Moderator Domel Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 6 godzin temu, paki112 napisał: Ktoś też tak miał? Wiadomo czy oprócz barwy właściwości produktu są zachowane? Godzinę temu, Gold_Car napisał: @paki112 nie trzymałeś go w nasłonecznionym miejscu? @Manufaktura Wosku pisała już o tym w wielu wątkach na FB. Ten barwnik tak ma, traci kolor. Producent pisze, że produkt nie traci żadnych właściwości w działaniu. Mój jest trzymany w ciemnej piwnicy i też zrobił sie prawie żółty więc słońce nie ma znaczenia.
raafal91 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 @Manufaktura Wosku pisała już o tym w wielu wątkach na FB. Ten barwnik tak ma, traci kolor. Producent pisze, że produkt nie traci żadnych właściwości w działaniu. Mój jest trzymany w ciemnej piwnicy i też zrobił sie prawie żółty więc słońce nie ma znaczenia.Dokładnie. Mój też stoi w piwnicy i traci kolor.
Marcin1992 Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2020 12 minut temu, Lukaso napisał: Owoc zgnił i zmienił kolor Dobrze wiedzieć przynajmniej będę wiedział żeby się nie denerwować
Eshiru Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2020 W wątku przewinęło się mało informacji jeżeli chodzi o Meguiar's Gold Class High Gloss QD. Sorki za niezbyt dokładną fotkę (nie była robiona w tym celu, następnym razem zrobię je dokładniej). W marcu na auto nałożony wosk collnite 476s, teraz po myciu (nie każdym) ww. Meguiar's. Nie mam porównania niestety do innych środków, jestem w fazie analizowania tego wątku i wyboru czegoś innego jak skończę ten QD (na razie faworytem Elixir). Jak widać, lustro jest konkret 1
analyzator Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2020 @Soft99 opowiecie coś proszę o różnicach między wersjami fukupika qd w praktyce? Miałem stara fukupike była super kupiłbym po raz kolejny tylko nie wiem czy warto tą nowsza. Jak się mają to egga?
abcdsiwek Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Na początku czerwca było położone fuso,a teraz na odświeżenie efektu dostało fukupike. Polecam czas nakładania nie dłużej niż 45 minut całe auto .Jak widać jest lustro . Kolejny zakup z którego jestem zadowolony
analyzator Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @abcdsiwek fukupika 3 czy 6 m-cy?
analyzator Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @abcdsiwek piszesz że aplikacja 45 minut, dobrze rozumiem? fukupika 3mce była ppz totalnie i zwykle po osuszeniu auta dwie fibry 5-10 minut chcę ponownie kupić fuku i właśnie dumam nad twoim postem wołam @Soft99
abcdsiwek Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Nie spieszę się raczej lecę element po elemencie powoli i spokojnie .
maciek-drummer Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @abcdsiwek ,ale że QD w 45 min. Jakbyś się spiął to wosk byś w tyle położył
Marcin1992 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2020 @maciek-drummer od czasu do czasu też tego używam. Chwila moment i włala gotowe (najlepiej się sprawdza na 2 fibry)
tazman Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 45 minut na qd...szacun, prawdziwe PPZ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 12 godzin temu, abcdsiwek napisał: nie dłużej niż 45 minut całe auto . ile ?? 1
Moderator Streat Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 To faktycznie qiuck detailer
abcdsiwek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Chłopaki od waszego narzekania na czas sprawdziłem zdjęcia i godziny zajęło mi to dokładnie 32 minuty tak jak kolega modzel_stx mówi powoli z przyjemnością i spokojnie 1
ghost Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 14 godzin temu, abcdsiwek napisał: Polecam czas nakładania nie dłużej niż 45 minut całe auto Rzeczywiście quick Szybciej kładę zwykły wosk z puszki
analyzator Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Pany ale nie róbcie z tego uwag do produktu. Stara wersja fuku była ppz na poziomie water golda i ogólnie stawiałbym obok na półce. Fuku trwalsza i bardziej śliska a wg topowy look. Tyle. Każdy produkt można aplikować dowolnie spokojnie i długo mam nadzieję, że nowa wersja zachowała podobny poziom aplikacji. Raz jeszcze zawołam @Soft99 - coś się zmieniło w aplikacji?
Marcin1992 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 @analyzator niestety ci nie odpiszą. Miesiąc temu pytałem o ich gadżety:koszulki,kubki, smycze itd. (niewiem gdzie ja dostać) i bez odzewu
FilipO Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 @abcdsiwek 45 czy 32 minuty na QD .. chociaż bardziej SD 2 tygodnie temu aplikowałem FX Vision i z stoperem w telefonie, 2 fibrami w łapie wyszło dokładnie 16 minut xD a jakoś specjalnie się nie śpieszyłem i faktycznie aplikacja Visiona fajna, choć 2 dni temu już tak fajnie nie było (atomizer padł .. najpierw jeden, potem drugi i po zrobieniu obu par drzwi, musiałem "klasycznie" powłokę nałożyć .. Aby nie było off-topu, polecam QD od Chemotion. Fajny zapach, aplikacja, taki .. klasyczny QD. Nie wróżę wielkiej trwałości, ale Waterspoty zdjął, a i fajnie wnęki drzwi pokrył.
abcdsiwek Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 3 godziny temu, abcdsiwek napisał: Powiem inaczej jest to do zrobienia w 10 minut, ale ja wolę robić wolniej a dokładniej
Eshiru Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Trochę popadało. Parę dni temu poszedł na lakier ADBL QD1 (na pewno coś zostało po poprzednim qd). Łapcie kropelki.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2020 59 minut temu, FilipO napisał: atomizer padł .. Normalka przy visionie. Padają w każdym po czasie
Rekomendowane odpowiedzi