Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Panowie taka sprawa, mam Pianownice @techkar.pl, myjkę Parkside 135bar, piana @cleantechco citrus foam, 1/10, stężenie na pianownicy ustawione na maksymalne, a piana taka średnia wychodzi. I dość szybko spływa. Ta piana tak ma czy coś z pianownicą lub myjką? Bo ogląśdam filmiki na jutubach i piany jak bita śmietana a u mnie jak na foto od razu po natrysku zrobione. Mimo to piana fajnie domyła auto na którym siedzi Fusso.
Fredi88 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Pływak a innych pian próbowałeś?
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 W PA tylko jakieś marketowe piany z Brico do testów pianownicy na szczurze ojca i Citrus Oila od SG (niby nie typowa piana ale z marolexa bita śmietana wychodziła) i też średnio. Kupiłem tego CleanTech i ogólnie przy moim aucie jestem zadowolony bo z nawoskowanego auta bez problemu zmyło tygodniowe zabrudzenia tak, ze odpuściłem sobie dwa wiadra wczoraj. Jednak do szczurów wolał bym aby piana utrzymywała się dłużej.
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Pływak tak to wyglądało u mnie przy PA 1:8 i oprysk 1:50 1
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Dzięki, czyli u mnie wypadłą podobnie
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 16 minut temu, Pływak napisał: Dzięki, czyli u mnie wypadłą podobnie dokładnie
Chochlik437 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Posiadam myjke Parkside i borykałem się z problemem piany z PA, bardzo kiepska wychodziła @rygryss polecał sitka z alli, zamówiłem i kiedy przyszło to popełniłem montaż i odkamienienie pianownicy. Efekt taki że mnie zatkało, w końcu mam bitą śmietanę ! Przy następnym myciu postaram się o zdjęcie
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Chochlik437 napisał: Posiadam myjke Parkside i borykałem się z problemem piany z PA, bardzo kiepska wychodziła @rygryss polecał sitka z alli, zamówiłem i kiedy przyszło to popełniłem montaż i odkamienienie pianownicy. Efekt taki że mnie zatkało, w końcu mam bitą śmietanę ! Przy następnym myciu postaram się o zdjęcie Podlinkujesz ofertę na ali?
Chochlik437 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Pływak https://pl.aliexpress.com/item/1-pc-Ze-Foam-Lance-Filtr-Wysokiej-Jako-ci-Lance-Siatki-Tablet-Dla-nieg-Pianka-Generator/32918097850.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fRBRWHE Proszę bardzo 1
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Dzięki, techkar na swojej stronie sprzedaje podobne po 10zł, czy one czymś się różnią od tych z aliexpress?
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Pływak , ceną.... jak kupisz zrób czyszczonko całej pianownicy
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Pianownica jest zupełnie nowa używana trzeci raz bo dostałem myjkę plus pianownice od dziewczyny w prezencie gwiazdkowym. Skoro różnica jest tylko w cenie to czy seryjnie w techkarze nie siedzi taka sama wkładka? Jest sens kupować nową w takim przypadku?
DZIADZIA Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Pływak napisał: Jest sens kupować nową w takim przypadku? nie ma, czy po zakończonym pianowaniu, przelewasz przez pianownicę czystą wodę, żeby wypłukać chemię? Jeżeli nie, to masz prawdopodobnie czyszczonko. 1
Pływak Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Tak wyjeżdżam piane do końca aż zacznie walić samą wodą. Mimo wszystko wytargam sitko i wymoczę w occie albo aluxie. Mam twardą wodę może się "zamieniło" ale skoro u Ciebie i u mnie piana z Citrus Foam wygląda podobnie to chyba wszystko mam w porządku.
vhs Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Która pianownice byście polecili od Techkar'a do myjki K4 Compact?Bo na stronie widziałem ze sa dwie wielkości. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Kostek88 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 3 godziny temu, Pływak napisał: Tak wyjeżdżam piane do końca aż zacznie walić samą wodą. Mimo wszystko wytargam sitko i wymoczę w occie albo aluxie. Mam twardą wodę może się "zamieniło" ale skoro u Ciebie i u mnie piana z Citrus Foam wygląda podobnie to chyba wszystko mam w porządku. Nie zawsze da się sitko domyć wszelkimi róznościami, po prostu raz na kilka miesięcy warto kupić nowe sitko za 8zł i zaoszczędzić czas na czyszczenie
DZIADZIA Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 @Kostek88 , zgadza się... moje wytrzymało 2 lata. 8 godzin temu, Pływak napisał: ale skoro u Ciebie i u mnie piana z Citrus Foam wygląda podobnie to chyba wszystko mam w porządku. na to wygląda...
Birkhof Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Która pianownice byście polecili od Techkar'a do myjki K4 Compact?Bo na stronie widziałem ze sa dwie wielkości. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Napisz do techkar dobiorą Ci pod myjkęWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dystrybutor Cleantle Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 21 godzin temu, Pływak napisał: Panowie taka sprawa, mam Pianownice @techkar.pl, myjkę Parkside 135bar, piana @cleantechco citrus foam, 1/10, stężenie na pianownicy ustawione na maksymalne, a piana taka średnia wychodzi. I dość szybko spływa. Ta piana tak ma czy coś z pianownicą lub myjką? Bo ogląśdam filmiki na jutubach i piany jak bita śmietana a u mnie jak na foto od razu po natrysku zrobione. Mimo to piana fajnie domyła auto na którym siedzi Fusso. Piana wyglada jak najbardziej prawidłowo. Za gęsta piana czy bita śmietana to nie jest dobra oznaka bo krócej poleży (będzie zbyt obciążona). 1
alexander.p Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 wygląda bardzo dobrze. mam podobną konsystencję 1
Pływak Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Dzięki Panowie czyli wszystko jasne. Po prostu PA mam od niedawna i jak wspomniałem naoglądałem się jutubów z gęstymi pianami i się zastanawiałem co mam nie tak bo u mnie na żadnej taka nie wyszła. Skoro jest prawidłowa to super. Piana imo domywa super, lekko przybrudzone auto ze świeżym woskiem domyła bezdotykowo na tyle, ze z czystym sumieniem sięgnąłem po fluffiego
alexander.p Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 15 minut temu, Pływak napisał: Dzięki Panowie czyli wszystko jasne. Po prostu PA mam od niedawna i jak wspomniałem naoglądałem się jutubów z gęstymi pianami i się zastanawiałem co mam nie tak bo u mnie na żadnej taka nie wyszła. Skoro jest prawidłowa to super. Piana imo domywa super, lekko przybrudzone auto ze świeżym woskiem domyła bezdotykowo na tyle, ze z czystym sumieniem sięgnąłem po fluffiego domywanie super jak chcesz gęstą to przytrzymaj chwile PA w jednym miejscu a zobaczysz co się będzie działo
D@ViD Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 41 minut temu, Pływak napisał: o prostu PA mam od niedawna i jak wspomniałem naoglądałem się jutubów z gęstymi pianami i się zastanawiałem co mam nie tak słowo klucz JUTUB gęste piany są dla "marketingu" filmików, youtubów itp piana ma domywać a nie być jak bita śmietana, która spłynie raz dwa i nic nie zrobi. Ja się wyleczyłem z tego ale tez tak na początku miałem, że chciałem bitą śmietanę, a potem testy to zweryfikowały, że za gęsta w cale nie jest lepsza, bo szybko spływa 1
V1RU$ Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 23 minuty temu, david2888 napisał: słowo klucz JUTUB gęste piany są dla "marketingu" filmików, youtubów itp piana ma domywać a nie być jak bita śmietana, która spłynie raz dwa i nic nie zrobi. Ja się wyleczyłem z tego ale tez tak na początku miałem, że chciałem bitą śmietanę, a potem testy to zweryfikowały, że za gęsta w cale nie jest lepsza, bo szybko spływa Sprawdzone organoleptycznie.
menior Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 No ale skad teza ze gesta to szybko splywa Magifoam jest tego zaprzeczeniem,tak gestej piany nie widzialem,a trzyma sie jak wsciekla wrecz ciezko ja zmyc
Rekomendowane odpowiedzi