analyzator Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 @krzygaj czasem co brudniejsze rzeczy płucze lub zapieram. Wszystko leci razem i wychodzi czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Miałem naprawę lakiernicza po lewej stronie samochodu, dziś po raz pierwszy umyłem auto i znalazłem taki osad na samochodzie. Wyczuwalna chropowatość pod palcem, myślę że to osad lakierniczy. Nie jestem specem od polerowania, czy zdejmę to korektą którą planuje na wiosnę? Czy powinien wrócić się do warsztatu bo mogło to wejść w jakąś reakcje z lakierem pod spodem? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 @pitekman Wspominasz o lewej stronie auta, zdjęcie dodajesz prawej strony... Prawdopodobnie mówisz tu o odkurzu lakierniczym. Jeśli tak, to polerką zdejmiesz to bez większego kłopotu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 @penkus5 Dzięki za odpowiedź. Tak, naprawa była z lewej po całości (ciężarówka w korku we mnie wjechała, on mnie nie widział, a ja nie miałem gdzie uciekać). Jeszcze taka niespodziankę miałem z naprawy ale to już ogarnąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Delikatny finish kloszy nie powinien naruszyć fabrycznego zabezpieczenia, mam rację? Lekko żółkną z roku na roku, ale w sumie nadal są przejrzyste, nie ma uszkodzeń warstwy ochronnej, nie widzę sensu podchodzenia do nich papierami. W relacjach @Streat widziałem kilkukrotnie takie szybkie odświeżenie, miałeś te auta jeszcze pod opieką, działo się coś z lampami? Dla pewności zawsze mogę dać Fusso jako jakaś ochronę, ewentualnie kupię jakiś flakonik ceramiki na blekfrajdej.Wracając do meritum - gdzie stawiacie bezpieczna granice, jeśli chodzi o lampy?Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 30 Października 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 @MMCzysci samym finishem nie ściągniesz warstwy UV, jak zaczynają żółknąć to właśnie przez brak filtra UV, co roku jak przeleciał finishem to lamy będą klarowne ogolnie po roku zwykle zaczynają od nowa delikatnie żółknąć nawet jak się da ceramikę, tutaj już chyba tylko folia pomoże niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 No i właśnie o pierwsze zdanie Twojej wypowiedzi mi chodziło, dziękuję Zdaje sobie sprawę, że lampy już nowe nie będą, ale na delikatne odswiezenie jest chyba teraz najlepsza pora. Ewentualnie jeśli zacznie się gwałtowanie robić gorzej, wtedy pójdą w ruch papierki i cała reszta procedury...Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Któryś z naszych producentów ma jakiś QD/Interrior Cleaner dopuszczony do pracy z żywnością? Mam na myśli blaty kuchenne itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 9 godzin temu, Arkeolowy napisał(a): Któryś z naszych producentów ma jakiś QD/Interrior Cleaner dopuszczony do pracy z żywnością? Mam na myśli blaty kuchenne itd. Prawdopodobnie Glass cleaner od Cleantle może taki być. Zapytaj na grupie och to odpowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 @Arkeolowy Ecoshine Multishine Alco. Jest też wersja w koncentracie Multimax Alco. O ile dobrze pamiętam to na opakowaniu nie ma żadnych piktogramów. Dla pewności można zapytać producenta. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Auto całe oklejone PPF, są jakieś dedykowane QDki do folii ? Czy można używać każdego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 @Rafal9304 zależy jaka folia. Jeśli matowa to niektóre produkty mogą nadać delikatnego blasku i traci efekt matu. Kolega miał taki przypadek u siebie, niestety nie pamiętam co to był za QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Folia satyna, widzę, że Gyeon ma QD do folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał98 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Czy dokupie gdzieś tą "nakrętke" pianownica axel marolex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 @Michał98 Niby tu jest dysza do opryskiwacza ale nakrętka z grubsza wygląda na taką samą. https://mrcleaner.pl/pianownice-i-opryskiwacze/marolex-dysza-kompletna-okragla-1-5mm-alka-line?gclid=CjwKCAjwtp2bBhAGEiwAOZZTuPiF1TJy3hR7jF-YCBmFSrzq98DEg01KlsEgiYdA24S6J1uFBBMNthoCcTQQAvD_BwE 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał98 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 @adi1509 Właśnie to widziałem ale pytamie czy jest możliwość rozmontowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 @Michał98 W opryskiwaczu to się normalnie rozkręca. Ta biała dysza składa się z dwóch części. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Ktoś używał może RRCUSTOMS RRC BAD BOYS TIRE RUBBER CLEANER PRO? Pomimo, że jest to RRC to ich standardowy cleaner do opon ma moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 7 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 3 godziny temu, damiano2007 napisał(a): Pomimo, że jest to RR Podejrzewam że jest taki sam jak standardowy, bo z tego co kiedyś patrzyłem to standardowego już nie ma więc nie zdziwilbym sie gdyby okazało się że to jest ten sam produkt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 4 godziny temu, damiano2007 napisał(a): Pomimo, że jest to RRC to ich standardowy cleaner do opon ma moc. Pro nie miałem, ale zwykłego przelałem troche i faktycznie potwierdzam, że naprawdę dobry/mocny zawodnik. Patrząc na cenę za bańkę 5l -> 139 zł to tak średnio bym powiedział, tak średnio... Edit: aa nie, 69 zł obecnie na allegro. Dobra oferta! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2022 Mamy kogoś kto ogarnia grafikę komputerową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkel207kj Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Czy Rrc Upholstery Cleaner Foaming da sobie radę z całym jasnym wnętrzem ( ma na myśli że dół jest jasny, bo czasem jest wnętrze jasne ale dół czarny) w BMW F10, straszny syf po jakiś murzynach z USA, klei się, porozlewana cola itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 8 Listopada 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 1 godzinę temu, majkel207kj napisał(a): Rrc Upholstery Cleaner Foaming Uzylbym czegoś innego niż rrc. Np. excede, lck, Nielsen czy maxifi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 Pyranie może banalne dla bardziej doswiadczonych . Interior cleaner wiadomo, że w przeciwieństwie do apc nie trzeba wymywać. A po wypracowaniu ic pędzelkiem tylko wytrzeć czy lepiej wilgotną szmatką to zebrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 8 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2022 @Michał82 Ja tylko przecieram szmatką zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi