xadamx Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 36 minut temu, imola33 napisał(a): u mnie ultra glaco 13 albo 14 miesięcy na przedniej. Ile km zrobiłeś przez ten czas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @xadamx Nie mam pojęcia... Strzelam, że 20k+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Czy po użyciu ADBL T&G Remover wystarczy karoserię dobrze wypłukać i będzie ok czy trzeba myć? Pytam ponieważ niedawno myłem auto ręcznie (zarzucony Sapphire), ogólnie jest czyste tylko trochę przykurzone (stało w garażu) a jak trzeba myć ponownie to muszę na razie odpuścić sobie akcje z T&G jak bez ponownego mycia to na bezdotyku bym sobie ogarnął sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @Saczi soft99 albo prostaff. i nawet jak po 5-6 miesiącach padnie to niedużym nakładem pracy położysz ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @daniel23584 dLa pewności lepiej jest umyć, a już na pewno porządnie spłukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Czy po użyciu ADBL T&G Remover wystarczy karoserię dobrze wypłukać i będzie ok czy trzeba myć? Pytam ponieważ niedawno myłem auto ręcznie (zarzucony Sapphire), ogólnie jest czyste tylko trochę przykurzone (stało w garażu) a jak trzeba myć ponownie to muszę na razie odpuścić sobie akcje z T&G jak bez ponownego mycia to na bezdotyku bym sobie ogarnął sprawę Nie podjąłbym się t&g bez umycia auta po użyciu, można zrobić duże bubu szczególnie na nielakierowanych plastikach.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Poza tym T&G jest tłuste, więc na pewno nie zejdzie od płukania zimna wodą Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 3 godziny temu, daniel23584 napisał(a): Czy po użyciu ADBL T&G Remover wystarczy karoserię dobrze wypłukać i będzie ok czy trzeba myć? Pytam ponieważ niedawno myłem auto ręcznie (zarzucony Sapphire), ogólnie jest czyste tylko trochę przykurzone (stało w garażu) a jak trzeba myć ponownie to muszę na razie odpuścić sobie akcje z T&G jak bez ponownego mycia to na bezdotyku bym sobie ogarnął sprawę Myć czymś co odtłuści. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca Zdecydowanie powierzchnię po T&G potraktować zasadowym opryskiem. Moje pytanie w sumie też w temacie zasadowych oprysków. Chciałbym wykorzystać stare zapasy standardowego APC od @ADBL w charakterze oprysku wstępnego na mocniej usyfiony lakier. Ktoś próbował? Od jakiego stężenia wyjść? Myślę coś między 1:10-1:20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca @Mr.Wolf spokojnie możesz wykorzystać. Zacznij od mniejszego stężenia i sprawdź czy jest ono wystarczające. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca A ja dla odmiany powiem, że zdarzało mi się zarzucić t&g na auto, solidnie spłukać i wytrzeć do sucha bez ponownego mycia. Nigdy mi to szkód nie narobiło. Jednak dla świętego spokoju lepiej użyć jakiś oprysk albo chociaż pianę. Robił ktoś kiedyś oprysk z ludwika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel23584 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca A no właśnie, jak po T&G zamiast samej wody użyję mikroproszek lub narzucę pianę to będzie ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saczi Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca @CarlosBlack, ultra glaco już siedzi na 2 kompletach szyb. Znajoma aplikacja, wiadomo co i jak. Temat z9jej strony zamknięty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Szukam poślizgu do użytku z clay blockiem, ale tutaj mały haczyk - nie chcę by po jego użyciu pojawiało się hydro. Ten efekt przy odgruzowywaniu po zimie, a przed właściwym zabezpieczeniem lakieru nie jest mi do niczego potrzebny. Będzie tylko więcej roboty przy jałowieniu powierzchni. Macie coś sprawdzonego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Szampon plus woda Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Z doświadczenia jednak stwierdzam, że dedykowany poślizg sprawdza się lepiej i daje większy margines bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Nowik poleca w najnowszym filmie z Innovacar 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny05 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca Cześć Pacjent Mitsubishi Colt czerwień Środek ADBL APC PRO 1:10 Powstały białe zacieki na lakierze, nie widać dobrze, trzeba się przyjrzeć, aby je zobaczyć, podejrzewam, że odrobinę za długo trzymałem APC na lakierze. Czym to usunąć? Mieliście podobnie? Oczywiście próbowałem to usunąć ale mycie szamponem nie pomaga, proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Oczyść porządnie lakier i wleć na maszynie z lekkościernym cleanerem lub pastą finishową. Ręcznie pewnie też się da, ale szkoda czasu i rąk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca @AndrewZS nie umniejszam wiedzy Nowika, ale on poleca tę firmę, która obecnie mu płaci 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca @imola33 wiadomix, ale akurat w tym temacie podkreślał, że poślizg jest bez hydro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Oglądałem ten film i spoko to wyglądało. Od siebie dodam po poszukiwaniu w sieci, że tak samo zachowuje się Immolube/Clay Lube od CarPro. Dobre smarowanie bez ładowania polimerów/wosków na lakier. Muszę uzupełnić arsenał o coś kwasowego do osadów mineralnych. Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca Aqua Sour APCWysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2 godziny temu, Mr.Wolf napisał(a): Muszę uzupełnić arsenał o coś kwasowego do osadów mineralnych. Co polecacie? A ja powiem Cleantech Clean Wheel 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiolek1204 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2 godziny temu, Mr.Wolf napisał(a): Muszę uzupełnić arsenał o coś kwasowego do osadów mineralnych. Co polecacie? PURE CHEMIE WSR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi