D@ViD Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 a co do szkoleń finansowanych Z UP mam pytanie. Czy jak mam obecnie zatrudnienie, ale chciałbym takie szkolenie zrobić i skorzystać z dofinansowania, to czy Urząd pracy mi do dofinansuję? Czy muszę być bezrobotny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @david2888 jeśli z UP, to raczej musisz się w obecnej firmie zwolnić . U mnie mają programy dedykowane tylko dla bezrobotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Panowie coś sensownego i trwałego na uszczelki drzwi. Bo dziś mi wszystkie co do jednej przymarzly i miałem problem żeby auto otworzyć. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @Patryk14 najszybciej i dobrze, to silikon do uszczelek z aplikatorem Sonaxa. Kupisz prawie na każdej stacji, autolandzie, Kauflandzie, itp. Mam i przez całą zimę brak problemów z uszczelkami. Na szybko dobry patent, to dressing do opon. Połóż oszczędnie lub przejrzyj po mf, żeby uszczelki nie były tłuste. Szkoda kurtki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A czy ktoś używał silikonu do uszczelek turtle wax?I pytanie z innej beczki czy w taptalku można kogoś oznaczyć bez cytowanie całości postu? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 A ja polecam siilkon w sprayu - WURTH SILIKON SPRAY https://eshop.wurth.pl/Silikon-w-sprayu-SILIKON-SPRAY-500ML/0893221.sku/pl/PL/PLN/?gclid=Cj0KCQiAtJbTBRDkARIsAIA0a5N-5wJ48J7DBNASEolHWxgL65YiPcnK77Pi9TBDb3ewcLhFUpCiei0aAre0EALw_wcB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk14 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wurth ten silikon widziałem dużo razy już się przewija. Pryskasz go na fibre czy bezpośrednio na uszczelke? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @Patryk14 Przykładam fibrę od spodu do uszczelki (żeby nic nie bryzgało dookoła) i pryskam delikatnie. Potem przecieram MF. Tam gdzie nie mogę spryskać to na MF i przecieram. Ja by raz taki zabieg zrobiłem przed zimą , w listopadzie. Spokój mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hep Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Cześć, jak użyć cleanera do lakieru maszynowo, żeby nie zrobić krzywdy lakierowi? Jaki pad? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 22 minuty temu, Hep napisał: Cześć, jak użyć cleanera do lakieru maszynowo, żeby nie zrobić krzywdy lakierowi? Jaki pad? Ja bym proponował pad do finishu ewentualnie do polishu, na pewno nie twardy no i wypracować do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
canta8 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 W dniu 22.01.2018 o 12:33, wojciechch napisał: Szukam kleju do przyklejenia uchwytu na bilet parkingowy do przedniej szyby, musiałem odkleić i teraz ciężko mi to z powrotem zamontować, używałem taśmy dwustronnej 3M ale odpadło, również kleju Bostik przeźroczyste kropki, ale nie dało rady. Oryginalnie uchwyt trzymał się latami na kleju przeźroczystym, lekko gumowatym i nie zasychającym i szukam co to mogło być. Dzięki z góry za odpowiedzi. Idź do firmy,która zajmuje się klejeniem szyb samochodowych.Dadzą Ci trochę na palcu,bo przecież niewiele trzeba. Tylko przymierz dokładnie, bo ten klej to mocarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 23 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Klej do szyb to sie nazywa tyle ze jest czarny a nie przezroczysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUMAL Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 W dniu 22.01.2018 o 12:33, wojciechch napisał: Szukam kleju do przyklejenia uchwytu na bilet parkingowy do przedniej szyby, musiałem odkleić i teraz ciężko mi to z powrotem zamontować, używałem taśmy dwustronnej 3M ale odpadło, również kleju Bostik przeźroczyste kropki, ale nie dało rady. Oryginalnie uchwyt trzymał się latami na kleju przeźroczystym, lekko gumowatym i nie zasychającym i szukam co to mogło być. Dzięki z góry za odpowiedzi. Jeśli mogę Ci zaproponować coś do przyklejenia to: 1 Płatki klejące dwustronne Tesa - przeźroczyste 2 Taśma dwustronna Tesa - przeźroczysta 2 Silikon do akwarium i szkła Sądzę że któraś z tych opcji powinna się sprawdzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek96 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Cześć. Czy ktoś spotkał się z tego typu politurą? Wygląda trochę jak politura do zabezpieczania mebli drewnianych 15:03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 13 godzin temu, Patryk14 napisał: A czy ktoś używał silikonu do uszczelek turtle wax Mam, używam, i przymarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ipkol Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Poleci ktoś kogoś/lakiernika w okolicach trójmiasta, który porobi mi zaprawki na masce (a przede wszystkim nie pogardzi takim drobnym zleceniem bo już od dwóch się odbiłem) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz65 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Panowie, istnieje coś na plastiki wewnętrzne oprócz dressingu ? np. jakaś powłoka ceramiczna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StudioPorzadku Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Czy średnica wewnętrzna i długość węża pneumatycznego pod Tornado ma znaczenie? Czy długość 20m, średnica wew. 6mm jest ok? Czy 10mm jest ok? a może to nie ma znaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsjackdan Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @Ipkol Z tego co się orientuje, to w branży mają teraz tyle roboty, że nie opłaca im się brać takich zleceń, ja jak umawiam swoje auto do blacharza i lakiernika to conajmniej 1 msc czasu. Jak znajdziesz kogoś kto ci to zrobi, to zastanów się 2 razy czy nie odwali ci jakiejś fuszerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @StudioPorzadku 10mm to minimum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarni Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 A próbował ktoś z Was ugryźć temat polerowanie takiej o tacki ociekaczem? https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/515bfa94a869b794 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @jarni pasta do metalu i bawełnianą szmatka. Moze byc autosol moze byc mothers, megs obojetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 16 godzin temu, Mateusz65 napisał: Panowie, istnieje coś na plastiki wewnętrzne oprócz dressingu ? np. jakaś powłoka ceramiczna ? A po co? Uwierz mi że dressingi są wystarczające a nawet qd do wnętrza. Ostatnio coraz więcej się spotyka ludzi niezadowolonymi z efektu zaaplikowania powłoki na skórzane fotele w ich samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alu. Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Witam, jaka jest minimalna temperatura wymagana do korekty lakieru oraz nalozenia powloki max protect uncr? Nie mam ogrzewanego garażu, a chciałbym to zrobić, aktualne temperatury u mnie to około 0-5C. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 @Alu. Daj sobie teraz spokój, przy takiej temperaturze nie robi się wygodnie. Będziesz marznął i starał sie zrobić jak najszybciej czyli nie dokładnie. A co do powłoki to również bym nie aplikował przy takiej temperaturze. Z tego co pamietam to kiedyś pisali że od 5 do 15stopni się łatwo aplikuje UNC-R. Ale teraz jest zmieniona forma i nawet przy 20 stopniach nie stanowi to problemu. Poczekaj do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi