Lukaso Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Dobra tam cały czas coś nowego wychodzi, w detailingu co chwila nowe gadżety są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Jak się rozglądałem za MF dla siebie, to przekopałem się przez ostatnie kilkaset postów i pootwierałem polecane linki. Zrobiłem selekcję cena/jakość i kupiłem to co uznałem za słuszne.W większości przypadków wzrost ceny nie idzie w parze z jakością produktu, więc opinie innych były bardzo cenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @RoBee wrzuć tu jakieś swoje perełki. Ja też ciągle szukam testuje i wynajduje nowe fibry żeby było tanio i dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @RoBee wrzuć tu jakieś swoje perełki. Ja też ciągle szukam testuje i wynajduje nowe fibry żeby było tanio i dobrze. Nie chce mi się kopać w historii. Takie mam z Ali:https://a.aliexpress.com/_dS5wmxASą świetne i pewnie już się tu pojawiały. Teraz widzę, że cena za 3pak podskoczyła o $2 i... chyba już za drogo.Z fibrami z AE powoli robi się tak, że nie opłaca się ich kupywać, bo wychodzą drożej niż rodzimych producentów (np. Work Stuff). Do tego czas oczekiwania na wysyłkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 @RoBee cena bez jakiejś rewelacji, można coś podobnego na miejscu w Polsce spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 20 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 10 godzin temu, RoBee napisał: Nie chce mi się kopać w historii. Takie mam z Ali:https://a.aliexpress.com/_dS5wmxA Są świetne i pewnie już się tu pojawiały. Teraz widzę, że cena za 3pak podskoczyła o $2 i... chyba już za drogo. Z fibrami z AE powoli robi się tak, że nie opłaca się ich kupywać, bo wychodzą drożej niż rodzimych producentów (np. Work Stuff). Do tego czas oczekiwania na wysyłkę... To jest to samo co ja kupiłem na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 To jest to samo co ja kupiłem na allegroZmierz, zważ, chętnie to potwierdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @RoBee Więc tak - rozmiar mojej to 38x45cm, waga według mojej wagi kuchennej to 159g. Nawet szwy i obszycie są takie same. Są różne wersje kolorystyczne, ale według mnie to ten sam produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoBee Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @powerf rozmiar moich taki sam, waga mniejsza. Dasz link do Allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @RoBee kilkanaście postów wcześniej w tym temacie wklejalem screena z aukcji na której kupowałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bac Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Co sądzicie o tych fibrach z casto? https://www.castorama.pl/scierki-z-mikrofibry-5-szt-id-1102897.html Do nakładania QD się nadadzą? Do czego ewentualnie jeszcze Można ich użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Do wycierania uszczelek bo potem lecą do kosza. To jest coś podobnego co dodają do pączek w sklepach no wydaje się być bardzo cienkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PPatryk Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Jak wyżej, ewentualnie do zbierania APC w środku ale to zejdzie paczka na jedno czyszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 3 godziny temu, Bac napisał: Co sądzicie o tych fibrach z casto? https://www.castorama.pl/scierki-z-mikrofibry-5-szt-id-1102897.html Do nakładania QD się nadadzą? Do czego ewentualnie jeszcze Można ich użyć? Takie same fibry można kupić z Dealz i Pepco po 5-6 zł za komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 A wiecie że fibry z obszyciami można bez najmniejszego problemu pozbawić krawędzi i uzyskać bezkrawędziowe które się nie rzępią? Wystarczy nożyk do tapet, odcinacie wszystkie krawędzie tak z 1mm od obszycia, potem intensywnie strzepujecie aby resztki które mają odpaść odpadły, a potem je pierzecie - normalnie, tak jak pierzecie brudne fibry, z dodatkiem octu przy płukaniu. Po pierwszym myciu fibry praktycznie już w ogóle nie pylą, a po drugim to już w ogóle. Zrobiłem w ten sposób dziesiątki fibr, po obcięciu, dokładnym strzepaniu i następnym ich wypraniu są gotowe do użycia. Polecam spróbować. Nieprawdą jest że w taki sposób obcięte fibry będą się rzępić cały czas - NIE BĘDĄ - po prostu musi odpaść to, co obcięliście i tyle (wynika to z budowy mikrofibry, splotów) - to kolejne kłamstwo, pewnie powielane po to, aby kupować droższe bezkrawędziowe fibry. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Ja to wiem i tak robię I taki krikland jest super fibrą po taniosci i można mu obciąć brzeg. Z tenzi te żółte bardzo fajne fibry i tnę krawędzie i jest super. W leroy Merlin są takie różowe z jedną stroną krótką a druaą długą za niecałe 5 zł i też są super. Ale to już pisałem tutaj. Kiedyś te podstawowe z mrcleaner za 5.50 były fajne grube a teraz już są cieńsze a też spoko fibry aby się tylko pozbyć obszycia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Kolejna znajdźka, tym razem w Castoramie 5 sztuk za 16 zł rozmiar 40x40 gramatura około 275 g/m. Do wnętrza? Jak znalazł, spoko fibry. Chociaż po obcięciu pójdą i tak do lakieru kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltage Opublikowano 5 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2020 @powerf @Grzechu23 Mam pytanie odnośnie tych mikrofibr grubych zielonych, 900 gsm. Orientuje się ktoś czy da się je dorwać jeszcze gdzieś w dobrej cenie? Nie mogę już ich znaleźć na allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anyaa Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2020 ma ktoś może te dwie mikofibry Work Stuff Gentleman oraz FUNKY WITCH touch of geisha obie maja gramature 500 ale czy jest jakas różnica miedzy nimi? któraś jest miększa/trwalsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2020 @voltage chyba już nie można na allegro w tej cenie w której były, czyli 12.99. Ja w sumie kupiłem ich 6, ale jakbyś chciał to 3 mam do sprzedania w tej samej cenie (plus wysyłka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Czy tanie mikrofibry typu ryżowego lub diamentowego są coś warte? np.: ryżowa -> https://czysta-bryka.pl/product/mikrofibra-do-szyb-40x40-320gsm-grain-of-rice/ diamentowa - na alledrogo hasło "DWR Diamond Glass" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 29 Października 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 2 minuty temu, tryhp3 napisał: diamentowa wygladaja identycznie jak te z action za 2zł 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryhp3 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 @Streat aż się przejdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil598 Opublikowano 29 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 @tryhp3kupiłem sobie ostatnio dwie takie ryżowe z myślą o szybach i bardzo dobrze mi się nimi pracowało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Mi akurat ten typ średnio podszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi