Gozdziu23 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Arkadio_Gdansk napisał: Panowie jaką prostą i niedroga powłokę najlepiej łatwą w nakładaniu polecicie do midnight blue hondy hr-v 2018r około 3k przebiegu. Myślę nad FX vision coating oraz o uniwersalnym MOONLIGHT bo tego mogę też na plastiki położyć a tych jest sporo. Chodzi o ekonomię i żeby poleżało około roku. Przebieg roczny 8-10k km. Macie jakieś propozycje? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Polece ci Can coata, o roku to zapomnji ale o 8 miesięcy jest realne, zaaplikujesz go na wszystko od plastików, felg po lakier i nawet boczne szyby jak bedziesz miał taką chętke. A od siebei Lufa pytanie jak Pany i Panewki rozmontować to cholerne P.A aby wymienić sitko ? bo chyba jestem na to za głupi nic sie nie chce odkręcić
Birkhof Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 A od siebei Lufa pytanie jak Pany i Panewki rozmontować to cholerne P.A aby wymienić sitko ? bo chyba jestem na to za głupi nic sie nie chce odkręcićKolega chyba rygrysss robił video o tym na YTWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gozdziu23 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 żeby to się tak łatwo chciało odkrecić jak na filmiku no cóż bede próbować
Kopersky Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 10 godzin temu, Lukasz-odkrywca napisał: Jaki kompresor wybrać do osuszania auta, napompowania kół, czasami także do przedmuchania pada? Może w przyszłości do tornadora... Cena max 700zł Powiem Ci, że miałem podobny problem rok temu, szukałem kompresora do 1000 zł i w tej cenia moim zdaniem nie ma nic co komfortowo uciągnie tronadora, ciągnie on dużo powietrza. Pozostaje zwiększyć lekko budżet i szukać chinola 100l butla z realna wydajnścią około 300-350l/min w cenie 1000-1500 zł. Markowe sprzęty, które pozwolą Ci komfortowo używać wymienionych przez Ciebie urządzeń to wydatek 2500+. Nie zwracaj uwagi ile wydajności podaje producent tylko szukaj w necie jak ludzie mierzą bo różnice są ogromne. 2
Kostek88 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Gozdziu23 napisał: żeby to się tak łatwo chciało odkrecić jak na filmiku no cóż bede próbować Kładziesz to na schodku, stajesz nogą, a kluczem odkręcasz, najłatwiej za pierwszym razem, łatwiej niż 2 kluczami, bo faktycznie dośc mocno potrafi być skręcone Sitka nie musisz wyciągać szczypcami jak na filmiku, bo może się zaklinować, wystarczy wypchnąć z drugiej strony śrubokrętem i właściwie tyle filozofii tam. Wymieniam co jakieś 2-3 miesiące to minuta roboty. 11 godzin temu, Lukasz-odkrywca napisał: Jaki kompresor wybrać do osuszania auta, napompowania kół, czasami także do przedmuchania pada? Może w przyszłości do tornadora... Cena max 700zł Żaden, chyba że jednorazowy 1
Balzac Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Toyota Yaris II mocne zabrudzenia z każdej strony drzwi. APC Koch 1:4 Ideal Vask 1:1, magiczna gąbka i schodzi bardzo słabo. Może ktoś przerabiał podobne elementy w Toyocie
jagmar Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Panowie... często przed woskiem lub NW lecicie panel/szybę Ipą... czystą IPĄ czy 50:50 rozrobiona z wodą ?
ghost Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 4 minuty temu, jagmar napisał: Panowie... często przed woskiem lub NW lecicie panel/szybę Ipą... czystą IPĄ czy 50:50 rozrobiona z wodą ? rozrobioną, pomijając nawet kwestie bezpieczeństwa, to rozrobiona wolniej paruje, dzięki temu lepiej się pracuje 1
alexander.p Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 rozrobioną, pomijając nawet kwestie bezpieczeństwa, to rozrobiona wolniej paruje, dzięki temu lepiej się pracujeA piłeś czysty spirytus ?! ;)Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 42 minuty temu, alexander.p napisał: A piłeś czysty spirytus ?! Co najwyżej spróbowałem bimbru wysokiej klasy Jednak lepiej mi idzie detailing niż picie
etrone Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Jaka tania maszynke rotacyjna polecicie do polerowania szyby ? Bede jej potrzebowal doslownie na 1 raz wiec chcialbym cos bardzo taniego...
D@ViD Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 23 minuty temu, etrone napisał: Jaka tania maszynke rotacyjna polecicie do polerowania szyby ? Bede jej potrzebowal doslownie na 1 raz wiec chcialbym cos bardzo taniego... K2 Masner 1
etrone Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Ale to jest DA ? Bo DA juz mam. Do szyby musi byc rotacja tak wogle czy da sie DA dobrze spolerowac szybe ?
Kubsonke Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Masner to rotacja Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
barto125 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 @etrone Jak chcesz to dobrze zrobić, tylko rotacja, DA nie nagrzeje tak szyby. 1
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 panie i panowie, który szampon RRC wybrać jako pierwszy, do testów zjadania wosków sam nie potrafię się określić
Adaszek96 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 panie i panowie, który szampon RRC wybrać jako pierwszy, do testów zjadania wosków:kox: sam nie potrafię się określićBierz najnowszy, może nie wyjdzie kolejna wersja
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Adaszek96 , ale kwaśny, czy ten co ma niby pH neutralne
Kubsonke Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 [mention=21741]Adaszek96[/mention] , ale kwaśny, czy ten co ma niby pH neutralneMam szampon od nich z pH neutralnym, jeszcze w tej starej butli i nic nie podjadał, chyba że w nowej formule coś się zmieniło.Do testów zjadaczy wziąłbym kwaśnegoWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Adaszek96 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ten winogronowy, który ma ponad 9 pH
ptck Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Polerka - będę robił to pierwszy raz i chce się upewnić jakie są kroki. Mycie > glinka > mycie > polerka > wosk?
Kubsonke Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Polerka - będę robił to pierwszy raz i chce się upewnić jakie są kroki. Mycie > glinka > mycie > polerka > wosk?Przed glinką zarzuć Tar&Glue i Deironizer, oraz po polerce warto myć, żeby resztki pasty wypłukać, ale kolejność dobra :) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
ptck Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 4 minuty temu, Kubsonke napisał: Przed glinką zarzuć Tar&Glue i Deironizer, oraz po polerce warto myć, żeby resztki pasty wypłukać, ale kolejność dobra Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Dzięki za odpowiedź ok, w tym wypadku: mycie > deironizer + tar&glue > spłukać i osuszyć > glinka > mycie > polerka > mycie >wosk ? Czy TAR&GLUE i deironizera można stosować na raz?
barto125 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @ptck Tak, najpierw TAR na suchy lakier, jak zacznie robić swoje możesz na to deironem popsikać
Rekomendowane odpowiedzi