Moderator Streat Opublikowano 19 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 @Tomas-sg na Ciebie to zawsze mozna liczyc 2 minuty temu, Eidos71 napisał: Ktoś (na pewno z forum) był szybszy... też mi sie tak wydaje ale płakać nie bede
Eidos71 Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2021 1 godzinę temu, Streat napisał: też mi sie tak wydaje ale płakać nie bede Na pewno niedługo znowu gdzieś będzie dostępny. Jest nadal w produkcji, sporo sklepów ma tego producenta w ofercie, a z Niemiec dostawa jest szybsza, niż z UK.
KUBA46 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 Dzisiaj odemnie skromna opinie Gyeon Tire. Odkąd zaczynałem Gyeon był na topie jeśli chodzi o dressing. Każdy chwalił, polecał. Jakoś przez te kilka lat nie było okazji do zakupu. W końcu go kupiłem. Paczka rozpakowana specjalne miejsce na półce zajęte- tak żeby każdy widział, że byle czym nie smaruje. Uczucie „mam w końcu top of the top”. Pierwsza aplikacja no i tak średnio bym powiedział, druga podobnie. Tak, więc produkt, który nieomalże był moim „guru” w tej kategorii okazał się przeciętnym produktem. Sama aplikacja nie jest zła, ale też niczym się nie wyróżnia. Efekt po jak dla mnie super ni to satyna ni połysk. Natomiast klejenie kurzu i chlapanie po aplikacji(nigdy nie przecierałem fibrą opon i nie zamierzam) ogromny minus.
Bapko Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 [mention]KUBA46 [/mention] mówisz o tym?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bapko Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 @Bapko tak. Ciekawe jak on się ma do Gyeon expressa
Moderator Streat Opublikowano 26 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 @KUBA46 widze ze mamy podobnie jeżeli chodzi o dressing geyona, też zakupiłem ostatnio ale jeszcze nie przetesotwałem. Podobnie jak Ty uważałem go za takiego top wśród wszystkich marek ale jeżeli tak bedzie chlapac... długo auto stało po aplikacji?
Eidos71 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 4 godziny temu, KUBA46 napisał: Natomiast klejenie kurzu i chlapanie po aplikacji(nigdy nie przecierałem fibrą opon i nie zamierzam) ogromny minus. Pierwsza sprawa: ten dressing trzeba aplikować oszczędnie (nie twierdzę, że aplikowałeś "na bogato"), a sprawa druga: dressing musi mieć czas, aby się wchłonąć i podeschnąć, lub dobrze jest lekko podgrzać go po aplikacji opalarką, lub nawet suszarką do włosów. Wtedy pokaże swoje zalety i nie będzie chlapał (a dodatkowo nie będzie trzeba czekać po aplikacji na użycie auta).
KUBA46 Opublikowano 26 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2021 @Streat @Eidos71 stał całą noc w garażu po aplikacji. Jeśli chodzi o aplikację to zazwyczaj jestem bardzo oszczędny.
vwiater Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @KUBA46 jakiego używasz na co dzien przed tym Gyeon? bo pewnie ten wczesniejszy polecasz, a jestem na kupnie czegos
KUBA46 Opublikowano 27 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2021 @vwiater B2B Polymer od Shiny Garage na zmianę z CarPro Perl.
KUBA46 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Aktualizacja Gyeon Tire. Zaczynamy powoli się lubić... Gyeon wymaga odstania w garażu. Najlepiej koło 24h. Nie jest to dressing na szybko. Efekt wykończenia nie zmienia się nawet po 2 tygodniach(ok. 150km). 2
Strus Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Ja się bardzo polubiłem z Binder Ultimate Tire Coating Wax Detail BW
Tomek1419 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Obecnie używam SG polimetr ale kończy się powoli i chyba właśnie zmienię na tego bindera albo FX. Ktoś robił porównanie tych dwóch dressingów? Opony na jakie będę aplikował to CONTI premium contact 6 oraz Hankook kinergy eco2. A wiem że opona je jest równa drugiej. Na każdej oponie jest inny efekt.
peciu Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2021 @Tomek1419 co byś nie wybrał binder czy fx będziesz zadowolony 1
RoBerTo91 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Ja z FX jestem mega zadowolony , super wygląd , mega wydajny produkt , nie śmierdzi , mój nr.1
peciu Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @Tomek1419 tak FX się prezentuje 4
PROPER Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Cześć. Ja też korzystam z SG Polymer ale potrzebuję tez coś z szybką aplikacją - z atomizerem. Czy dobrze widzę ze najlepiej wybrać FX Protect? Trochę mnie nie było i skończyłem na Black Mambie wiedzę
ktm950 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @PROPER jeśli brak zapachu nie ma dla Ciebie dużego znaczenia - to polecam Carpro Perla w rozcieńczeniu 1:4. Od lat to mój ulubiony dressing i patrząc na cenę po rozcieńczeniu nic go już chyba nie pobije. Bardzo mocno przyciemnia i daje fajny satynowy wygląd.
PROPER Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 1 perl : 4 woda demineralizowana? Da się to używać z atomizerem?
MMCzysci Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Si, da się, natomiast 1:4 to raczej dość delikatna satyna. Z 1:4 i 1:3 przerzucilem się na nierozcienczony (foto) i moim zdaniem daje fajniejsze wykończenie - wtedy faktycznie jest mocno czarny z konkretną satyną. Mówię o oponach, bo na plastiku 1:3 sprawdza się faktycznie dobrze, natomiast relatywnie krótko pozostaje efekt intensywnego przyciemniania, choć ślad ingerencji w tworzywo widoczny jest przez jakiś czas. Gęstszy również lepiej się rozprowadza. Myślę, że 1:1 też byłby OK.
Moderator Streat Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 7 minut temu, MMCzysci napisał: Myślę, że 1:1 też byłby OK. uzywam 1:1 z atomizerem i naprawde fajna satyna i fajnie sie rozporwadza po oponie 1
KUBA46 Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 @PROPER jak lubisz Polymera to świetnym uzupełnieniem będzie Coco Tire Booster.
maciek-drummer Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Za namową Kolegi @D@ViD kupiłem dressing FX i stał się on moim ulubionym, a na półce stoją jeszcze Black mamba, b2b polymer, dark od FW i Coco 1
PROPER Opublikowano 7 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2021 No to dzięki. Dalej nic nie wiem Kusi mnie Fx i Perl ale wygrywa FX bo jest gotowcem z atomizerem. Jest coś wygodniejszego pod kątem higieny, uzytkowania i czystości przechowywania niż work stuff clean hands?
Rekomendowane odpowiedzi