Michał126 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Temat rzeka: mycie silnika. Chcę to zrobić w celu usunięcia śladów oleju i znalezienia ewentualnych pozostałych wycieków. Wiem, że metody są różne, mnie jednak zależy na najskuteczniejszej. Cena chemii nie gra roli. Ma być bezpieczna. ADBL Green'gine? Może środek Würtha?
kerad Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Wam też ADBL PUFFY TOWEL przy praniu tak strasznie farbuje, że aż woda jest żółta? Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Michał126 Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 @kerad, przy pierwszym praniu zafarbował, potem już nic.
jushyn Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Pianownica Marolex 2000 czy 3000 ? Którą będzie trzeba mniej pompować ?
Pływak Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Pompować oba będzie trzeba tyle samo w tym sęk, ze jak weźmiesz 2000 i wlejesz np. 1,5l roztworu to będziesz co chwile musiał pompować bo masz mało miejsca na sprężone powietrze. Jak weźmiesz 3000 i nalejesz 1,5l to masz drugą połowę na powietrze pod ciśnieniem czyli raz się namachasz ale później oblecisz większa powierzchnie bez ciągłego pompowania.
Strus Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 6 godzin temu, zielkq napisał: 3) Soft99 Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic Tego bierz
CoolBreeze Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Pianownica Marolex 2000 czy 3000 ? Którą będzie trzeba mniej pompować ? W obydwu przypadkach się namachasz, ale w drugim na dłużej ciśnienia ci starczy. Dlatego postawiłem na 3000. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Stolaar Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Mam zrobionego marolexa 3000 i jak na budżetową pianownice może być, lecz tutaj ilości piany czy jej jakości nie ma co porównywać do tej z normalnej pianownicy pod karcher czy coś podobnego
Arkadio_Gdansk Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Panowie ktos mi.powie czy do wiader z castoramy pasują standardowe gritguardy? Np workstuff'a?Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 Temat rzeka: mycie silnika. Chcę to zrobić w celu usunięcia śladów oleju i znalezienia ewentualnych pozostałych wycieków. Wiem, że metody są różne, mnie jednak zależy na najskuteczniejszej. Cena chemii nie gra roli. Ma być bezpieczna. ADBL Green'gine? Może środek Würtha?Ja u siebie robiłem raz, surfexem - udało sie, nic nie popsuło - doświadczenia z innymi preparatami nie miałem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
S3ci0r Opublikowano 30 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2018 ja silnik myłem tenzi truck cleanem extra 1:2-1:3
Tommy Lee Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 @Arkadio_Gdansk Nie nie pasują, mają trochę za dużą średnicę. Mam wiadra z Casto i do nich używam regulowanego GG - Scratch Shield.
Arkadio_Gdansk Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 [mention=12404]Arkadio_Gdansk[/mention] Nie nie pasują, mają trochę za dużą średnicę. Mam wiadra z Casto i do nich używam regulowanego GG - Scratch Shield.Dzieki śliczne za pomoc.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
smerf91 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 9 godzin temu, Arkadio_Gdansk napisał: czy do wiader z castoramy pasują standardowe gritguardy? Ja używam Monster Shine Grit Shield i pasują idealnie
Tommy Lee Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Miałem zwykłego GG i nie dochodził do dna, jaką średnicę ma ten Monster Shine?
rapmen93 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 W dniu 30.07.2018 o 15:06, Grzechu23 napisał: Do wyczyszczenia głownie jasna podsufitka Shiny Garage Extra Dry czy ExceDe Encapsulator Cleaner ? Wypróbuj sobie ADBL Bonnet, bardzo fajnie działa.
Arkeolowy Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 2 minuty temu, rapmen93 napisał: ADBL Bonnet Po tym środku stwierdziłem, że już nic nie kupuje ADBL ( TU NIE MA PRZYPADKÓW ). Już ostatnio po BlackWater dostałem szału, ale teraz jak cała butelka się wgniotła i było to samo z atomizerem to idzie na giełdę. Tak na marginesie Maxifii Soap Free jest mocniejszy pięciokrotnie 1
rapmen93 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 14 minut temu, Arkeolowy napisał: Po tym środku stwierdziłem, że już nic nie kupuje ADBL ( TU NIE MA PRZYPADKÓW ). Już ostatnio po BlackWater dostałem szału, ale teraz jak cała butelka się wgniotła i było to samo z atomizerem to idzie na giełdę. Tak na marginesie Maxifii Soap Free jest mocniejszy pięciokrotnie No cóż... Mi dywaniki ładnie odświeżył. Nie przeczę, że mogło się coś takiego Tobie stać. Pytanie - nie kupujesz już więcej, bo słabe czy ze względu na opakowania?
misz.czu Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Czy do czyszczenia słupków "A" obszytych materiałem używacie płynu do bonnetowania? A może wystarczy APC?
smerf91 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 12 godzin temu, Tommy Lee napisał: Miałem zwykłego GG i nie dochodził do dna, jaką średnicę ma ten Monster Shine? Według producenta średnica 26cm. Ja osobiście nie mierzyłem ale do moich wiader z castoramy wchodzi idealnie
Grzechu23 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 6 godzin temu, rapmen93 napisał: Wypróbuj sobie ADBL Bonnet, bardzo fajnie działa. Dzięki, ale Extra Dry już zakupione. Myślałem o Bonnecie, ale adbl to gotowy produkt, a SG to koncentrat który bardziej mi odpowiada. Wydajność również na korzyść SG.
Gesiu_15 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 @Grzechu23 juz mam kawałek Extra Dry i powiem Ci że dla mnie środek robi duża robotę , ładnie delikatne zabrudzenia w stężeniu 1:10 . Ma świetny świeży intensywny zapach Extra Dry się lepiej pieni w porówaniu do Encapulatora którego również lubię
lamo Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Proszę Was o odpowiedź, czy po glinkowaniu należy bezwzględnie umyć auto, czy można od razu woskować?
Malinek Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2018 Godzinę temu, lamo napisał: Proszę Was o odpowiedź, czy po glinkowaniu należy bezwzględnie umyć auto, czy można od razu woskować? Umyj, umyj Godzinę temu, lamo napisał:
dyno96 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Witam Mam zamiar położyć PB Black Hole i do tego King of Gloss’a, czy przed BH muszę użyć cleaner’a czy samo odtłuszczenie lakieru wystarczy?
Rekomendowane odpowiedzi