Birkhof Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 27 minut temu, jerrry napisał: Czy ADBL APC używacie od razu czy rozrabiacie? Jeśli jednak tak to jakie stężenie użyć do mycia wnętrza (deska, progi) a w jakim do cześć zewnątrz auta (emblematy i inne zakamarki) - auto zadbane. A czytałeś etykietę? Masz tam wszystko napisane mistrzu jak zadbane to 1:25 Ci wystarczy
jerrry Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Czytałem ale wolałem spytać bo etykieta jedno - życie/doświadczenie drugie Wszystko jasne - dziękować za odpowiedź.
Fredi88 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 57 minut temu, jerrry napisał: Czy ADBL APC używacie od razu czy rozrabiacie? Jeśli jednak tak to jakie stężenie użyć do mycia wnętrza (deska, progi) a w jakim do cześć zewnątrz auta (emblematy i inne zakamarki) - auto zadbane. Serio tak ciężko przeczytać etykietę? Nawet jeśli jej nie masz to szybciej zajmuje wejście na stronę producenta niż napisanie posta.
Qlimaxss Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 @jerrry Jak juz się tak dopytujesz, i piszesz ze autko zadbane to na zewnątrz może być 1-10 . a wnętrze 1-20
Qlimaxss Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 @jerrry Proszę bardzo. Możesz dac później cynk czy dało radę i jesteś zadowolony
nerka123 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Pytanie apropo deironizacji, lepiej poradzi Sobie vampire czy iron od DM? Mam irona, ale bedzie to uzywane na samochodzie, ktory nigdy nie byl traktowany w ten sposob i nie chce pozniej namachac sie jak glupi glinka, chcialbym zeby srodek sciagnal maksymalnie duzo syfu. Na co postawic? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
kursien Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 @nerka123 Jeden i drugi będzie dobry do chemicznej deironizacji, jeśli bardzo chcesz się pozbyć opiłków z lakieru, to zawsze możesz powtórzyć aplikację 2 a nawet 3 razy
nerka123 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 @kursien w sumie racja, dzieki :D Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
lukasz_byd Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Czym się różni ADBL Vampire od Vampire Liquid ?
misz.czu Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Gęstością, czasem odparowania.
Arkeolowy Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 ma ktoś namiar na obudowy ozonatorów - może być "alledrogo"?
paperson Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @Arkeolowy pogadaj z @Donik
nerka123 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Witam, chce nalozyc wosk Jodido na samochod bez korekty. Chce zrobic pelna dekontaminacje i przeleciec auto glinka. Czarny lakier L041 z palety vw, ktory swoje lata swietnosci ma juz za Soba i wiadomo jest sporo rys, ale nie sa to glebokie rysy, raczej plytkie i powierzchowne. Czy jest jakies przeciw wskazanie by klasc wosk na taki bezkorekcyjny lakier? Czy glinka nie zrobi mi jeszcze wiekszego balaganu na lakierze niz jest obecnie? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
zibi-M Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 12 minut temu, nerka123 napisał: Witam, chce nalozyc wosk Jodido na samochod bez korekty. Chce zrobic pelna dekontaminacje i przeleciec auto glinka. Czarny lakier L041 z palety vw, ktory swoje lata swietnosci ma juz za Soba i wiadomo jest sporo rys, ale nie sa to glebokie rysy, raczej plytkie i powierzchowne. Czy jest jakies przeciw wskazanie by klasc wosk na taki bezkorekcyjny lakier? Czy glinka nie zrobi mi jeszcze wiekszego balaganu na lakierze niz jest obecnie? Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka Jak najbardziej sens jest, spektakularnego efektu nie osiągniesz bez efekty ale na pewno będzie lepiej niż teraz i lakier przynajmniej będzie zabezpieczony. Co do glinki to zawsze tworzy mikroryski, najważniejsze żeby miała dobry poślizg i często ją zagniataj. Jeśli jest chłodno to dobrze mieć np. słoik z ciepłą wodą i co jakiś czas ją wrzucać by zmiękła. 1
ghost Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 20 minut temu, nerka123 napisał: Czy glinka nie zrobi mi jeszcze wiekszego balaganu na lakierze niz jest obecnie? Zrobi. Glinka zawsze dołoży zarysowań. Mogą być mikro albo przy nieumiejętnym obchodzeniu większe. Dlatego w ostatnim filmie o woskach MX Nowicki glinka jest polecana przed korektą, która bałagan posprząta. W scenariuszu bez korekty mycie, dekontaminacja chemiczna, cleaner/aio i wosk. Na zmęczony lakier połóż dobry cleaner np Valet Pro Purple Passion/Prima Amigo/Autoglym Super resin polish i będziesz zachwycony jak dużo pomógł, oczywiście na ile to możliwe bez korekty.
Torbba Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Siema, potrzebuje ogarnąć auto do ślubu i w planie przejechać niebieskim korkiem 3M na to cleaner blit hamber i na to fusso 12miesiecy a po jednym dniu jak się wosk zwiąże to psiknac botoxem aby jeszcze podbić look i teraz pytanie czy psikania botoxem ma sens czy już nic nie wniesie ? Dodaje zdjęcie w jakim stanie mniej więcej jest lakier (przed zabiegami).
nerka123 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 @ghost czyli mowisz zeby w tym wypadku glinke odpuscic i zrobic dekontaminacje, cleaner i wosk? Nada sie black hole od pb? Czy raczej polecasz cos z tego co wymieniles? Czarny lakier.
YOBACK Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Panowie - czym doczyścić stare chromy w audi a6 c6? Są chropowate, mają taki białawy osad. Próbowałem już pastą do metalu, glinkowałem, w jednym miejscu nawet papierem ściernym. Myślałem, żeby spróbować kwasem - Tenzi Alux albo czymś podobnym.
Birkhof Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 4 minuty temu, YOBACK napisał: Panowie - czym doczyścić stare chromy w audi a6 c6? Są chropowate, mają taki białawy osad. Próbowałem już pastą do metalu, glinkowałem, w jednym miejscu nawet papierem ściernym. Myślałem, żeby spróbować kwasem - Tenzi Alux albo czymś podobnym. Wrzuć foto.
Zdroja0 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Lakier Hyundai do jakich należy? Twardy, średni, miękki? Jakąś propozycja one stepa z past kocha i padów nata?
Moderator Domel Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Teraz, Zdroja0 napisał: Jakąś propozycja one stepa zacznij Sonax'em 0406
Zdroja0 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Domel napisał: zacznij Sonax'em 0406 Z past kocha bo na takich pracuje. Nie zamierzam w chwili obecnej kupować pasty sonaxa. Ale dzięki.
Moderator Domel Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Zdroja0 napisał: Z past kocha bo na takich pracuje. No to nie rozumiem po co sie pytasz jak na nich już pracujesz... 3
Zdroja0 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Bo nie wiem czego się spodziewać. Napisalbyś że to miękki lakier to bym wiedział na co się nastawić. Napisalbyś że średni to już też bym mniej więcej wiedział czym działać. Dlatego się pytam .
Rekomendowane odpowiedzi