StreamHD Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ale ja nie mówię już o tym gnoju tylko ogólnie o tych dywagacjach o zapachu jak by miał on jakieś super znaczenie Ale lejta i wąchajta co tam chceta
kerlik Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ciekawe wyniki testu https://www.auto-motor-und-sport.de/test/sommer-scheibenreiniger/ ... Jeden z najtańszych płynów jakim jest koncentrat K-classik z Kaufland'a wypadł lepiej niż koncentrat Sonax'a i niewiele mniej dostał punktów niż Sonax Extreme. Ktoś używał tego K-classik z Kaufland'a? Czy nie narobi bałaganu na lakierze i reflektorach?
Michał126 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Ja używałem, ale tego starszego (wyprodukowanego w Niemczech, ten jest wyprodukowany w Czechach), jako dodatek do płynu zimowego. Bardzo fajne pienienie, duża poprawa domywania i silny, akurat brzoskwiniowy zapach. Zarówno niemiecki, jak i czeski mają certyfikat Dekry, więc byłbym spokojny o reflektory. Dobry płyn.
clavikord Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Powiem, ze ciekawe. Cale poprzednie lato przejeździłem na płynie od Wurtha, i nie spotkałem się z takim problemem, zawsze ładnie pachniało brzoskiwiniami. Co prawda rozrabiałem na chwile przed wlaniem, ale to chyba bez różnicy czy leży w butelce czy w zbiorniku (chyba, ze butelka z lipnego plastiku). Od tego sezonu używam Sonaxa, ale tylko z chęci przyeksperymentowania czegoś innego. Co do zapachu, wg mnie zapach a zwłaszcza jego natężenie jest istotne, może nie w przypadku letniego (bo nie spotkałem się jeszcze, żeby jakiś letni cuchnął), ale w przypadku zimowego tak. 3 lata temu jak skorzystałem z zimowego płynu z Lidla musiałem przez godzine jezdzić z otwartymi szybami, bo nie szło wytrzymać. Następnego dnia jeszcze było czuć. Od tamtej pory zwracam na to uwagę
Gardor Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Panowie a czy istnieje taki płyn do spryskiwaczy który by nie zostawiał na bokach szyb osadu po wyschnięciu płynu? Bo jak wiadomo tam nie sięgają wycieraczki.
Masterjam Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2018 W Selgrossie Sonax Extreme po 9,46 zł , Adixol za nieco ponad 6 zł do 5 maja
adek1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Rok temu kupiłem płyn do spryskiwaczy Wurth-a 5L za 100 zł z wysyłką na Allegro. Z tego można rozrobić 500L płynu. Z tego wychodzi, że cena 4L płynu do spryskiwaczy to cena wody + 80 gr.
adek1983 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Godzinę temu, rkom napisał: @adek1983 Chyba 500 l. Dzięki, już poprawiłem
kerlik Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Aktualnie w Kaufland jest promocja na Autoland o zapachu zielonej herbaty (6,99 za 4l). W mojej ocenie bardzo dobry płyn o fajnym zapachu.
Tommy Lee Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Dziś u siebie w Kauflandzie zauważyłem, że była promocja na oleje Gulf 4+1 za około 80zł, na pewno był 10W40 i 5W40
mk4tdi Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 Jakie macie zdanie o koncentracie W5 z Lidla? Nadaje się to do czegoś?
mld Opublikowano 9 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2018 W Tesco w Poznaniu (na piątkowie) letni Sonax jest za 9,50zł
Casian Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Witam. Jestem przed kupnem płynu do spryskiwaczy, nowe auto, kolor czarny, wcześniej nie brałem pod uwagę jakoś płynu do spryskiwaczy, ale znajomy zniszczył sobie lakier wlewając jakieś pomyje. Co byście polecali aby można spokojnie używać tego na czarnym lakierze?
ziomson Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Polecam sonax extreme.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Czerwca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Latem tylko i wylacznie uzywam koncentratu sonax badz wurth
CoolBreeze Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Odkrywczy nie będę: sonax xtreme - koncentrat lub gotowy. Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Również sprawdzone - od kilku lat koncentraty sonax extreme lub wurth pomarańczowy
Michał126 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Sonax jest dużo lepszy od Würtha.
kerlik Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autoland - zostawia mniej widoczne zacieki na ciemnym lakierze niż Sonax, przyjemny zapach zielonej herbaty, zmywa robale na poziomie Sonax'a
Michał126 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 @kerlik, w życiu Autoland jest bezpieczny, ale mało skuteczny. Niejako z kronikarskiego obowiązku: płyn zostawiający niemożebnie niewielkie ślady jest na Orlenie. Zapach super. Skuteczność w porządku.
kerlik Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 @Michal126 sam mi kiedyś poleciłeś Autoland jako alternatywę dla Sonax'a. Od tamtego czasu używam i sobie chwalę Zainspirowany tym jak zmywa robale na reflektorach przy użyciu spryskiwaczy używam Autoland jako płynu na robale przed myciem na bezdotyku - nakładam atomizerem, sprawdza się przy regularnym myciu
Fredi88 Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2018 52 minuty temu, kerlik napisał: Autoland - zostawia mniej widoczne zacieki na ciemnym lakierze niż Sonax, przyjemny zapach zielonej herbaty, zmywa robale na poziomie Sonax'a Sonax? Zacieki? Mówisz o serii extreme? Może koncentrat ze zwykłą wodą rozrabiany i to kamień z wody zacieki robi. Używam tylko sonaxa i nie miałem nigdy zacieków nawet w słoneczne dni.
Rekomendowane odpowiedzi