Skocz do zawartości

Pianownica i aktywna piana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, do Karchera K2 to jaką pianownicę kupić ? Nie ogarniam tematu zupełnie a znajomy ma obecnie do myjki pianownicę Karchera i woła o pomstę do nieba. Techkar pewnie, ale który ?

Opublikowano

Witam. Przymierzam się do zakupu pianownicy ręcznej. Z postów wywnioskowalem że wybor padnie na epoca lub marolex. Która z wersji 3 litrowych z marolex zrobi najlepsza piankę? I C y wgl zrobi bo niby jest to opryskiwacz A nie pianownica. Z gory dzięki za odp

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 18.02.2019 o 10:10, Adaszek96 napisał:

@Mumins spróbuje podmienić pianownice na inną i sprawdze czy coś się zmieniło

Daj znać bo u mnie również nowa PA od techkara tyłka nie urwała. Co prawda próbowałem tylko Citrus Oila ale Citrus z PA wodnisty, a z Marolexa ręcznego jak bita śmietana.

Chce teraz kupić baniak Cleantechco Citrus Foam ale nie wiem czy warto. Testował ktoś z PA?

Opublikowano

A ja mam od tygodnia PA od techkara i jest malina, widać to w filmiku z pianą K2 BELA, pierwsza leci stara PA, po niej nówka nie śmigana.

• Moderator
Opublikowano

Wreszcie dostałem to na co polowałem od pewnego czasu 🙂

Glora FM30 plus dedykowany zawór pod kompresory.

2019-02-19-18-23-53.jpg

2019-02-19-18-24-02.jpg

2019-02-19-18-24-06.jpg

Jesli szczeście dopisze będzie działać tak jak tu 😉

• Okay 1
  • Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, Bartek1985 napisał:

@Domel jaka cena i gdzie kupiłeś ?

na Amazonie 68 Euro. Pianownica plus zawór pod kompresor 🙂

Pierwszy test za mną ! Jestem w pozytywnym szoku 😄

#domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowezakupy #domelowapianownica #gloriafm30 #pianownicazkompresorem

• Lubię to 3
  • Moderator
Opublikowano
7 minut temu, Bezan napisał:

@DomelCzy zawór pod kompresor jest tu w komplecie?

Zastanawiam się nad FM30 + Gloria Autopump. Aku kompresor ciężko u nas dostać.

Nie osobno. Pompa + zawór

• Moderator
Opublikowano

Jestem gotowy na taktyczne testy praktyczne 😉😄😄😄

#domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowezakupy #domelowapianownica #gloriafm30 #pianownicazkompresorem

• Lubię to 1
Opublikowano
2 minuty temu, rustin napisał:

Temat jest nie do przeczytania
Co wybrać, pianownica techkar czy mjjc z Ali?

Było milon razy .

Mam techkar i jest ok , nie narzekam . Śmiało możesz brać 🙂

Opublikowano

Ktos jeszcze eksperymontowal z dodawaniem apc do piany? Jak ktos pisal wyzej np.GS Kocha do Yeti,z jakim rezultatem 🤔

Opublikowano
7 godzin temu, rustin napisał:

Temat jest nie do przeczytania
Co wybrać, pianownica techkar czy mjjc z Ali?

Po co będziesz wspierał Chińczyka, jak możesz Polaka. Bierz Techkar, Mam, jest świetna. 

Opublikowano
Ktos jeszcze eksperymontowal z dodawaniem apc do piany? Jak ktos pisal wyzej np.GS Kocha do Yeti,z jakim rezultatem 

Mozesz dodać dowolne apc praktycznie, ja lałem surfexa, gs, fx, vp i inne. Nie powiem Ci ile % jest skuteczniejsze bo to nie mierzalne - jak mam uwalone auto to wtedy dodaje apc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Lubię to 1
Opublikowano

Panowie kupiłem pianownice techkar, jednak z moim staruszkiem karcherem k2.02 daje ona mleko które spływa po kilku sekundach. Pianownica powinna być ustawiona maksymalnie na minus? 

Opublikowano

@Gąbek1 Maksymalnie na minus 🙂 też zrobiłem podobnie jak ty 🙂 następnie zmieniłem myjkę na Karcher k5 🙂 i jest bajka 🙂 

BTW. Jaka piana i jakie stężenie ? 

Opublikowano
7 godzin temu, Birkhof napisał:

Mozesz dodać dowolne apc praktycznie, ja lałem surfexa, gs, fx, vp i inne. Nie powiem Ci ile % jest skuteczniejsze bo to nie mierzalne - jak mam uwalone auto to wtedy dodaje apc.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

apc nie zawsze daje rade. Excede się do tego kompletnie nie nadaje np. Lepiej dodać preparatów w których jest mowa o pre wash jak citrus czy właśnie GS. GSa będę dalej testować bo już dodawałem, ciekawy jestem jak zadziała z kolorowa piana Goodstuff i czy barwnik nie zostanie 😛