Eidos71 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 7 godzin temu, Berd napisał: Na początek przygody z Zymolem znakomity. Z autopsji wiem, że po spróbowaniu Carbona nabierzesz ochoty na inne Zymole Są różne gusta. Przygodę z woskami Zymola od Carbona zacząłem i na Carbonie (póki co) tą przygodę zatrzymałem. Stwierdziłem, że za pieniądze, jakie muszę wydać na woski Zymola, mogę nabyć co najmniej tak samo dobre (albo i lepsze pod względem trwałości i efektu), a tańsze woski innych producentów. Po prostu - wg mnie woski Zymol'a są zbyt drogie w stosunku do tego, co sobą reprezentują... A za opakowanie i etykietę, oraz zadowolenie, że na lakierze "siedzi" Zymol nie chcę przepłacać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @sT3VE zależy jaki masz atomizer. Ostatnio na średnio oszczędnym atomizerze poszło mi ok. 200 ml na średniej wielkości kombi @szox z bawełnianym aplikatorem masz dobry pomysł. Dobrze współpracuje z CGP. Uważaj tylko na strukturalne plastiki przy szybach, bo lubi on tam zostać. Potem ciężko czymkolwiek w te ciasne zakamarki dotrzeć. W zasadzie jak przepucuję szybę, to go od razu docieram gdyż dość szybko odparowuje. Wolę docierać lekko niedoschnięty, gdyż jak wyschnie, to pyli na plastiki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursien Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Arkeolowy @zawisza Ja w sobotę pryskałem 1:20 KOCH GS i wszystko pięknie schodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Panowie, nie wiedziałem gdzie z tym pytaniem uderzyć, to walę tutaj Otóż, chciałbym się dowiedzieć czy wiecie moze jakieś firmy robią szkolenia z "Detailingu Wnętrza" ale które mogą być finansowane przez Urząd Pracy ? Najchętniej to chciałbym gdzieś w Gdańsku, jeśli oczywiście jakieś firmy to robią. ? Oraz nie muszą być indywidualne ale np. dla 2-3 osób ? Ps. Mogą być nawet z renowacji skór i współfinansowane chociaż do 80% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Witajcie! Stoję przed zakupem nowych padów polerskich i nie wiem na jaką firmę się zdecydować. Rozmyślam nad NATem i Detailing Mafią. Które są lepsze w Waszej opinii i dlaczego? A może inne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Kozaa ciezko odpowiedzieć na takie pytanie bo jedni wola royal a inni naty a jeszcze inni co innego Ja uzywam z firmy NAT ale mam tez royal i inne. Tyle ze najczesciej uzywam z NATa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Domyślam się dlatego ciekawią mnie Wasze subiektywne odczucia co do efektów i wygody pracy nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 12 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 @Kozaa przezwyczailem sie do NATa znam ich pady, twardosci(kolorami) itd i dlatego po nie siegam co do innych firm to mam uzywalem ale jakos nata mi pasuja i nie kombinuje no ale niech sie wypowiedzią tez inni z wiekszym doświadczeniem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 9 minut temu, Kozaa napisał: NATem i Detailing Mafią. polecam obydwie firmy Z resztą pierwsza tez robi dla drugiej Ale np DM ,ma rewelacyjne zdolności czyszczące. Wystarczy za nużyc w wodzie i pasta sama wypływa Zrobię filmik kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ooo ta cecha mi się podoba. 1 minutę temu, Domel napisał: Zrobię filmik kiedy Byłoby super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 1 godzinę temu, Domel napisał: polecam obydwie firmy Z resztą pierwsza tez robi dla drugiej Dobrze wiedzieć, dzięki za info, nawet nie zwróciłem uwagi NAT i Detailing Mafia mają jedna delikatnie inne założenia produktowe. Pierwsza kwestia to rozmiar dla talerza/rzepów 125 NAT oferuje 135 i 150 DM oferuje 142 Druga kwestia to budowa konkretnych modeli Np średni (zaryzykowałbym stwierdzenie najbardziej popularny) żółty NAT ma budowę zamknięto komorową. Podobnie jak miękki czerwony. Natomiast cała linia DM Power (droższa) ma konstrukcję otwarto komórkową, w tym żółty średni. Linia standardowa DM żółte i czerwone ma zamknięte tak jak u NAT. @Kozaa Mam też jakieś Royal Padsy, Flexipads itd... używając ich hobbystycznie trudno mi nawet porównać ich żywotność. Jest kilkadziesiat innych firm produkujących pady. Ciężko wyłonić zwycięzcę Poglądowo tabelka z opisem produktów NAT: Detailing Mafia linia standard: Royal: Żeby nie przyzwyczajać się do kolorystyki, każda marka ma swoją, Lake Country: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalB Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Czy pady na wiertarkę 25-30mm mają zastosowanie, czy nie ma sensu wydawać na nie pieniędzy?Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 To jak już jesteśmy w temacie padów to używał ktoś Royal One Step? Watro kupić właśnie do szybkiego one stepu pastami ADBL lub Manzerny? Czy lepiej podzielić prace na dwa etapy np. pad medium i fininsh? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @smerf91 ADBL nie ma past, tylko AIO (z resztą słabe na tle konkurencji). Ja robiłem ostatnio maskę (twardy lakier BMW) na próbę Sonax'em EX 04/06 padem Royal One Step i wyszło bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 41 minut temu, smerf91 napisał: To jak już jesteśmy w temacie padów to używał ktoś Royal One Step? Watro kupić właśnie do szybkiego one stepu pastami ADBL lub Manzerny? Czy lepiej podzielić prace na dwa etapy np. pad medium i fininsh? Tak używałem pomarańczowego royala one step, osoba, której machnąłem była zadowolona. Tym bardziej, że za darmo Natomiast gdybym miał więcej czasu to wbrałbym 2 etapy polish na średnim + finish na miękkim. Cutting był zbędny. Często jakość wykończenia one step jest zadowalająca. Natomiast robiąc zgidnie ze sztuką i dodając etapy możesz osiągnąć odrobinę więcej połysku, np polish/one step sonaxem wypada następująco z pastami finishowymi, patrz temat: ADBL nie robi past polerskich. (jeszcze?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Godzinę temu, zdanek napisał: @smerf91 ADBL nie ma past, tylko AIO To że nie robią past polerskich to wiem. Pisząc pasta ADBL i Manzerna miałem na myśli produkty AIO tych producentów. Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Mieszanie ze sobą preparatów do prewashu ma sens? Przykładowo chce zrobić prewash czymś mocniejszym typu Koch GS, ale żeby przyjemniej się pracowało to chcę dodać jeszcze pianę White Bear, bo ma fajny zapach. Czy taki prewash poza względami zapachowymi podziała jakoś lepiej na syf? Ewentualnie dodać jeszcze inne środki np Pink APC i taka mikstura spianowac auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 19 minut temu, rapmen93 napisał: ma sens? Testuj i opisz wrażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @powalla no dobra podsunales mi pomysł na test tylko nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Pół auta Kochem, a pół mieszanką? Zastanawia mnie czy dodanie czegoś do Kocha nie osłabi jego działania i w konsekwencji nie wyjdzie słabsze domywanie, bo sam jako prewash spisuje się świetnie. Stay tuned Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @rapmen93 dodalem kiedys yeti do sg citrus oil. Domylo to samo co sam citrus tyle ze ladnie pachnialo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @BiałyGTi dobrze wiedzieć. Nie jestem majstrem z chemii, głównie chodzi mi o różne pH roztworów, czy jak się to pomiesza plus do tego woda, to czy nie wyjdzie z tego jakiś miszmasz. Szczerze mówiąc nie wiem jak się zlicza ph. Chyba trochę bardziej zaglebie się w ten temat, potestuje różne warianty i dam znać na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Mamy kogoś ze Stargardu z forum? Stoi tam Sonata III gen na sprzedaż i bym zapłacił żeby ktoś ją swoim okiem obejrzał, bo z Bydgoszczy trochę mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ostatnio rzuciła mi się w oczy usługa WODOROWANIA silnika, studia detailingowe taka proponują. Spotkaliście się z tym? Ktoś wie czy ma to w ogóle sens? Niby wodorowanie usuwa nagar z silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Panowie i Panie. Będę aplikował CarPro Dluxa na przednie reflektory. Pytanie o czas schnięcia i minimalną temp. nie chciałbym narobić jakiś mazów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Stycznia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 2 godziny temu, grabek246 napisał: Panowie i Panie. Będę aplikował CarPro Dluxa na przednie reflektory. Pytanie o czas schnięcia i minimalną temp. nie chciałbym narobić jakiś mazów Tem ok 15 st najlepiej i ok 10 do 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi