MMCzysci Opublikowano 26 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2022 Luxury gloss i chemotion to przyciemniacze, nie idą wogole w stronę szkła, Zdecydowanie się nie zgadzam, chemotion na srebrnym sympatycznie, Luxury bardzo fajnie. Good Stuff na podium za LG, ale bardzo szkodzi hydro. Jednak... wiadomo, szukam czegoś lepszego Jeśli chodzi o miksowanie środków... jakoś nie przemawia taka metoda do mnie Wyryte w skale z S20 FE 5G
penkus5 Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2022 6 godzin temu, MMCzysci napisał: Zdecydowanie się nie zgadzam. Ja również, Luxury gloss akurat fajne szkiełko robi.
kedar Opublikowano 27 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2022 8 godzin temu, penkus5 napisał: @Krzynio_spafreak Co do połysku to absolutnie nie gasi, wręcz potrafi podbić. Natomiast hydro przygasa, przynajmniej u mnie na DJ Rainforest Rub, HoW Zircon, i FW Caramelle Rosa. Więc raczej przygasi wszystkie woski... Podzielam opinię, u mnie Ubera przygasił w stosunku 1:15 i musiałem umyć żółtym FX'em i hydro od razu się poprawiło. W ogóle to stwierdzam, że nie po to się jaram właściwościami wosku, żeby je potem ukrywać QD, który coś wnosi. Chyba przejdę na Botox w okresie letnim 1
maciek-drummer Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zrobiłem ostatnio mix ech2o + reload 40 ml + 40 ml + 400 ml wody demi. Aplikacja fajna, efekt w sumie też, ale hydro na masce sponiewierane, krople koślawe, a miało być tak pięknie ...
Krzynio_spafreak Opublikowano 30 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2022 @maciek-drummer mnie też nie powaliło a jeszcze jak dla mnie trochę się marze
blazej Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 No bez jaj, że dyskwalifikujecie qdka bo krople krzywo spadają...
Saczi Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 @blazej , przecież to jest forum detailingowe... Tak ma być!
penkus5 Opublikowano 1 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2022 @Saczi Oprócz kropel mamy też jeszcze wygląd, efekt wizualny. W detailingu krople to nie wszystko 3
maciek-drummer Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 Panowie czy jest tu ktoś kto może porównać mi Luxury Gloss do Ultimate QD od Megsa? Luxury Gloss to jeden z moich ulubionych QD, ale zastanawiam się czy będą spektakularne różnice / efekty po UQD na ciemnych lakierach.
Putkowski07 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 6 godzin temu, maciek-drummer napisał: Panowie czy jest tu ktoś kto może porównać mi Luxury Gloss do Ultimate QD od Megsa? Luxury Gloss to jeden z moich ulubionych QD, ale zastanawiam się czy będą spektakularne różnice / efekty po UQD na ciemnych lakierach. Jest chodzi o megsa to banalna aplikacja. Wydajny skurczybyk jest także. Ja go lubię wyglad po nim fajny może hydro nie jest oszałamiające ale na bardzo wysokim poziomie. Ja chetbie go używam na lato z racji ze owady wydaje mi się ze łatwiej schodzą z mojego grila black piano 1
maciek-drummer Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 @Putkowski07 właśnie słyszałem od @DZIADZIA na filmie, że fajnie robaki się po nim zmywają mnie bardziej chodzi o różnice w kwestiach wizualnych.
Putkowski07 Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 @maciek-drummer No ja tego megsa katuje od 6 lat
ad.am Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 @Putkowski07 a jaką masz opinię o Luxury Gloss?
maciekelga Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 Kończył mi się Elixir więc wziąłem na testy FX Silky.Na razie testowo zrobiłem jeden panel, produkt wydaje się bardzo fajny. Przyjemny zapach, fajna konsystencja, dobrze się dociera i jest śliski.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Putkowski07 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 @ad.am miałem krótką przygodę z nim. Daje chyba fajniejszy look wydaje mi się. Co do trwałości to nie zwracałem uwagi. Ciężko mi się coś wypowiedzieć
menior Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 P&S Dream Maker Gloss Amplifier,ktos sie juz bawil ? Warte to cos
enjoy1516 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Szukam najbardziej śliskiego , zrzucającego wodę i łatwego w aplikacji qdeka ? widziałem że kilka osób polecało ARTDESHINE BIO NANO PRO 500ML V2 ale czy jest coś jeszcze prócz tego najlepiej żeby w aplikacji był jak ccwg
Eidos71 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 12 godzin temu, menior napisał: P&S Dream Maker Gloss Amplifier,ktos sie juz bawil ? Warte to cos Wg mnie poprawny, specjalnie niczym nie wyróżniający się QD. Podbija zauważalnie połysk, przyciemnienia tonalnego barwy lakieru nie zauważyłem, aplikacja i docieranie bezproblemowe, trwałość od mycia do mycia (czyli tygodniowa, chyba że pora deszczowa - wtedy 2-3 dni i efekt znika). Generalnie wzorcowy QD, bez jakiś szczególnych wyróżnień. 1
MetalMagnes Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Eidos71 P&S Double Black Bead Maker Paint Protectant lepszy? W opisie sklepu SCS jest napisane, że to QD i SW.
Eidos71 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @MetalMagnes Akurat Bead Maker niczym mnie nie porwał. Ani to trwałe, ani nie daje efektu "wow", a efekt beadingu daje 90 % produktów. Może narażę się, ale Bead Maker to odpowiednik np. SG Ice CD - jest, bo jest, ale nie wyróżnia się niczym, przez co byłoby warto inwestować w niego pieniądze. Hype, jaki był kilka lat temu wokół Bead Makera spowodował, że stał się tak popularny - jednak, wg mnie, ta popularność nie ma żadnego przełożenia na jakość, a zwłaszcza u nas srosunek jakość/cena. Dlatego mając do wyboru Bead Maker, albo Dream Maker Gloss - wybieram ten drugi produkt. 1
DZIADZIA Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 8 godzin temu, enjoy1516 napisał: najlepiej żeby w aplikacji był jak ccwg Nanolex SiSplash
Marcin Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Ostatnio od znajomego dostałem trochę OPTIMUM CAR WAX SPRAY . Wiem ze to nie QD tylko raczej wosk, lub WAX. Ale efekt jest super jak po Goldzie, ta śliskość lakieru te szkiełko, łatwość aplikacji... hmmm ciekawie tylko jak z trwałością.
Eidos71 Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Marcin sprawdź sobie też Duragloss Aquawax - wg mnie bardzo podobny do Optimum Car Wax. 1
Krzynio_spafreak Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @MetalMagnes BeadMakera bardzo lubię i najczęściej go nam do oszuszania po myciu. Czasem jako QD używam bo jest bezproblemowy i moim zdaniem fajnie działa, zapach fajny świeży i nie męczy. Look na szybkie ogarnięcie spoko i zabezpieczenie nie na długo ale fajny. Dokupiłem sobie ostatnio całą bańkę. Jak chcesz śliski to może Finish Kare Extra Slick ? Ale CCWG chyba mało co przebije śliskością i wyglądem. Moim zdaniem jak się lubisz bawić to kup sobie coś i testuj, nie każdemu pasują te same produkty. Dla mnie jak się brudzi to jestem szczęśliwy bo przynajmniej mogę trochę czasu spędzić w garażu, co może być lepszego hehe Fajny look też jest po P&S Double Black Paint Gloss (jako glinka nawet fajnie działa) ale mało trwały. 1
Moderator Domel Opublikowano 15 Lipca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 2 godziny temu, Eidos71 napisał: Akurat Bead Maker niczym mnie nie porwał. Ani to trwałe, ani nie daje efektu "wow", a efekt beadingu daje 90 % produktów. 100% potwierdzam.
Rekomendowane odpowiedzi