Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, abcdsiwek napisał:

Powiem inaczej jest to do zrobienia w 10 minut, ale ja wolę robić wolniej a dokładniej 

jak z aplikacja, nie mazała się ta nowa wersja ? łatwo się wycierało ? czy sprawiało trochę problemu ? kończy mi sie QD Prostaff gold water i chętnie bym to wypróbował.

co jest lepsze Fukupika czy Fusso Coat Speed & Barrier jesli chodzi o trwalość i efekt wizualny jak takze ochronę przed brudem ?

Opublikowano

Mazało się troszeczkę dlatego na dwie mikrofibry leciałem . Wyciera się elegancko na bokach  . Jedyny problem był  z maską  i dachem na większych powierzchniach jakby więcej się mażę i jest ciężej ale może dlatego też że na tych elementach mam troszkę ubytków od kamieni ,ptasich odchodów poprzedni właściciel nie dbał . Dzisiaj spadł deszcz nie moge się przyczepić deszcz ładnie kropelkuje i się ślizga podczas jazdy efekt elegancki. Warto było stracić te 32 minuty

Opublikowano

Czy jest jakiś QDek lepszy od Bead Makera nastawiony na taflowanie. Niestety testowany przez ostatnie miesiące CC Water Gold  pozostawia na aucie zaschnięte krople a taflowanie ma dosyć słabiutkie. Nie zależy mi na trwałości zdaję sobie sprawę, że tu mistrzem jest CC WG ale może jest coś trwalszego od Bead Makera który prawdopodobnie jak wynika z testów wytrzymuje do pierwszego mycia.

Opublikowano
10 minut temu, Szpako99 napisał:

Ktoś używał Good Stuff Gloss?

A co chciałbyś wiedzieć..? Jeżeli chodzi o Gloss Detailer.

• Moderator
Opublikowano
12 minut temu, Szpako99 napisał:

Ktoś używał Good Stuff Gloss?

Wylałem go już jakieś 5 litrów. Co chcesz wiedzieć ? Mój numero duo zaraz po Botoxie.

Opublikowano
Teraz, Szpako99 napisał:

Daje rzeczywiście gloss ? Chociaż trochę podbija do CC water golda czy inna liga?

Moim zdaniem dodaje połysku, ale do Prostaff CC Water Gold raczej nie sięga... GS Gloss Detailer to miły, bezproblemowy QD, ale efektem nie powala (przynajmniej w moim odczuciu.

• Moderator
Opublikowano
42 minuty temu, Eidos71 napisał:

Moim zdaniem dodaje połysku, ale do Prostaff CC Water Gold raczej nie sięga... GS Gloss Detailer to miły, bezproblemowy QD, ale efektem nie powala (przynajmniej w moim odczuciu.

Generalnie tak, plus baza lakieru, jeśli mamy dobrze wyciągnięte ziarno zawsze coś do looku doda. Reszta się zgadza. Ultra łatwy i szybki w aplikacji, dotarciu, odparowaniu + zapach. Bardzo go lubię.

Opublikowano
21 godzin temu, luigi napisał:

Niestety testowany przez ostatnie miesiące CC Water Gold  pozostawia na aucie zaschnięte krople a taflowanie ma dosyć słabiutkie

Przecież nie możesz oczekiwać od produktu, który powala kroplingiem, że będzie taflował. To jak oczekiwać od Porsche że będzie spalał 5l/100.

Wszystko Ci zostawi water spoty. Wszystko. Nie ważnie czy produkt kroplujący czy taflujący. Nie ma takiego cuda, po którym całą deszczówka Ci idealnie spłynie z maski. Różnica będzie jedynie w tym jak ten brud i WS będą wyglądać. JA kiedyś sprawdzałem obok siebie produkt taflujący i kropelkujący. I maska po kilku dniach i deszczach byłą zdecydowanie bardziej brudna po stronie taflującego.

Opublikowano
3 godziny temu, Lukaso napisał:

Co to za szuwaks taflujacy że było brudniej po nim? 

Akurat to było coś od Detailer's Magic

O, znalazłem. proszę bardzo :

Po środku taflujący DM, po bokach produkty kropelkujące

09.jpg.bc752d5067b4529f3c7db13efa839ad4.jpg

08.jpg.670d6725d2d9fdc763aecfb09f6338f8.jpg

I finał. Wszystko tak samo brudne. Jak, mówiłem - nie ma opcji żeby po jakimkolwiek produkcie auto było czyste na skutek odprowadzenia wody przez ów produkt

IMG_20170728_113333.jpg.7008c1eba8e8367213fb54ad8c4e3ef0.jpg

Opublikowano

a jak ma sie  Prostaff CC Water Gold do Fusso Coat Speed & Barrier ? który lepszy w trwałości na lakierze, ochronie i wizualnym ? ktoś może z Was używał tych dwóch.

Skończył mi sie CC Water i zastanawiam sie co kupic, czy znowu CC czy moze Fusso ?

Opublikowano
16 godzin temu, maciek-drummer napisał:

@Marcin u mnie na ciemnym granacie lepiej wygląda Water Gold, ale Fusso tez jest bardzo fajne z tym, że ono ma sens jak masz położone Fusso w paście

a co Fusso bez tego podkładu w postaci wosku w paście będzie słabszy ? (trwałość, ochrona, wizualność)

Opublikowano

@Marcin kiedyś rozmawiałem z Kolegą z Soft99 i przekazał mi takie info że Speed jest przeznaczony stricte pod wosk Fusso, jeśli do bieżącego stosowania to luxury gloss, ja mam speed bo dostałem na testy i w sumie jestem zadowolony, ale uważam że zaburza mi np hydro wosku kiwami również od Softa

Opublikowano

Co do speed &barriera sa rozne wersje/opinie ,tu gdzie mieszkam dystrybutor Softa sprzedaje go nie jako QD tylko samodzielne zabezpieczenie z rzekoma trwaloscia 6 miesiacy,nawet nazwe zmienil na....fusso spray 6m,ale to raczej sprytny chwyt marketingowy 

Opublikowano

właśnie tak sie zastanawiam z tym speed &barriera, bo tez czytałem ze różnie go użytkują :), ciekawie jak z trwałości jako sam QD ( chociaż raczej on bardziej pod Qucik Wax podlega), na takie szybkie zabezpieczenia po wyjechaniu z myjni bezdotykowej i nałożenie czegoś na szybko aby był look ale i ochrona tez.