jest super lecz chciałbym coś innego. I tu moje pytanie czy macie jakieś ciekawe propozycje kiwami extreme gloss albo soft smooth egg lub jeszcze coś innego ? Wesołych świąt Wielkanocnych
powalla Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Smooth egg bardzo podkreca look , ba znajomy po mojej aplikacji tego produktu na jego aucie postanowil zakupic „jajeczko”na wlasnosc bo bardzo spodobal mu sie wyglad lakieru po nim. 1
alexander Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 4 godziny temu, Lukasz-odkrywca napisał: chciałbym podbić efekt co jakiś czas Polecam P&S BeadMaker, zdecydowanie podbija 'gloss', szczególnie po paru godzinach od aplikacji. I do tego ta śliskość! Ja stosuję jako drying aid (pierwsza warstwa na sucho). Jest też zdecydowanie tańszy od np Smooth Egg. 1
Gąbek1 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Panowie wyblakły kokpit po apc, za mocne czy to raczej już stary materiał?
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Panowie co polecacie na osuszanie auta po myciu przed wycieraniem/suszeniem?Chodzi o coś ekonomicznego i taniego. Dla teścia żeby sobie po myciu chlapnal i spłukał a później wytarł bo w kółko narzeka na Water spotyWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zdecydowanie ProElite Brillad NanoWax, mój teść jest zachwycony,
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Działa jak wszystkie? Pryskasz na mokry lakier i aplikujesz?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
DZIADZIA Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 @Arkadio_Gdansk , zarzucasz z oprysku i spłukujesz... tak jest prosty w obsłudze
Zdroja0 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Grzechotka 3/4 będzie tak wyglądała. Po rozsunięciu ma ok metra. Mogę ci jutro podesłać jak wygląda taki klucz. Tylko to nie jest klucz dynamometryczny. Ale nie widzę sensu posiadania takiego. Używany praktycznie codziennie przy samochodach ciężarowych. Firma triumf. @Birkhof
Arkadio_Gdansk Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 [mention=12404]Arkadio_Gdansk[/mention] , zarzucasz z oprysku i spłukujesz... tak jest prosty w obsłudze Dzięki śliczne.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
pablo15005 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Dobry deironizer do lakieru, cena/jakosc ?
mihau12 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 co polecacie do plastikow zewnetrznych? kilka elementow zaszlo mi na bialo po woskowaniu, fajnie jakby nie kosztowalo milionow
Birkhof Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Grzechotka 3/4 będzie tak wyglądała. Po rozsunięciu ma ok metra. Mogę ci jutro podesłać jak wygląda taki klucz. Używany praktycznie codziennie przy samochodach ciężarowych. Firma triumf. [mention=3124]Birkhof[/mention]Dziękuję.Chodzi mi głównie o przekrój rączki.Mam jakiś tani „łamak” i niestety trochę się wygina, a taki przekrój prostokątny da większą sztywność przy odkręcaniu (tutaj akurat klucz dynamometryczny: https://atmo.com.pl/pl/p/Klucz-dynamometryczny-12-60-350Nm/988)Dynamometrem nie bede odkręcał więc grzechotka jest wystarczająca.Edit: ten wygląda pancernie - http://www.triumftools.pl/Pokretlo-z-przegubem-3,4-x-1000mm-CRV-trzpien Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi